ویندوز ۱۰ یک کپی از دادههای شما را به مایکروسافت میفرستد
اگر به تازگی رایانه شخصی مبتنی بر ویندوز 10 خریداری کردید یا سیستم عامل رایانه قدیمی خود را به نسخه بهروزرسانی کردهاید، این احتمال وجود دارد که کلید رمزگذاری دستگاه شما روی سرورهای مایکروسافت قرار گیرد. بر این اساس میتوان گفت شما 100 درصد کنترل دادههای خود در حریم شخصی را در اختیار ندارید.
به گزارش گروه اخبار خارجی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، گزارش جدید منتشر شده از سوی مرکز Intercept این احتمال را بیان کرده است اگر شما در قالب یک کاربر معمولی با حساب کاربری مایکروسافت وارد ویندوز 10 شوید، بخشی از اطلاعات شما روی سرورهای این شرکت نرمافزاری قرار گیرد.
این اتفاق خوبی است تا بتوانید پس از بروز هرگونه مشکل در حافظه داخلی، به دادههای خود دسترسی داشته باشید. ولی این مسئله به آن معنی خواهد بود که اگر یک هکر به حساب کاربری شما در سیستم مایکروسافت دسترسی پیدا کند، میتواند یک کپی از همه دادهها را هم در اختیار بگیرد.
با توضیحات مذکور این سوال مطرح میشود که کدهای مخصوص رمزگذاری داده را چگونه مخفی کنید؟ ابزار واحد مایکروسافت برای رمزگذاری اطلاعات BitLocker نام دارد که به شما امکان میدهد کد مربوطه را روی حافظه فلش USB در اختیار بگیرید، آن را روی کاغذ چاپ کنید یا کد مربوطه را در فضای پردازش ابری ذخیره کنید.
به هر حال، در شرایطی که BitLocker گزینههای مذکور را در اختیار شما قرار می دهد، ابزار داخلی رمزگذاری ویندوز به صورت خودکار کلید اختصاصی شما را روی سرور مایکروسافت نگه میدارد و هیچ راهی برای متوقف کردن این فرآیند وجود ندارد.
لازم به ذکر است که اگر با حساب کاربری مایکروسافت از طریق سیستم سازمانی خود وارد ویندوز شوید، کلید مخصوص بازیابی اطلاعات هم روی سرورهای مایکروسافت قرار میگیرد و در این شرایط سازمان شما به جای مایکروسافت میتواند کنترل دادهها را در اختیار بگیرد.