نقد و بررسی شیائومی پوکو X3: شوالیه لاجوردی!
شیائومی پوکو X3 یکی از بهترین گوشیهای میانرده بازار است، در این مقاله تمام نقاط قوت و ضعف پوکو ایکس 3 را مورد نقد و بررسی قرار دادهایم.
شیائومی در سال 2020 سه گوشی جذاب را تحت برند پوکو روانه بازار کرد که هر سه مدل در بازه قیمتی خود یک رقیب جدی برای دیگر مدلهای هوآوی یا سامسونگ بودند. برند پوکو در سال میلادی گذشته بیش از پیش در رقابت سخت گوشیهای میانرده و اقتصادی درخشید و حالا نام پوکو شناخته شده و قابل احترام است.
احتمالا در سال 2021 محصولات بیشتر و جذابتری از پوکو خواهیم دید و قطعا شیائومی تلاش میکند تا روند رشد اعتبار این برند، ادامه پیدا کند. پوکو نماینده گوشیهای خاص، پرقدرت، کمنقص و در عین حال اقتصادی شیائومی است که در حال حاضر در مدلهای محدودی به بازار عرضه شده است؛ همانطور که گفته شد، در سال 2020 تنها سه مدل پوکو به بازار آمدند و احتمالا شیائومی به دنبال بررسی پتانسیل این برند در بازار بوده تا در صورت بازخورد مناسب این سه مدل، سرمایهگذاری بهتری بر روی برند پوکو انجام دهد.
حال با اتمام سال 2020 میتوان گفت که هر سه مدل پوکو شامل پوکو M3، پوکو X3 و پوکو F2 Pro به خوبی توانستند جای خود را در دل خریداران باز کنند و میتوان منتظر مدلهای بیشتری از پوکو بود.
پوکو X3 مدل میانرده پوکو است که برای رقابت با گوشیهای 200 دلاری عرضه شد، اما امکانات این گوشی فراتر از قیمت آن است. شیائومی هر سال تعریف جدیدی از گوشیهای اقتصادی و مقرونبهصرفه را ارائه میدهد و این بار با پوکو X3 با قیمت 200 دلار، به سراغ رقابت با گوشیهای 300 دلاری و حتی گرانتر از آن رفته است.
این مقاله را نیز مطالعه کنید: نقد و بررسی شیائومی پوکو M3: لات کوچه خلوت…!
پوکو X3 گوشی متفاوتی است، این مدل به دلیل قیمت مناسبی که دارد در دسته میانردههای قدرتمند قرار میگیرد، بخشی که بیشترین طرفدار را در بازار دارد و هر کسی که از بودجه لازم برای خرید یک گوشی پرچمدار یا بالارده گران قیمت محروم است، به سراغ گوشیهای 200 تا 300 دلاری میرود، جایی که پوکو ایکس 3 در آن میدرخشد.
مشخص است که شیائومی با وجود قدرت بالا و قیمت مناسب پوکو X3 بر روی فروش این مدل نیز حساب خاصی باز کرده و حالا ما در این نقد و بررسی، با آزمایش بخشهای مختلف این گوشی در مدت یک ماه، میخواهیم به جواب یک سوال مهم برسیم، آیا شوالیه لاجوردی رنگ پوکو انتظارات را برآورده کرده یا خیر؟؟ با آیتیرسان همراه باشید:
مشخصات شیائومی پوکو X3 NFC
ابعاد |
165.3 در 76.8 در 9.4 میلیمتر |
وزن |
215 گرم |
نمایشگر |
6.67 اینچ IPS LCD با رزولوشن 1080 در 2400 |
پردازنده |
Snapdragon™ 732G |
پردازنده گرافیکی |
Adreno 618 |
رم |
6 گیگابایت |
حافظه داخلی |
128 گیگابایت |
سیستم عامل |
رابط کاربری MIUI 12 بر پایه اندروید 10 |
دوربین اصلی |
چهارگانه: 64 واید + 13 التراواید+ 2 ماکرو + 2 تشخیص عمق |
دوربین سلفی |
20 مگاپیکسل واید |
باتری |
5160 میلیآمپرساعت با شارژ سریع 33 واتی |
اقلام داخل جعبه پوکو X3 NFC
پوکو X3 NFC که در بازار به نام پوکو X3 شناخته میشود و اگر اجازه دهید از این پس با همان نام پوکو X3 صدایش کنیم، در یک جعبه دو رنگ مشکی/زرد و مستحکم به دست شما میرسد. درون جعبه گوشی، ابتدا یک باکس دیده میشود که درون آن محافظ ژلهای و بیرنگ پوگو قرار دارد، درون این باکس یک برگه که سوزن خشاب بر روی آن هست نیز دیده میشود.
با درآوردن این باکس، چند کاغذ راهنما و بروشور را خواهید دید که زیر آن چشمتان به جمال گوشی روشن خواهد شد. در زیر گوشی نیز شارژر 33 واتی و کابل شارژ قرار دارد، فعلا شیائومی درون جعبههای خود شارژر میگذارد و به نظر نمیرسد حالا حالاها طبع حذف شارژر از درون جعبه به مدلهای میانرده به ویژه تولیدات شیائومی برسد. درون جعبه چیز خاص دیگری نیست، در نسخههای گلوبال این گوشی چند استیکر و برچسب طرح پوکو درون جعبه وجود داشت که به نظر میرسد نسخهای که به بازار ایران میرسد این موارد را ندارد.
طراحی و کیفیت ساخت پوکو X3
پوکو X3 در نگاه اول یک گوشی نسبتا بزرگ، سنگین و متفاوت است، ماژول برجسته دوربین در کنار نام بزرگ پوکو در پشت گوشی اولین ویژگیهای این گوشی است که نظر شما را جلب میکند. پوکو ایکس 3 طراحی به اصطلاح مردانهای دارد و نام شوالیه لاجوردی کاملا برازنده آن است. این مدل با 215 گرم وزن تقریبا از اکثر مدلهای میانرده بازار سنگینتر است؛ همچنین گوشی استخوان بندی درشتی دارد و به نظر نمیرسد به راحتی بتوان آسیب جدی به آن وارد کرد.
پوکو X3 در دو رنگ آبی کبالت و طوسی سایهای تولید شده است، فکر میکنم رنگ این دو مدل تفاوت زیادی در نوع نگرش شما نسبت به ظاهر پوکو ایکس 3 داشته باشد. به طور کلی بدنه پشتی گوشی از پلاستیک براق شبیه به شیشه تولید شده، البته لمس آن کاملا حس پلاستیک را به شما میدهد اما تلالو رنگ آبی یا مشکی در قاب پشتی گوشی نمایی به پوکو X3 داده که شاید از دور احساس شود بدنه این مدل شیشهای است.
به هر شکل این تلالو طیفهای مختلف رنگ و نور در قاب پشتی که از آن صحبت کردیم، در قاب آبی کبالت که نزدیکترین ترجمه آن آبی لاجوردی است، بیشتر دیده میشود. من هر دو مدل را در دست گرفتهام و جذابیت رنگ آبی لاجوردی پوکو ایکس 3 برای من بیشتر بود، بازه طیف رنگها در مدل آبی لاجوردی پوکو X3 بیشتر و زندهتر از رنگ طوسی آن است، همچنین به دلیل آنکه رنگ آبی از طوسی روشنتر است، جای اثر انگشت کمتر بر روی بدنه آبی خودش را نشان میدهد.
به دلیل استفاده از پلاستیک براق برای بدنه، جای اثر انگشت روی قاب پشتی میماند اما همانطور که گفته شد به دلیل روشن بودن بدنه در مدل آبی لاجوردی، جذب اثر انگشت همانند دیگر مدلهای شیشهای، گوشی را از ظاهر نمیاندازد. اما اتفاقی که بیش از جذب اثر انگشت شما را آزار میدهد، جمع شدن گرد و غبار در اطراف ماژول دوربین است!
ماژول برجسته دوربین در قسمت بالا وسط قاب پشتی موجب شده تا گرد و غبار زیادی در اطراف آن جمع شود، به ویژه آن که رنگ بدنه دور دوربین نیز مشکی است و گرد و خاک جذب شده بیشتر نمایان میشود. اگر بخواهم صادقانه صحبت کنم خودم هنوز متوجه نشدم که این همه گرد و غبار از کجا میآید، اما حتی زمانی که گوشی را در جیب خود قرار دادهاید، با بیرون آوردن آن کلی گرد و غبار دور ماژول دوربین مشاهده خواهید کرد. تمیز کردن این غبارها نیز به دلیل برجستگی ماژول دوربین خیلی راحت نیست و باید حتما از یک دستمال نازک استفاده کنید.
فکر میکنم در مورد جذب اثر انگشت و گرد و غبار به اندازه کافی صحبت کردیم، نکته مهم در مورد طراحی خود گوشی وجود یک نوار هاشور نسبتا پهن در وسط قاب پشتی است که در میانه آن نام پوکو به چشم میخورد. قسمت هاشوردار و نام پوکو برجسته نیستند و زمانی که گوشی را در دست میگیرید، به جز بدنه صاف و صیقلی پشت گوشی، چیز دیگری را حس نخواهید کرد.
نام پوکو، در قسمت هاشوردار دیده میشود و رنگ پسزمینه هر کدام طیف رنگ مختلفی از رنگ لاجوردی و سرمهای را در نور نمایش میدهند و از این نظر امتیاز بالایی به طراحی پشت گوشی پوکو X3 خواهیم داد.
این مدل 16.5 سانتیمتر طول، 7.6 سانتیمتر عرض و 9.4 میلیمتر ضخامت دارد، با این ابعاد مشخص است که با یک گوشی ضخیم و بزرگ طرف هستید و همانطور که گفتیم، وزن آن نیز 215 گرم است. به این ترتیب شاید افرادی که دست کوچکی دارند به راحتی نتوانند با پوکو ایکس 3 کار کنند.
همچنین هنگام کار کردن در حالت عادی، وزن گوشی اذیت کننده نیست اما هنگامی که بر روی کاناپه یا تخت دراز کشیدهاید و میخواهید گوشی را در دست بگیرید، سنگینی آن به زودی مچ دستتان را خسته میکند.
فریم گوشی از آلومینیوم ساخته شده و از این جهت بیشتر میتوان بر روی استحکام پوکو X3 حساب باز کرد. فریم براق، صیقلی و آبی رنگ است، البته رنگ آبی فریم روشنتر از بدنه لاجوردی است تا یک طیف رنگ دیگر به بدنه گوشی اضافه شود. در قسمت راست فریم دکمه پاور و بلندی صدا وجود دارد، البته دکمه پاور با حسگر اثر انگشت ادغام شده که بعدا در مورد آن صحبت خواهیم کرد.
در قسمت چپ فریم تنها جایگاه خشاب سیمکارت دیده میشود، در بخش پایین فریم درگاه USB-C برای شارژ، جک هدفون، میکروفون و اولین اسپیکر وجود دارد، قسمت بالای فریم نیز جای فرستنده مادون قرمز، میکروفون و اسپیکر دوم (در مرز میان فریم و نمایشگر) است. با این حساب باید بدانید که میتوانید با پوکو ایکس 3 وسائل الکترونیکی اطراف را از طریق فرستنده مادون قرمز کنترل کنید! مثلا کولر گازی، تلویزیون، ضبط خودرو و مواردی از این دست همگی توسط شوالیه لاجوردی قابل کنترل هستند.
فریم به طور مستقیم به نمایشگر وصل نشده و یک فریم پلاستیکی مشکی رنگ میان این دو بخش وجود دارد، فریم پلاستیکی مشکی رنگ موجب شده تا زمانی که از کنار به گوشی نگاه میکنید، سطح نمایشگر از فریم آلومینیومی بالاتر باشد.
قاب پشتی با یک خمیدگی ملایمی به فریم متصل میشود و از این نظر در دست گرفتن گوشی بسیار راحتتر است، به طور کلی در اطراف گوشی هیچ زاویه تندی وجود ندارد و گوشههای فریم، قاب پشتی و محل اتصال فریم به نمایشگر زاویه ملایمی دارند.
در قسمت جلوی گوشی یک نمایشگر تخت با یک حاشه باریک دیده میشود که در بالای آن دوربین سلفی در حفره نسبتا کوچکی قرار دارد. صفحه نمایش پوکو ایکس 3 توسط روکش محافظ گوریلا گلس 5 محافظت میشود، گوریلا گلس 5 مقاومت بالایی دارد و حتی اگر گوشی از ارتفاع 0.8 متری از سمت نمایشگر به زمین برخورد کند، صفحه آسیبی نخواهد دید. بدنه پلاستیکی طبیعتا روکش محافظ ندارد اما خود گوشی گواهی مقاومت در برابر قطرات آب و گرد غبار را دریافت کرده است، بنابراین با یک رطوبت جزئی بلایی سر گوشی نمیآید.
صفحه نمایش پوکو X3
نمایشگر پوکو X3 یکی از نقاط قوت این گوشی محسوب میشود، شیائومی این مدل را با تمرکز بر اجرای بازی تولید کرده و صفحه نمایش آن نیز همان چیزی است که گیمرهایی با بودجه محدود به دنبال آن میگردند.
پوکو X3 از نمایشگر IPS LCD در ابعاد 6.67 اینچ بهره میبرد، این نمایشگر از HDR10 پشتیبانی میکند و دارای نرخ تازهسازی 120 هرتز است. همین دو ویژگی باعث برتری نمایشگر پوکو ایکس 3 نسبت به دیگر رقیبانش میشود.
این نمایشگر با فناوری امولد ساخته نشده اما واقعا کیفیت آن بالاست و ضعفی از این نظر ندارد، پشتیبانی از HDR10 کمک کرده تا رنگها، سایهها، نقاط مشکی و سیاه کاملا واقعی و طبیعی به نمایش در بیایند و عملکرد نمایشگر در هنگام تماشای ویدیو، عکس و بازی کاملا راضی کننده باشد.
یکی از جاهایی که نمایشگر IPS LCD شما را شگفتزده میکند، به نمایش درآوردن رنگ مشکی عمیق در حالت دارک مود یا تماشای ویدیوهای تاریک است، البته کیفیت نمایش رنگ مشکی این صفحه به پای نمایشگرهای امولد سامسونگ نمیرسد اما عملکرد آن فراتر از حد انتظار شماست.
روشنایی
در نقد و بررسی گوشی پوکو M3 از نمایشگر آن مدل انتقاد کردیم، با وجود آن که تعدادی از ویژگیهای این دو نمایشگر با یکدیگر برابر هستند اما به هیچوجه عملکرد آنها قابل مقایسه نیست، صفحه نمایش پوکو X3 تصاویر را واضح، شاداب و زنده نشان میدهد و روشنایی مناسب آن در شب، روز یا هنگام کار زیر آفتاب هم کاملا خوب است.
روشنایی این نمایشگر به 450 نیت میرسد که موجب میشود بدون هیچ مشکلی زیر تابش مستقیم نور آفتاب بتوانید با گوشی کار کنید. حداقل میزان روشنایی هم آنقدر کم است که در استفاده شخصی هنگام شب و در تاریکی کامل، به صورت دستی کمی نور صفحه را افزایش میدادم، به طور کلی بازه حداقل و حداکثر نور بسیار گسترده است و شاید در طول ماهها استفاده نیازی به حداکثر یا حداقل رساندن نور صفحه نداشته باشید.
نسبت، تراکم و رزولوشن
در هر اینچ این صفحه نمایش 395 پیکسل وجود دارد تا با تراکم مناسب پیکسلی، کیفیت نمایش تصاویر در این صفحه نیز افزایش پیدا کند، رزولوشن تصویر در این مدل 1800 در 2400 پیکسل است و صفحه از نسبت 20:9 بهره میبرد. رزولوشن، نسبت و تراکم پیکسلی پوکو X3 کاملا نرمال است و در اکثر گوشیهای همرده آن نیز دیده میشود.
در قسمت بالایی صفحه یک حفره برای دوربین سلفی قرار دارد که در قسمت بالا و پایین آن یک سایه خیلی کمرنگ دیده میشود، این سایه زمانی که به صورت مستقیم به دوربین نگاه میکنیم، خیلی دیده نمیشود، اما وقتی با زاویه به نمایشگر نگاه میکنید، سایه دوربین سلفی بیشتر احساس میشود که کمی در ذوق میزند!
رفرشریت نمایشگر
نرخ تازهسازی تصویر میان دو حالت 60 هرتز و 120 هرتز قابل انتخاب است، به طور پیشفرض رفرشریت 60 هرتز انتخاب شده اما از منوی Display سپس Refresh Rate میتوانید نرخ تازهسازی را به 120 هرتز تغییر دهید. تفاوت نرخ تازهسازی 60 و 120 هرتز در عملکرد صفحه نمایش کاملا مشهود است، با رفرشریت 60 هرتز ضعفی از بابت کیفیت نمایشگر گوشی نمیبینید اما نرخ 120 هرتز دنیای متفاوتی دارد، نمایش انیمیشنها در این حالت بسیار نرمتر اجرا میشوند و یک محیط سیال را میسازند.
نرخ تازهسازی صفحه در حالت 120 هرتز متغیر است، با انتخاب نرخ 120 هرتز، هنگام کار در رابط کاربری نرخ 120 هرتز را خواهید داشت، هنگام ضبط ویدیو نرخ به 60 هرتز میرسد و نرخ صفحه در هنگام بازی بر اساس نوع بازی و پشتیبانی از رفرشریت 120 هرتز، میان 60 تا 120 هرتز متغیر است. این جمله یعنی در بازیهایی که از نرخ تازهسازی 120 هرتز پشتیبانی میکنند، نرخ همان 120 هرتز باقی میماند و در بازیهایی که این چنین نیستند، نرخ تازهسازی به 60 کاهش پیدا میکند.
یکی دیگر از ویژگیهای جذاب صفحه نمایش پوکو ایکس 3 متغیر ساختن نرخ تازهسازی در رابط کاربری است، با این قابلیت هنگامی که صفحه را لمس نمیکنید یا اجزای صفحه در حال حرکت نیستند، نرخ تازهسازی به 50 هرتز افت میکند تا به ذخیره باتری کمک کند، در همین حال با شروع کار شما، مجددا رفرشریت به 120 هرتز میرسد.
نرخ نمونهبرداری تاچ صفحه
برای اجرای بازی در بالاترین حالت، علاوه بر نرخ تازهسازی 120 هرتز به نرخ نمونهبرداری تاچ بالا نیز احتیاج دارید؛ در پوکو X3 نرخ نمونهبرداری تاچ صفحه 240 هرتز است، در این حالت نرخ پاسخ به لمس شما به 4.16 میلیثانیه میرسد و عملا با کمترین تاخیر، تاچ شما عمل خواهد کرد، با این ویژگی در بازیهای حساس ریسینگ یا شوتر که نتیجه بازی به لحظهها وابسته است، چند میلیثانیه از رقبای خود جلوتر هستید.
نمایشگر پوکو ایکس 3 موفق به دریافت تائیدیه انتشار نور کم آبی از طرف TÜV Rheinland شده است، بنابراین نور مضر آبی منتشر شده از نمایشگر این مدل کمتر از مدلهایی است که این تائیدیه را دریافت نکردهاند.
حسگر اثر انگشت و قفل تشخیص چهره
حسگر اثر انگشت پوکو X3 در کنار گوشی بر روی سمت راست فریم قرار دارد و با دکمه پاور ادغام شده است، جای حسگر مناسب است و با چند بار استفاده به راحتی جای آن را یاد خواهید گرفت. اگر راست دست هستید، مشکلی برای استفاده از حسگر نخواهید داشت، با انگشت شصت دست راست به راحتی میتوانید از حسگر استفاده کنید و قفل گوشی را باز کنید.
حسگر پوکو ایکس 3 سرعت بالایی دارد و راحت باز میشود، شما با یک تاچ ساده میتوانید قفل گوشی را باز کنید، فرقی هم ندارد دست شما کاملا عمود بر روی حسگر قرار بگیرد یا با کمی زاویه، در هر صورت قفل به سرعت باز میشود.
تا پنج اثر انگشت را میتوان برای حسگر پوکو X3 تعریف کرد به این ترتیب میتوانید چند انگشت را برای قفل تعریف کنید، به شخصه انگشت میانی و اشاره دست راست و چپم را تعریف کردهام و به دلیل سرعت بالای حسگر اثر انگشت، گاهی که به صورت اتفاقی انگشتم به حسگر برخورد میکند، قفل صفحه باز میشود، بالا بودن سرعت حسگر پوکو ایکس 3 این دردسرها را نیز دارد.
قفل تشخیص چهره
تشخیص چهره نیز دیگر گزینهای است که میتوانید با آن قفل گوشی خود را باز کنید، گوشی به سرعت صورت شما را آنالیز میکند و پروسه تعریف قفل صورت برخلاف زمان مورد نیاز برای تعریف اثر انگشت اصلا طولانی نیست، همچنین قفل تشخیص چهره نیز به سرعت باز میشود و دقت آن قابل قبول است.
زمانی که گوشی را جلوی صورت خود میگیرید و دکمه پاور را میفشارید، قفل چهره با مکث کمتر از یک ثانیه باز میشود، عملکرد قفل چهره به وضعیت صورت شما و فاصله دوربین نسبت به صورتتان به شدت وابسته است، اگر گوشی بیش از حد نزدیک یا دور باشد، قفل به خوبی کار نمیکند، همچنین از میان 100 بار استفاده شاید چند باری به خوبی صورت شما تشخیص داده نشود، گاهی میشود که شما منتظر باز شدن قفل صفحه هستید و گوشی نیز به شما زل میزند اما باز نمیشود، البته این اتفاق به ندرت رخ میدهد.
قفل چهره با عکس شما باز نمیشود، همچنین هنگامی که چشمانتان بسته باشد نیز این قفل عمل نمیکند، قفل چهره با وجود ماسک هم شما را شناسایی میکند؛ اما طبیعتا درصد خطای آن با وجود ماسک بیشتر میشود، در این حالت شاید از هر 20 بار 1 بار صورت شما را تشخیص ندهد.
به شخصه کار با حسگر اثر انگشت برایم جذابتر است، این قفل به راحتی و با سرعت کار میکند و درصد خطای بسیار پایینی دارد، با تعریف همزمان چند انگشت برای حسگر اثر انگشت و قفل چهره، میتوانید بهترین بازدهی را داشته باشید، در این حال اگر هرکدام از قفلها در لحظه، عملکرد خوبی نداشتند، دیگری قفل گوشی را باز میکند و فرقی ندارد با حسگر اثر انگشت یا تشخیص چهره، در هر صورت قفل در کسری از ثانیه باز میشود.
رابط کاربری
رابط کاربری MIUI12 با پوکو لانچر نسخه 2.0 یکی دیگر از بخشهای جذاب این گوشی است و وجه تمایز پوکو نسبت به دیگر میانردههای بازار محسوب میشود. رابط کاربری پوکو متفاوت است و آپشنهای زیادی را برای شخصیسازی محیط گوشی در اختیار شما قرار میدهد.
کنترل سنتر
کنترل سنتر گوشی به آیفون شباهت بسیاری دارد، این بخش از نوار اعلان متمایز است. با کشیدن انگشت از بالا به پایین نوار صفحهای که تنها اعلانها در آن دیده میشود، باز خواهد شد، اما اگر کنترل سنتر را میخواهید، باید از سمت بالا و راست نمایشگر انگشت را به سمت پایین بکشید تا قسمتهای مختلف مانند فعال کردن وایفای، دیتا، بلوتوث، چراغ قوه، تنظیم نور صفحه و دیگر قسمتها دسترسی داشته باشید. البته نحوه چینش قسمتهای مختلف کنترل سنتر را میتوانید تغییر دهید.
از صفحه خانه وقتی به سمت چپ میروید، وارد قسمت Cards میشوید که از چندین سال پیش در رابط کاربری اکثر گوشیهای شیائومی وجود داشت، این بخش یک میانبر برای دسترسی به برخی برنامهها و برخی قسمتهای ویژه از برنامههای خاص شماست، مثلا میتوانید میانبر گرفتن استوری اینستاگرام را در این بخش قرار دهید تا با لمس آن، مستقیما به بخش استوری اینستاگرام بروید، همچنین نوشتن سریع یک متن در نوت یا ماشین حساب و برخی برنامههای دم دستی در این بخش قرار دارند.
App Drawer
به جز کنترل سنتر، App Drawer یا منوی برنامههای گوشی نیز فضای جذابی دارد و امکان شخصیسازی این قسمت هم بسیار است، هنگامی که صفحه خانه را به سمت بالا بکشید، منوی برنامهها باز میشود، در این بخش میتوانید زبانههای مختلف برای دستهبندی برنامههای خود ایجاد کنید و برنامههای مرتبط را در یک دستهبندی و یک تب قرار دهید، به این ترتیب هم میتوانید برای هوم اسکرین چند صفحه دیگر تعریف کرده و برنامههای خود را درون پوشههای مختلف قرار دهید و هم از منوی برنامهها چند زبانه درست کرده و به طور مثال، بازیها، برنامههای ویرایش عکس و فیلم، برنامههای خرید اینترنتی، شبکههای اجتماعی و… را در زبانههای مخصوص خود قرار دهید.
از قابلیتهای جذاب بخش App Drawer میتوان به کادر سرچ برنامهها اشاره کرد که در پایین صفحه قرار داده شده، معمولا در رابط کاربریهایی که App Drawer دارند، کادر سرچ در بالای صفحه قرار دارد که به دلیل بزرگ بودن نمایشگر گوشیهای جدید، دسترسی سریع و رسیدن انگشت به بالای صفحه کار سختی است، اما این کادر در گوشی شیائومی پایین صفحه قرار دارد و به راحتی میتوان به آن دسترسی داشت.
شما میتوانید رنگ پسزمینه App Drawer را بین دو رنگ سفید و مشکی یا انتخاب سیستم (مشکی شدن در زمان دارک مود) انتخاب کنید، میزان شفافیت پسزمینه نیز قابل تنظیم است. از دیگر قابلیتهای این بخش دستهبندی برنامهها بر اساس رنگ آیکون، انتخاب اندازه آیکون، تعداد آیکونها در یک ردیف، ترتیب نمایش برنامهها و فعال کردن بخش برنامههای پیشنهادی برای دم دست بودن برنامههای پر استفاده است.
با اندروید 10 میتوانید حالت پیمایش در رابط کاربری را میان دو حالت Full Screen برای استفاده از ژستهای حرکتی و Buttons برای استفاده از سه دکمه خانه، برنامههای اخیر و بازگشت انتخاب کنید؛ طبیعتا کاربران زیادی در اندروید از ژستهای حرکتی استفاده میکنند اما در پوکو X3 به دلیل وجود App Drawer، گاهی باز شدن App Drawer با رفتن به صفحه برنامههای اخیر قاطی میشود، هر دو حالت اشاره شده با کشیدن انگشت از پایین صفحه به سمت بالا اتفاق میافتد منتهی برای رفتن به برنامههای اخیر باید از پایینیترین قسمت صفحه، انگشت خود را به سمت بالا بکشید، اما برای باز شدن App Drawer از هر کجای صفحه انگشت خود را به سمت بالا بکشید، App Drawer همراه با حرکت انگشت شما از پایین صفحه به بالای صفحه نمایان میشود.
مالتی تسکینگ با Split Screen
از مهمترین ویژگیهای رابط کاربری پوکو قابلیت Split Screen یا باز بودن همزمان دو برنامه در صفحه است که برای دسترسی به این ویژگی باید وارد صفحه برنامههای اخیر شوید. در این صفحه علاوه بر مشاهده برنامههای اخیر خود، چهار گزینه میانبر برای بستن تمام برنامههای باز، اسکن گوشی، پاکسازی گوشی و ورود به Manage apps نیز در دسترس هستند.
در بالای این صفحه گزینه Split Screen دیده میشود که با لمس آن یک پنجره در بالای صفحه ایجاد میشود، با انتخاب یکی از برنامههای اخیر خود کشیدن آن به سمت پنجره بالا، نیمی از صفحه به این برنامه اختصاص پیدا میکند، از میان دیگر برنامههای اخیر نیز میتوانید یک برنامه را انتخاب کنید تا دومین برنامه برای Split Screen باشد، در این حالت دو برنامه به صورت همزمان در نیمه بالایی و پایینی صفحه فعال هستند.
با استفاده از Split Screen دو برنامه در بالا و پایین صفحه هرکدام 50 درصد از صفحه را اشغال کردهاند، با کشیدن نوار حاشیه بین دو برنامه به سمت بالا میتوانید ¾ صفحه را به برنامه پایینی و ¼ را به برنامه بالایی اختصاص دهید، با پایین کشیدن نوار حاشیه، برعکس همین اتفاق نیز قابل انجام است. البته تمام این موارد را پیشتر در گوشیهای اندرویدی دیدهایم و چیز خیلی جدید و عجیبی در پوکو ایکس 3 دیده نمیشود.
تبلیغات درون رابط کاربری
شیائومی برای پاییننگه داشتن قیمت پوکو X3 از رابط کاربری آن مایه گذاشته و به برخی جاهای آن تبلیغات اضافه کرده، همچنین برنامههای شخص ثالث زیادی به صورت پیشفرض از ابتدا بر روی گوشی نصب هستند، این دو روش تبلیغاتی به تامین هزینههای ساخت پوکو ایکس 3 کمک کرده، البته از این روش در پوکو M3 هم استفاده شده است.
اما این دو مورد دقیقا چه معنایی دارد؟ در رابط کاربری پوکو X3 در برخی از صفحات سیستمی مانند صفحه نصب یک اپلیکیشن تبلیغات وجود دارد، تبلیغات به صورت بنری هستند و مانند صفحات پاپآپ در روند کار شما اختلالی ایجاد نمیکنند. در صفحه نصب یک برنامه معمولا اطلاعاتی از نرم افزار وجود دارد و در میانه صفحه یک بنر تبلیغاتی است که در صورت جذب شدن به آن میتوانید آن را لمس کرده و وارد صفحه دانلود آن شوید، غیر از این میتوانید صبر کنید تا روند نصب برنامه به اتمام برسد.
به جز این مورد، هنگامی که گوشی را خریداری میکنید، حدود 10 برنامه تجاری یا شخص ثالث به جز برنامههای پیشفرض گوگل و شیائومی بر روی گوشی نصب است، این برنامهها شامل چند بازی و چند برنامه مطرح مانند آمازون، نتفلیکس و علیاکسپرس میشود که در صورت تمایل میتوانید از آنها استفاده کنید، اگر هم علاقهای به استفاده از این برنامهها نداشتید، تنها لازم است آنها را Uninstall کنید.
به طور کلی وجود این تبلیغات در برخی صفحات داخلی یا برنامههای تجاری پیشفرض موارد آزاردهندهای نیستند، به نظر من تبلیغات ایده جالبی برای افزایش درآمد شرکتها و کاهش قیمت تمام شده گوشیهاست، چون این سبک تبلیغات بسیار محدود است و هیچ مشکلی برای شما ایجاد نمیکند. برنامههای پیشفرض نیز تنها زحمت چند Uninstall را گردن شما میاندازند و مشکل دیگری ایجاد نمیکنند؛ در ضمن شخصا از یکی از بازیهای پیشفرض گوشی خوشم آمده و بعد از یک ماه هنوز آن را بازی میکنم. در نهایت باید گفت سود استفاده از امکانات خوب گوشی با قیمتی ارزان بسیار بیشتر از تحمل تبلیغات و برنامههای شخص ثالث است.
میانبر گیم توربو
رابط کاربری پوکو هنگام اجرای بازی و تماشای ویدیو، منوی میانبری را در اختیار کاربر قرار میدهد که دسترسی به گزینههای بسیار جذابی را ممکن میسازد. هنگام بازی و تماشای فیلم، یک نوار کوچک کمرنگ در سمت چپ نمایشگر درست چسبیده به حاشیه مشکی دور صفحه نمایش به وجود میآید که با لمس آن یا کشیدن صفحه از سمت چپ به راست در همان نقطه یک منوی کشیده با چندین گزینه باز میشود، این گزینهها در هنگام گیم و تماشای ویدیو متفاوت هستند اما امکاناتی را در اختیار شما قرار میدهند که شاید در آن لحظه به آن نیاز داشته باشد.
میانبری که هنگام بازی نمایان میشود، بخشی از برنامه گیم توربو رابط کاربری است که با اجرای بازیها فعال میشود، گیم توربو پوکو نرخ تازهسازی صفحه، اتصال به اینترنت و ثبات هنگام بازی را تا 37 درصد افزایش میدهد، همچنین شتاب لمسی صفحه 100 درصد بهبود پیدا میکند تا همهچیز آماده اجرای بازی شود.
با میانبر گیم توربو میتوانید هنگام بازی اتصال به نت وایفای یا دیتا موبایل را تغییر دهید، همچنین ضبط ویدیو از صفحه نمایشگر را آغاز و متوقف کنید یا از صفحه اسکرین شات بگیرید. یکی دیگر از آپشنهای جذاب این بخش، امکان باز شدن مرورگر در یک پنجره شناور است تا هنگام بازی اطلاعاتی که نیاز دارید را از نت جستجو کنید، در هنگام بازی پیامرسانهای خود مانند واتساپ را نیز میتوانید در یک پنجره کوچک باز کنید و جواب پیامی که برایتان آمده را بدهید.
این پنجره دو زیرمنو نیز دارد که در یک زیرمنو، اپلیکیشن و بازیهای دیگر قابل مشاهده هستند که در هنگام بازی میتوانید هرکدام از این برنامهها را در یک پنجره شناور اجرا کنید، زیرمنوی دوم چند دسترسی دیگر مانند قطع اینترنت، تغییر سیمکارت، آغاز ضبط صوت بازی، اتصال گوشی به تلویزیون یا پاک کردن برنامههای باز در پسزمینه را به شما میدهد.
در هنگام تماشای ویدیو نیز چنین منویی در کنار صفحه نمایش پدیدار میشود که میتوانید از آپشنهای آن استفاده کنید. مثلا میتوانید برنامههای دیگر را در یک پنجره شناور باز کنید، افکت صدا و تصویر را تغییر دهید یا از صفحه نمایشگر فیلم و عکس بگیرید.
سخت افزار
شوالیه لاجوردی پوکو یکی از قدرتمندترین (اگر نگوییم بالاترین) سختافزارهای بازار میانردهها را دارد، تقریبا در این بازه قیمتی هیچ گوشی به اندازه پوکو ایکس 3 بازدهی ندارد و این مدل با گوشیهای گرانتر ازخودش در یک سطح قرار میگیرد.
شیائومی برای میانرده جذاب خود از تراشه اسنپدراگون 732G استفاده کرده که برای اولین بار در این مدل به بازار جهانی معرفی شد. در این تراشه 2 هسته 2.3 گیگاهرتزی Kryo 470 Gold و 6 هسته 1.8 گیگاهرتزی Kryo 470 Silver مسئولیت اجرای تمام برنامهها و پردازشهای پوکو X3 را برعهده دارند.
تراشه اسنپدراگون 732G با فناوری 8 نانومتری طراحی و تولید شده است، این تراشه از پردازنده گرافیکی ادرنو 618 بهره میبرد که در کنار نسل چهارم هوش مصنوعی کوالکام، بازدهی بسیار بالایی در پردازشهای سنگین، مالتی تسکینگ و گیم دارد.
حرف G در نام تراشه اسنپدراگون 732G به معنای آن است که این تراشه از پردازش گرافیکی قدرتمندی بهره میبرد و با وجود هوش مصنوعی، سرعت پردازش اطلاعات در این تراشه افزایش پیدا کرده، تراشههای سری G اسنپدراگون برای گوشیهای گیمینگ استفاده میشوند و اسنپدراگون 732G از بهترین تراشههای میانرده گیمینگ است.
رم و حافظه اصلی
در این مدل 6 گیگابایت رم از نوع LPDDR4X استفاده شد که سرعت بسیار بالایی دارد، البته نسخه رم 8 گیگابایتی پوکو ایکس 3 نیز در بازار وجود دارد، برای حافظه اصلی نیز دو نسخه 64 و 128 گیگابایتی برای این گوشی در نظر گرفته شده که هر دو نسخه از نوع UFS2.1 هستند، شاید بهتر بود شیائومی در پوکو X3 از حافظه UFS2.1 استفاده میکرد اما به هرحال زمانی که قیمت گوشی اقتصادی است، برخی ویژگیها در سطح معمولی باقی خواهند ماند.
این مدل از 5G پشتیبانی نمیکند اما برای اتصال به شبکه، 5 آنتن در زیر فریم گوشی جای داده شده که به بهبود پایداری و سرعت هنگام اتصال به شبکه بهویژه در زمان بازی کمک خواهد کرد. از 5 آنتن ذکر شده، 4 آنتن در قسمت بالایی گوشی و یک آنتن عریض در قسمت پایین فریم قرار دارند.
پوکو ایکس 3 از دو سیمکارت پشتیبانی میکند اما در خشاب سیمکارت میتوانید به جای سیمکارت دوم، کارت حافظه از نوع microSDXC قرار دهید، این مدل از حافظه جانبی تا 512 نیز گیگابایت پشتیبانی میکند. در ادامه میتوانید بنچمارکهای این مدل را ببینید.
امتیاز Geekbenchتک هستهای / چند هستهای |
امتیاز GFXBench |
امتیاز Antutu |
نام مدل |
2164/687 |
29fps |
395503 |
nova 5T |
1681/517 |
25fps |
341212 |
Galaxy Note10 Lite |
1960/591 |
18fps |
325777 |
P40 lite |
1966/673 |
17fps |
318117 |
Mi 10 Lite 5G |
1932/610 |
19fps |
312455 |
OnePlus Nord |
1763/580 |
16fps |
283750 |
Poco X3 NFC |
1785/570 |
15fps |
279625 |
Redmi Note 9 Pro |
1603/492 |
14fps |
279355 |
Redmi Note 8 Pro |
1774/546 |
15fps |
266620 |
Galaxy M51 |
1770/418 |
15fps |
263396 |
Galaxy A71 |
1761/567 |
15fps |
254000 |
Redmi Note 9S |
1761/564 |
15fps |
253271 |
Mi Note 10 Lite |
1237/316 |
fps |
193128 |
Galaxy m31 |
1309/325 |
6.5fps |
187528 |
Honor 9X |
1398/308 |
5.9fps |
177904 |
Poco M3 |
1333/348 |
6.5fps |
176580 |
Y9a |
1303/252 |
5.6fps |
175363 |
Galaxy A51 |
1398/332 |
8.1fps |
164484 |
Nokia 7.2 |
1279/307 |
5.9fps |
161572 |
Redmi Note 8 |
1216/352 |
7fps |
151815 |
Galaxy A31 |
سیستم خنک کننده
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، پوکو ایکس 3 با تمرکز بر اجرای بازی ساخته شده و برخی شاخصههای گیمینگ برای آن در نظر گرفته شده است، یکی از شاخصههای گیمینگ مهم در این مدل استفاده از فناوری LiquidCool 1.0 Plus برای کاهش دمای سخت افزار هنگام اجرای بازی به مدت طولانی است.
در این فناوری مانند کیسهای گیمینگ از لوله و مایع مخصوصی برای خنک کردن تراشه اصلی گوشی استفاده میشود. قسمتی از این لوله بر روی پردازنده قرار دارد که موجب میشود تا حرارت متمرکز در قسمت پردازنده کاهش پیدا کرده و در قسمتهای دیگر پخش شود، با این کار به صورت تدریجی حرارت به شکل قابل توجهی پایین میآید و آسیب کمتری به تراشه پردازنده وارد میشود.
با وجود این فناوری، دمای پردازنده بیش از 6 درجه سانتیگراد افزایش پیدا نمیکند. در سیستم تعدیل گرما پوکو X3 چندلایه ورق گرافیتی نیز وجود دارد که مانع انتقال گرما به صفحه نمایش میشوند. این سیستم به طور کلی 20 درصد گرمای تولیدی را دفع میکند.
البته با تمامی این موارد هنگامی که بیش از 15 دقیقه با پوکو ایکس 3 بازی میکنید، پشت گوشی به ویژه قسمت دوربین گرم میشود، البته نمیتوان گفت گوشی داغ میکند اما به هر حال اگر قرار باشد به طور مستمر با آن بازی کنید، بهراحتی متوجه گرمای پشت گوشی میشوید.
بازدهی سخت افزار
شرکت شیائومی در مورد قدرت سخت افزار پوکو X3 از واژه “همان چیزی که شما به آن نیاز دارید” استفاده کرده، این جمله واقعا درست است، با توجه به قیمت و سطح گوشی پوکو ایکس 3، تمام انتظاراتتان از سخت افزار برآورده میشود. با این گوشی به راحتی میتوانید سنگینترین بازیها را با گرافیک بالا اجرا کنید، نمایشگر 120 هرتز نیز به صورت قابل توجهی تجربه گیمینگ شما را بهبود میبخشد.
در بازیهای سنگین مانند آسفالت 9 و کالافدیوتی اگر سطح بازی بر روی Hight باشد، بدون هیچ لگی میتوانید بیش از یک ساعت بازی کنید، اما با وجود صفحه 120 هرتزی و انتخاب سطح گرافیکی Ulrta پس از گرم شدن گوشی، لگهایی هنگام اجرا دیده میشود که قابل تحمل است.
همچنین هنگام اجرای رابط کاربری، رفت و آمد در منوها و باز و بسته کردن اپلیکیشنها، هیچ مشکل یا لگی دیده نمیشود، همهچیز بسیار خوب و روان است و حتی میتوانید 2 بازی را همزمان اجرا کنید، البته این اتفاق به پشتیبانی بازیها از حالت اسپلیت اسکرین نیز بستگی دارد، اما از نظر سخت افزاری، گوشی قدرت این کار را دارد.
دوربین
پوکو X3 یک ماژول دوربین بزرگ و برجسته دارد که چهار دوربین و یک فلاش LED روی آن دیده میشود. دوربین و فلاش به شکل X بر روی ماژول چیده شدهاند و نمای متفاوتی به پشت گوشی دادهاند.
شیائومی برای این گوشی دوربین 64 مگاپیکسلی سونی IMX682 را انتخاب کرده که از لنز واید، دیافراگم f/1.9، اندازه سنسور 1/1.73 اینچ، سوپر پیکسل 4 در 1 در اندازه 1.6μm اینچ و فوکوس خودکار با تشخیص فاز بهره میبرد، این دوربین بالا سمت چپ مجموعه دوربین گوشی قرار دارد.
در چینش X شکل دوربینهای این گوشی، دوربینی که در وسط قرار دارد، دوربین التراواید است، این دوربین 13 مگاپیکسلی دارای دیافراگم f/2.2 و اندازه پیکسل 1.0µm است و لنز آن زاویه فوق عریض 119 درجهای را پوشش میدهد. دوربین سوم در پایین سمت چپ ماژول قرار دارد، این دوربین 2 مگاپیکسلی دارای لنز ماکرو است که برای عکس گرفتن از نمای نزدیک کاربرد دارد.
دوربین آخر نیز پایین سمت راست قرار دارد که برای تشخیص عمق و گرفتن تصاویر پرتره بوده، این دوربین نیز 2 مگاپیکسلی است، هر دو دوربین 2 مگاپیکسلی از دیافراگم f/2.4 و اندازه پیکسل 1.75μm بهره میبرند.
عملکرد دوربین پوکو ایکس 3 را در پنج بخش تصویربرداری در روز، در شب، تصاویر پرتره، تصاویر ماکرو، زوم و قابلیتهای نرم افزار دوربین بررسی خواهیم کرد.
عکسبرداری در روز
بهترین عملکرد دوربین پوکو X3 را در طول روز و زمانی که نور کافی در محیط وجود دارد، میتوان دید، دوربین 64 مگاپیکسلی سونی IMX682 به عنوان دوربین اصلی گوشی در طول روز تصاویری بسیار شفاف، با کمترین نویز، رنگبندی کاملا طبیعی و داینامیک رنج عالی ثبت میکند، در تصاویری که در طول روز با این گوشی تهیه میکنید، بالانس نقاط روشن و تاریک، همچنین سایهها و کنتراست تصاویر کاملا قابل قبول هستند و عملکرد دوربین در سطح گوشیهای بالارده بازار است.
تصاویر دوربین التراواید در طول روز به کیفیت دوربین اصلی نیستند اما همچنان شما را راضی نگه میدارند، کمی کنتراست تصویر با دوربین التراواید بیشتر میشود و سایهها تاریکتر از حالت طبیعی هستند، همچنین گاها نور تصاویر کم است اما از طرفی شفافیت خوب و نویز پایین تصویر نظر مثبت شما را جلب خواهد کرد.
تصویربرداری در شب
در هنگام شب، کیفیت تصاویر همچنان در سطح بالایی باقی میماند اما برخی شاخصها کاهش مییابد که طبیعی است، به طور مثال در شب نویز بیشتری در تصویر وجود دارد و گاهی رنگها از حالت طبیعی خودشان خارج میشوند، اما حتی در شب اگر محیط، نور مناسبی داشته باشد، کیفیت عکسها راضی کننده است.
در شب میتوانید از حالت نایت مود استفاده کنید که نور موجود تصویر را روشنتر میکند، البته این اتفاق با وجود هوش مصنوعی شیائومی به خوبی رخ نمیدهد، در اکثر تصاویر حالت نایت مود به ویژه آنهایی که نور یا چراغهای رنگی در تصویر است، تصویر کنتراست بیش از اندازهای دارد و بیش از حد درخشان است، به طوری که تصویر از حالت طبیعی خود خارج میشود.
اما در حالت عادی و زمانی که یک نور ثابت و ملایم در تصویر وجود دارد، بهترین عملکرد حالت نایت مود را مشاهده خواهید کرد و روشنایی و کیفیت تصویر به شکل قابل توجهی رشد خواهد داشت.
حالت نایت مود در دوربین التراواید قابل استفاده نیست، به همین دلیل تصاویر التراواید در شب کاملا معمولی هستند، تصاویر التراواید در شب کنتراست مناسبی ندارند و روشنایی کلی محیط نیز نسبت به دوربین اصلی پایین است.
عکسهای پرتره
کیفیت تصاویر پرتره با دوربین پوکو ایکس 3 برای یک گوشی میانرده کاملا قابل قبول است، مهمترین موضوع در تصاویر پرتره تشحیص درست سوژه اصلی از بکگراند است که در این مدل با خطای کمی این اتفاق رخ میدهد، تقریبا از هر 10 تصویر پرتره، 7 یا 8 عکس کیفیت خوبی دارند و خطایی در آن دیده نمیشود، البته میزان خطا به سوژه نیز بستگی دارد، مثلا زمانی که موهای شما بلند است شاید بخشی از موها به عنوان بکگراند تصویر بلور شوند اما به طور کلی و در حالت عادی تصاویر پرتره خوبی میتوانید با پوکو X3 بگیرید. کیفیت تصاویر پرتره در شب نیز مانند روز خوب است اما در شب گاهی در بکگراند تصویر به ویژه محل تداخل ساختمانها با آسمان یا مکانهایی که رنگها شبیه به هم هستند، خطا دیده میشود.
دوربین ماکرو
تصاویر ماکرو شاید کمتر به کارتان بیاید اما این مدل یک دوربین دو مگاپیکسلی دارد که تصاویر ماکرو خوبی میگیرد، در تصاویر ماکرو نویز دیده میشود اما رنگ و جزئیات سوژه نیز به خوبی ثبت میشوند و اوقاتی که میخواهید تصاویر ماکرو بگیرید، میتوانید بر روی دوربین ماکرو این مدل حساب باز کنید.
قدرت زوم
قدرت زوم دوربین پوکو X3 کاملا راضی کننده است. در حالت کلی زوم 2 برابر برای گرفتن تصاویر تلهفوتو در اختیار کاربر است که کیفیت بسیار بالایی دارد و با وجود آنکه تصویر به صورت نرمافزاری برش میخورد، اما کیفیت تصاویر با زوم 2 برابر بسیار عالیست، اگر زوم بیشتر میخواهید باید دو انگشت خود را بر روی صفحه به جهتهای مخالف باز کنید، در حالت زوم تصویر تا 10 برابر بزرگ میشود، کیفیت تصویر تا زوم 7 برابر بسیار خوب است و زمانی که به زوم 10 برابر برسید با وجود افت نسبی، بازهم کیفیت تصویر بسیار بالاتر از دیگر گوشیهای میانرده است.
اپلیکیشن دوربین
نرمافزار دوربین رابط کاربری پوکو علاوه بر آن که جذابیتهای فراوانی دارد اما یکی از معدود نقطه ضعفهای پوکو ایکس 3 است، در ابتدا بگذارید از ضعفهای این نرمافزار سخن بگوییم، نرمافزار دوربین پوکو هنگام تغییر حالتهای فیلم یا عکسبرداری و تغییر دوربینها کند است، مثلا زمان تغییر از حالت Photo به حالت Video حدود یک ثانیه طول میکشد! همچنین در خود حالت ویدیو برای زمانی که دوربین التراواید را انتخاب میکنید، باید یک ثانیه صبر کنید تا دوربین در دسترس شما قرار بگیرد، در این یک ماه استفاده چند باری هم هنگام انتخاب دوربین التراواید نرمافزار دوربین هنگ کرد و مجبور شدم از برنامه خارج و مجددا وارد شوم!
کلا رفتن بر روی دوربین التراواید چه برای تصویربرداری و چه فیلمبرداری با تاخیر همراه است و کمی سرعت کار شما را میگیرد، این مورد شاید بزرگترین نکته منفی در مورد پوکو ایکس 3 باشد.
اما به جز این مورد، کار کردن با نرمافزار دوربین بسیار راحت است، همه گزینهها دم دست هستند و آپشنهای خوبی هم برای تصویر یا فیلمبرداری وجود دارد، مثلا شما میتوانید به طور همزمان با دوربین جلو و پشت فیلمبرداری کنید، یا بخشی برای فیلمبرداری به نام Vlog وجود دارد که چند ساختار از پیش تعیین شده برای ادیت ویدیو دارد که برای گرفتن ولاگ یا یک ویدیو کوتاه از گردش شما مناسب است.
در محیط دوربین میتوانید از اسناد خود عکس بگیرد، ویدیو کوتاه بسازید، از قابلیت تایم لپس و اسلوموشن استفاده کنید یا با استفاده از ویژگی Clone دو تصویر یا ویدیو با پسزمینه ثابت را ادغام کرده و با دو برداشت، خودتان در دو نقطه از یک عکس حضور داشته باشید!
سلفی
همانطور که گفتیم، دوربین سلفی پوکو X3 در یک حفره نسبتا کوچک در بالای صفحه نمایش قرار گرفته است. این دوربین 20 مگاپیکسلی لنز واید دارد و از دیافراگم f/2.2، اندازه سنسور 1/3.4 و اندازه پیکسل 0.8µm بهره میبرد. نقطه قوت دوربین سلفی عکسهای پرتره است، تصاویر پرتره دوربین پوکو ایکس 3 کیفیت بهتری نسبت به عکسهای سلفی معمولی دارد و دلیل آن بلور شدن پسزمینه و حذف نویزهای متداول در بکگراند تصویر است.
زمانی که با دوربین سلفی عکس میگیرید، تصاویر شفاف، روشن و واضح هستند اما نویز هم دارند، در تصاویر سلفی پرتره این نویز در بکگراند عکس حذف شده و به طور کلی تصویر نهایی کیفیت بهتری دارد.
اما عکسهای سلفی در روز و شب با وجود نور زیاد و کم در سطح متوسط هستند و نباید انتظار زیادی از دوربین سلفی پوکو X3 داشت.
فیلمبرداری
کیفیت فیلمبرداری پوکو ایکس 3 بسیار خوب است، با دوربین اصلی این گوشی میتوانید با رزولوشن 4K و 30 فریم بر ثانیه فیلم بگیرید، هرچند 30 فریم شاید کمی پایین باشد اما ویدیو خروجی بسیار شفاف، روشن و قابل قبول است، در حالت 4K جزئیات محیط به خوبی در ویدیو ضبط میشوند و با وجود عملکرد بسیار مناسب لرزشگیر الکترونیکی، فیلمهای جذابی میتوانید با این گوشی بگیرید.
اما بهترین عملکرد مربوط به فیلمبرداری با رزولوشن 1080p و 60 فریم بر ثانیه است، در این حالت فیلم بسیار روانتر، سیال و جذابتر است. قابلیت لرزشگیر الکترونیکی نیز در این حالت به خوبی کار میکند و با دفع لرزشهای مکرر و چرخشهای سریع، از بلور شدن ویدیو، تکانهای شدید و افت کیفیت ویدیو جلوگیری میکند. البته برایفیلمبرداری حالت Stady Mod نیز قابل انتخاب است که یک لرزشگیر پپیشرفته حساب میشود و بسیار بهتر لرزشها را دفع میکند، همچنین در این حالت چرخش سریع شما بسیار نرم و ملایمتر در ویدیو ثبت میشود؛ به طوری که شاید چند میلیثانیه تاخیر میان حرکت شما و اتفاقی که بر روی ویدیو ثبت میشود، فاصله باشد.
تماشای نمونه فیلمبرداری با کیفیت 4K با 30 فریم در ثانیه در روز از یوتیوب
تماشای نمونه فیلمبرداری با کیفیت 1080 با 60 فریم در ثانیه در روز از یوتیوب
تماشای نمونه فیلمبرداری با کیفیت 4Kبا 30 فریم در ثانیه در شب از یوتیوب
تماشای نمونه فیلمبرداری با دوربین سلفی با کیفیت 1080 با 30 فریم در ثانیه از یوتیوب
تماشای نمونه فیلمبرداری اسلوموش با کیفیت 720 با 960 فریم در ثانیه از یوتیوب
برای فیلمبرداری میتوانید از رزولوشنهای 1080p و 720p با 30 فریم بر ثانیه نیز استفاده کنید. همچنین قابلیت فیلمبرداری ماکرو و فیلمبرداری Pro با قابلیت تنظیم همه عناصر نور، روشنایی و رنگ، لنز و فوکوس دوربین نیز وجود دارد که در کمتر گوشی میانردهای دیده میشود و با آن میتوانید به صورت کاملا حرفهای و تخصصی فیلمبرداری کنید.
اما همچنان بزرگترین مشکل فیلمبرداری با این گوشی تغییر دوربین معمولی به التراواید است که با تاخیر و گاها هنگ کردن نرمافزار دوربین همراه میشود، برای استفاده از لنز التراواید پیشنهاد میکنم از حالت فیلمبرداری Pro استفاده کنید، در این قسمت میتوانید بدون کندی و لگ، لنز خود را تغییر دهید و فیلم گرفتن را آغاز کنید.
اسلوموشن
حالت اسلوموشن هم برای دوربین اصلی و هم سلفی فعال است، با دوربین اصلی میتوانید با رزولوشن 1080p با نرخ 120 فریم ویدیو صحنه آهسته تهیه کنید اما با انتخاب رزولوشن 720p نرخ فریم 240 و 960 قابل انتخاب هستند که به ویژه نرخ 960 فریم در ثانیه کارکرد بسیار مناسبی دارد و تصاویر اسلوموشن بسیار روانی را میتوان در این حالت گرفت، البته به دلیل رزولوشن 720 کیفیت ویدیو کمی افت پیدا میکند. با دوربین سلفی نیز میتوانید با رزولوشن 1080p و 120 فرم در ثانیه فیلم اسلوموشن بگیرید که ویژگی بسیار کاربردی و جذابی است.
اسپیکر و باتری
پوکو X3 از یک ست اسپیکر استریو با دو خروجی صدا یکی در بالا و یکی در پایین فریم گوشی بهره میبرد. صحبت خاصی در مورد کیفیت صدای اسپیکر این مدل نمیتوان کرد زیرا همه چیز عالی است و نقصی در صدای اسپیکر استریو گوشی دیده نمیشود. اسپیکر استریو پوکو ایکس 3 صدا را کاملا بلند، واضح، بدون افت کیفیت و با بیس بسیار خوبی پخش میکند. اسپیکر این گوشی آنقدری خوب است که شما را مجاب کند بازیهای شوتر و اکشن را بدون هدفون و هندزفری و با صدای بلند اسپیکر بازی کنید، البته این کار با واکنش منفی اعضای خانه همراه میشود اما جذابیت بازی دوچندان خواهد بود.
اسپیکر بالای گوشی در مرز میان نمایشگر و فریم قرار دارد؛ بنابراین هنگام بازی، زمانی که گوشی را افقی در دست میگیرید، دستتان جلوی اسپیکر را نمیگیرد، اسپیکر پایین نیز در نیمه سمت راست فریم پایینی است بنابراین برای آن که دستتان جلو آن را نپوشاند باید گوشی را به حالتی بگیرید که دوربین آن سمت چپ باشد.
موتور ارتعاشی
نکته دیگر در مورد اسپیکر استریو پوکو ایکس 3 آن است که برای تجربه بهتر بازیهای گیمینگ، یک موتور ارتعاشی در قسمت پشت گوشی قرار گرفته که به اسپیکر دوم متصل است، بنابراین هنگام پخش صدا از اسپیکر دوم، موتور ارتعاشی لرزشی ایجاد میکند که حس ویبره دسته کنسول بازی را به شما میدهد. با این موتور ارتعاشی هنگام تیراندازی، انفجار یا پخش صدای بلند، لرزش پشت گوشی بیشتر میشود و در واقع میتوانید بازی را به صورت 4 بعدی تجربه کنید.
البته عملکرد این موتور لرزشی در واقعیت آنقدری دقیق و جذاب نیست، در واقع احساس میکنم این ایده هنوز جای کار دارد و این ویبره در پوکو X3 آنطور که انتظار میرفت احساس فوقالعادهای به شما نمیدهد، اما بودنش هم بد نیست، هنگام بازی با لرزش ملایم پشت گوشی حس بهتری به شما منتقل میشود و گوشی از حالت ساکن در میآید، اما به هر شکل عملکرد این موتور لرزشی آنطوری که انتظار داشتم نبود و شاید حتی فکر کنید که یک باگ در روند ساخت گوشی است!
ضمن این که هنگام پخش موسیقی یا حتی جواب دادن به تلفن نیز چون از اسپیکر بالا استفاده میشود، پشت گوشی لرزش خفیفی دارد که چندان خوشایند نیست، این قابلیت باید تنها هنگام بازی فعال باشد اما هر زمانی که از اسپیکر بالای گوشی صدا در بیاید، پشت گوشی لرزش خواهد داشت.
شارژدهی باتری
اما آخرین ویژگی که به آن خواهیم پرداخت، عملکرد باتری گوشی است که به طور کلی رضایت بخش بوده و نمره قبولی دریافت میکند. این گوشی به یک باتری 5160 میلیآمپری تجهیز شده که در حالت عادی بیش از یک روز شارژدهی دارد، البته عملکرد باتری مستقیما با رفرشریت صفحه در ارتباط است، با رفرشریت 60 هرتز، به راحتی میتوانید دو روز از گوشی استفاده کنید و نگران شارژ آن نباشید اما اوضاع با نرخ تازهسازی 120 هرتز متفاوت است و تقریبا شارژدهی باتری یک سوم کاهش پیدا میکند.
با نرخ 60 فریم تقریبا هر یک ساعت بازی کالافدیوتی حدود 18 درصد باتری را مصرف میکند اما با نرخ 120 هرتز این مقدار به بالای 25 درصد میرسد.
میتوان گفت با صفحه 60 هرتز میتوانید 4 ساعت بازی کنید، 4 ساعت در اینترنت ویدیو ببینید، 1-2 ساعت وبگردی کنید و با نرم افزارهایتان کار کنید و باز هم تا دو روز شارژ داشته باشید. اما با نرخ 120 هرتز با همه این اتفاقات یک روزه شارژ باتری خالی میشود.
شارژ سریع
اما در هنگام خالی شدن شارژ باتری نیز مشکلی به وجود نمیآید، با شارژر سریع 33 واتی، باتری پوکو X3 تنها یک ساعت و 5 دقیقه نیاز دارد تا شارژ شود. این شارژر آنقدری سریع است که نیم ساعته نصف باتری را پر میکند و یک روز کامل میتوان از گوشی استفاده کرد. البته هنگام شارژ کمی باتری گرم میشود که در طولانی مدت تاثیر بدی بر روی آن میگذارد و عمر آن کاهش پیدا میکند، این مورد بزرگترین ایرادی است که به شارژ سریع گرفته میشود و پوکو ایکس 3 نیز از این قاعده مستثنی نیست.
جمعبندی بررسی پوکو X3
پوکو X3 در رنج قیمتی 5 تا 7 میلیون تومان بهترین گوشی بازار است، این مدل از نظر قیمتی رقیبی برای نوت 9 پرو شیائومی و گلکسی a51 سامسونگ محسوب میشود، اما از نظر عملکرد و کیفیت با گوشیهای بالارده مانند a71 و می نوت 10 لایت برابری میکند و در برخی قابلیتها حتی بهتر است.
شوالیه لاجوردی پوکو به جز مشکل انتخاب دوربین التراواید در نرم افزار دوربین و لرزش موتور ارتعاشی پشت گوشی هنگام مکالمه، ایراد قابل اشاره دیگری ندارد و تقریبا همهچیز تمام است. پوکو ایکس 3 آمده تا بازی را عوض کند و اصطلاحا یک GAME Changer واقعی است. باید دید در طولانی مدت عملکرد خوب گوشی پایدار میماند و میتوان از این به بعد بر روی محصولات پوکو حساب باز کرد یا خیر.
نقاط قوت
طراحی زیبا
نمایشگر عالی با رفرشریت 120 هرتز
قفل اثرانگشت سریع
قدرت پردازشی بسیار بالا
رابط کاربری با قابلیتهای جذاب
دوربین اصلی بسیار با کیفیت
ویژگیهای گیمینگ از جمله خننک کننده داخلی و گیم توربو
صدای استریو بلند و شفاف
شارژ سریع 33 واتی
قابلیتهای متعدد مانند فرستنده مادون قرمز، رادیو FM، جک 3.5 میلیمتری صدا، مقاومت در برابر پاشش آب
نقاط ضعف
وزن زیاد
برجستگی دوربین اصلی
اتصال کند به دوربین التراواید
موتور ارتعاشی صدا
تبلیغات در رابط کاربری
نوشته نقد و بررسی شیائومی پوکو X3: شوالیه لاجوردی! اولین بار در اخبار فناوری و موبایل پدیدار شد.