هوش مصنوعی گوگل سرطان ریه را زودتر از پزشکان ردیابی می کند

شرکت گوگل سیستم هوش مصنوعی ابداع کرده که می تواند سرطان ریه را یک سال زودتر از پزشکان شناسایی کند. این سیستم احتمال زنده ماندن بیمار مبتلا به سرطان ریه را ۴۰ درصد افزایش می دهد.
 
به گزارش تلگراف، گوگل در کنفرانس I/O ۲۰۱۹ خود اعلام کرد هوش مصنوعی ابداع کرده است که می‌تواند یک سال زودتر از پزشکان سرطان ریه را ردیابی کند. به این ترتیب احتمال زنده ماندن بیمار نیز افزایش می‌یابد.
 
به گفته «لیلی پنگ» محقق سلامتی گوگل، مدل «یادگیری عمیق» این شرکت می‌تواند هرگونه ضایعات نامحسوس ریه را با کمک یک سی تی اسکن رصد کند. بیشتر اوقات از هر ۶ رادیولوژیست، ۵ نفر از این موارد غفلت می‌کنند. او در این باره می‌گوید: به عبارت دیگر این روند به افزایش ۴۰ درصدی احتمال زنده ماندن فرد منجر می‌شود.
 
تیم هوش مصنوعی گوگل با شرکت Verily (شاخه علمی آلفابت) همکار می‌کند. شرکت وریلی پیش از این روی بهبود سلامت افراد مبتلا به دیابت تمرکز کرده بود اما مجبور شد فعالیت برای ساخت لنزهای چشمی هوشمند که گلوکز خون را رصد می‌کنند، متوقف کند.
 
به هرحال پنگ گفت گوگل امیدوار است با بیمارستان‌ها همکاری کند تا ابزار شناسایی سریع سرطان ریه را در اختیار افراد بیشتری قرار دهد.
 
حتی احتمال دارد شرکت وریلی با سازمان سلامت همگانی انگلیس (NHS) نیز قراردادی امضا کند.
 
این شرکت در ۲۰۱۸ میلادی برنامه‌های پایلوتی را در انگلیس اجرا کرد.
 
هوش مصنوعی در کنفرانس سالانه گوگل از اهمیت ویژه ای برخوردار است.