همکاری بلاروس و کره جنوبی برای توسعه دولت الکترونیک

کشور بلاروس قصد دارد با همکاری کره جنوبی به توسعه زیرساخت‌های لازم برای انجام پروژه دولت الکترونیکی بپردازد.
 
به گزارش بلاروس نیوز، دولت الکترونیکی درواقع شامل اطلاعات دیجیتال و سرویس‌‌های اقتصادی به هنگامی است که در دسترس شهروندان قرار می‌گیرد. به بیانی دیگر، دولت الکترونیکی ترکیبی از فناوری اطلاعات و شبکه اطلاع‌رسانی تار عنکبوتی به‌منظور ارائه خدمات محسوب می‌شود. این سرویس در بسیاری از کشورهای جهان هنوز در مراحل ابتدایی خود بوده و قرار است به طور کامل تا حد ممکن ارجاع به ادارات و حضور در این اماکن را محدود کند.
 
 با توجه به آنکه بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته و پیشرفته در جهان سالهاست که از خدمات و مزایای فراوان دولت الکترونیکی ( e-government) بهره می‌برند، حالا برخی دیگر از کشورهای درحال توسعه و جهان سومی درصدد برقراری و توسعه زیرساخت‌های لازم برای اجرای کامل پروژه دولت الکترونیکی درآمده اند.
 
تازه‌ترین گزارش‌ها  حاکی است که بلاروس نیز تصمیم گرفته است با همکاری کره جنوبی به‌عنوان یکی از پیشگامان فناوری و تکنولوژی به توسعه و راه‌اندازی دولت الکترونیکی بپردازد.
 
این همکاری که در حاشیه دیدار مشترک وزرای خارجه این دو کشور در تاریخ ۴ سپتامبر به توافق آن‌ها رسید، برروی تلاش و همکاری‌های دوجانبه کشور اروپایی بلاروس و کره جنوبی در آسیا تاکید خواهد داشت. بعد از این دیدار، مقامات مربوطه پروتکلی را به امضا رسانیدند که در آن توافق بر سر اجرای این پروژه‌ها ذکر و تشریح شده است.
 
دولت الکترونیکی که چند سالی است روی زبان‌ها افتاده است، درواقع به کاهش حجم دستگاه عریض و طویل بوروکراسی اشاره دارد. امری که اگر محقق شود حتی برروی ترافیک خیابان‌ها و کاهش آلودگی نیز تاثیر می‌گذارد. چرا که مراجعه حضوری به ادارات و بعضا کاغذبازی‌های طولانی را غیرضروری می‌کند. اصطلاح دولت الکترونیکی و همچنین هم‌معناهای آن در اواخر دهه ۱۹۹۰ پدیدار شدند. اما تاریخچه استفاده از  ICT در سازمان‌های دولتی را می‌توان تا اوایل تاریخ پیدایش رایانه دنبال کرد.