پیاده‌سازی نرم‌افزاری برای مسیریابی و پیدا کردن زائرین در راهپیمایی اربعین حسینی

محققان پارک علم و فناوری دانشگاه تهران سامانه‌ای را برای زائران راهپیمایی اربعین حسینی پیاده‌سازی کردند که قادر به ارائه اطلاعات مکانی افراد و مسیریابی است.
 
سهیل ایوز خانی در نشست خبری روز سه‌شنبه، 18 آبان ماه با بیان اینکه این سامانه با عنوان سامانه «وصال» عرضه شده است، گفت: این سامانه یک سامانه تعاملی سامانه تحت موبایل است که به منظور راهنمایی، ساماندهی و مدیریت زائران و خدمات ارائه شده در مراسم راهپیمایی اربعین حسینی (ع) طراحی و پیاده‌سازی شده است.
 
وی با اشاره به مشکلات ایجاد شده برای زائران اربعین حسینی در زمینه مسیریابی و احتمال گم شدن، خاطرنشان کرد: این سامانه ابزاری را فراهم کرده است تا اطلاعات لازم در خصوص وضعیت مکانی فرد و فاصله وی تا فرد دیگر را در اختیار کاربران قرار دهد.
 
ایوز خانی با تاکید بر اینکه این سامانه با همکاری ستاد بازسازی عتبات عالیات پیاده‌سازی شده است، ادامه داد: در حال حاضر در 82 کیلومتر از مسیر زائران دسترسی به اینترنت امکان پذیر شده است، از این رو سامانه وصال که مبتنی بر سنجش از راه دور و سیستم اطلاعات مکانی است، برای زائران پیاده سازی شد.
 
مجری طرح اضافه کرد: این سامانه در قالب نرم‌افزاری بارگذاری شده است و متقاضیان می‌توانند بر روی گوشی‌های هوشمند خود بازگذاری کنند.
 
این محقق به بیان نحوه استفاده از این نرم افزار پرداخت و گفت: پس از نصب نرم‌افزار وصال، برای کاربر کد کاربری ایجاد خواهد شد و از این طریق کاربر می‌تواند به موقعیت عوارض و مکان‌های موجود در مسیر راهپیمایی بر اساس مختصات و نوع عوارض ثبت شده دسترسی داشته باشد؛ ضمن آنکه با اتصال کاربران به شبکه اینترنت و سرور مکانی این شرکت دانش‌بنیان، آن‌ها قادر به مشاهده مکان‌های اطراف هر کاربر تا شعاعی مشخص هستند.
 
به گفته وی در این سامانه اطلاعاتی چون مسیر پیاده‌روی، موقعیت موکب، اماکن زیارتی و متبرکه، هتل‌ها و مراکز اقامتی و مراکز هلال احمر و درمانی موجود است.
 
ایوز خانی نصب این نرم‌افزار را در فاز اول تنها برای سیستم اندروید دانست و یادآور شد: در آینده امکان بارگذاری این نرم‌افزار بر روی سایر سیستم‌های عامل گوشی‌های هوشمند فراهم خواهد شد.
 
مجری طرح امکان نمایش نقشه پایه به صورت تصویر ماهواره‌ای و نقشه خیابان‌های اطراف را از دیگر قابلیت‌های این سامانه نام برد و یادآور شد: در این سامانه امکان افزودن و ویرایش اطلاعات مکانی بر روی نقشه بر اساس دسته‌بندی و سایر مشخصات مکانی پیش‌بینی شده است.
 
ایوز خانی یکی از دغدغه‌های زائران اربعین حسینی را که به صورت گروهی اقدام به این سفر کرده‌اند، پپدا کردن و مطلع شدن از موقعیت یکدیگر در ازدحام زائران دانست و افزود: از طریق این سامانه زائران با تعریف هم‌گروهی خود در گروه زیارتی خود امکان تعیین موقعیت و روند حرکتی مورد نظر خود را خواهند داشت.
 
به گفته وی، امکان تعریف هم‌گروهی با در اختیار داشتن کد کاربری سایر زائران، امکان تعیین فاصله زائران ثبت شده از موقعیت کاربر و امکان تعیین موقعیت هم‌گروهی‌ها و نمایش آن بر روی نقشه از دیگر مزایای این سامانه است.
 
به گفته وی، در هفته آینده امکان بارگذاری این نرم‌افزار برای زائران فراهم خواهد شد.