وزیر ارتباطات: اقتصاد دیجیتال الزامی فراگیر در همه جهان
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره تحقق رویکرد تحول دیجیتال در کشور گفت: چالش های مرتبط با دولت دیجیتال، جامعه دیجیتال و کسب وکارهای دیجیتال برای رسیدن به تحول دیجیتال باید برطرف شود.
محمدجواد آذری جهرمی صبح امروز چهارشنبه در مراسم افتتاحیه دهمین سمپوزیوم بین المللی مخابرات (IST۲۰۲۰) با تاکید بر اینکه اقتصاد دیجیتال در همه دنیا در حال شکل گیری است، اظهار داشت: در ایران نیز اقتصاد دیجیتال با محوریت تحول دیجیتال در دست تحقق است و دستاوردهای سمپوزیوم بین المللی مخابرات میتواند نقشه راهی برای تحقق این اهداف باشد.
وزیر ارتباطات اقتصاد دیجیتال را الزامی فراگیر در همه جهان مطرح کرد که لازمه آن توجه به اکوسیستم مربوطه و تسهیل فرآیندهای آن است گفت: تحول دیجیتال در جوامع مختلف با رویکرد «دولت دیجیتال» مبتنی بر هوشمندسازی، «جامعه دیجیتال» مبتنی بر فرهنگ سازی و «کسب و کار دیجیتال» مبتنی بر توسعه کسب و کارهای آینده، شکل میگیرد و بر همه بخشهای اجتماعی، اقتصادی و زیستمحیطی اثرگذار است. اما هریک از محورهای فوق با چالشهای مختلفی همراه است.
وی افزود: این چالشها شامل چالش زیرساختها، چالشهای نهادی و حقوقی، چالشهای فرهنگی و اجتماعی، چالشهای سازمانی به مفهوم فقدان مهارت، ناکافی بودن منابع مالی و کمبود راهبردهای اجرایی منسجم، چالشهای دانشجوی پژوهشی و نیز چالشهای فضای کسبوکار میشود.
وزیر ارتباطات افزود: از این رو انتظار میرود که پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با نگاه عمیق و واقع بینانه، چالشهای هر بخش را شناسایی و برای آن راهکار مناسب در راستای رسیدن کشور به اقتصاد دیجیتال ارائه کند. در این زمینه به نظر میرسد که دستاوردهای رویدادی مانند سمپوزیوم بین المللی مخابرات میتواند راهگشا باشد.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه در آینده نزدیک زندگی هوشمند و ارتباطات هوشمند در ساختار زندگی بشر محقق میشود، افزود: تحقق این مهم نیازمند دقت و توجه بر سه محور است که شامل شبکهها و فناوری، خدمات و مقررات و سیاستگذاری در حوزه ICT است.
وی با اشاره به نقش هوش مصنوعی در کارکرد ارتقا سامانهها و شبکههای ارتباطی پیشرفته با نسل پنجم و نسلهای بعدی، گفت: استفاده جوامع مختلف از دیتا ساینس (علوم داده)، کلود کامپیوتینگ (رایانش ابری) و… با هدف استفاده بهینه از منابع، امری اجتنابناپذیر است.