چالش های پیش روی جمع آوری برند اپل از بازار ایران

در خبر روز گذشته در مورد جمع آوری محصولات اپل، در صورت عدم پاسخگویی این شرکت، به صورت ضربتی از ۲ مرداد شروع خواهد شد اما در راستای این ادعای نظام صنفی و شورای مرتبط با آن لازم است که به برخی سوال ها پاسخ داده شود تا شفاف سازی های لازم صورت پذیرد. اینکه از دوم مرداد ماه قرار است این طرح عملی شود حرفی نیست اما نکته اینجاست که چرا طی روزهای اخیر، فرصت لازم برای اپل ارائه نشده که بتواند در این باره تصمیم بگیرد این موضوع کمی باعث می شود که فکر کنیم ایده ای فرمالیته برای جمع آوری برند اپل باشد حالا چه اپل بخواهد دفتر ایرانی داشته باشد چه نخواهد.

apple_products

 این ادعا به نظر می رسد که کمی مبهم باشد و بسیار بلند پروازانه صورت گرفته باشد چرا که وقتی به این موضوع فکر می کنیم، سوالی پیش می آید که چگونه امکان دارد، با نیروی محدود، شمار گوشی های اپلی از ایران جمع اوری و خارج شود به طوری که سالانه تا ۱۵ میلیون از این دستگاه از راه های مختلف وارد ایران شده است.

حتی اگر این ایده اجرایی باشد ضرر و زیان زیادی به بازار و صنف موبایل و کالای دیجیتال زده می شود که قطعا این قشر را ساکت نخواهد نشاند.

در حالتی که بسیاری از مردم از طرح رجستری چیزی نمی دانند این جالب نیست که بخواهیم با اصتاف برخورد کنیم و آنان را به دردسر و ضرر و زیان بیاندازیم بدون اینکه منتظر نتیجه در خواست مورد نظر از اپل باشیم. کلی گویی در این مورد موجب ابهاماتی می شود که مردم و اصناف را نسبت به نظام صنفی بد بین خواهد کرد.

تا کنون هر چه که ستاد مبارزه با قاچاق کالا برای مبارزه با این مورد صورت داده نه تنها به مساله و حل آن کمک نکرده بلکه کاری کرده که راه های قاچاق کالا تقویت شده است بنا براین به نظر می رسد نیاز باشد که یک تیم مهندسی شده، در این مورد وارد عمل شود و با راهکارهای سنجیده و عقل پسند به دنبال راه حل هایی برای صیانت از کالاهای استاندارد و امن و البته غیر قاچاق باشند.