واکنش جهرمی به مصوبه کمیسیون تلفیق: راهگشا نیست/تولید محتوا باید مردمی باشد نه سازمانی/آزموده را آزمودن خطاست

864899aa-1ad9-49e3-9a7e-057a8b92b08c.jpg

ICTna.ir - وزیر ارتباطات با انتشار کاریکاتوری در صفحه اینستاگرام خود به مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق در افزایش حق السهم از محل درآمد اپراتورهای مخابراتی و تخصیص این درآمد 2 هزار میلیارد تومانی ناشی از آن به صدا و سیما برای تولید محتوا در فضای مجازی واکنش نشان داد و آن را راهگشا ندانست.

به گزارش خبرنگار آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، جهرمی با انتشار کاریکاتوری که مرغی ضعیف و زخمی به عنوان سمبل صدا و سیما تلاش دارد هواپیمای غول پیکری بعنوان سمبل فضای مجازی را بکشد و به جلو ببرد نوشت: مصوبه جدید کمیسیون محترم تلفیق مجلس برای حمایت از تولید محتوا در فضای مجازی راهگشا نیست و در فضای مجازی، تولید محتوا باید مردمی باشد، نه سازمانی.

وزیر ارتباطات تاکید کرد باید از تولیدات مردمی حمایت کنیم، نه تولیدات صدا و سیمایی برای مردم.
 
وی در پایان این استوری اینستاگرامی نوشته "آزموده را آزمودن خطاست".
 
روز سه شنبه، کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی طی مصوبه ای در قالب بررسی بودجه 1400 کل کشور، حق‌السهم دولت از درآمدهای اپراتورها را از 28 درصد به 38 درصد افزایش داد.
 
به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، با پیشنهاد کمیسیون تلفیق در جریان بررسی بودجه سال 1400 مقرر شد رقم 28 درصد به 38 درصد افزایش یابد تا از این طریق دو هزار میلیارد تومان به منابع درآمدی افزوده شود.
 
براساس آنچه مصوب شده، باید این رقم از اپراتورهای اینترنتی و از محل سود فروش اینترنت و نه افزایش قیمت آن، از اپراتورها دریافت شود تا برای تولید محتوای فضای مجازی به مصرف برسد.
 
این مصوبه کمیسیون تلفیق پس از تصویب در صحن علنی مجلس و تایید در شورای نگهبان به قانون تبدیل شده و برای اجرا ابلاغ خواهد شد.
 
به گزارش ایستنا، در کنار انتقادها از توان و نقش صدا و سیما در راهبری و تولید محتوا در فضای مجازی و اثرات تورمی این مصوبه روی تعرفه های خدمات ارتباطی و اکوسیستم بازار ارتباطات کشور، این مصوبه در حالی تدوین و مصوب شده که کمیسیون تلفیق مجلس مشخص نکرده چطور این کمیسیون از نظر حقوقی توان و اجازه ورود و تغییر میزان تسهیم درآمد اپراتورهای مخابراتی که در قالب یک عقد قراردادی و حقوقی با حاکمیت (پروانه بهره برداری) فعالیت میکنند را داراست. ضمن آنکه تسهیم درآمد اپراتورهای مخابراتی در ایران بر خلاف مفروض مصوبه فوق بین 3 تا 28.1 درصد است.