چرا شیائومی و میزو باید طراحی گوشی‌هایشان را تغییر بدهند؟!

چرا شیائومی و میزو باید طراحی گوشی‌هایشان را تغییر بدهند؟!

شیائومی و میزو دو برند چینی هستند که اکثر شما آنها را می‌شناسید. شیائومی برند شناخته‌شده‌تری است، اما میزو نیز یکی از پر رشدترین سازندگان اسمارت‌فون در چین و حتی دنیاست. این دو شرکت از بزرگترین سازندگان گوشی در چین هستند. فروش شیائومی گرچه از هواوی، اوپو و ویوو عقب افتاده، اما همچنان خوب است. فروش میزو کمتر از شیائومی است، اما در لیست پنج تولیدکننده برتر قرار می‌گیرد.

این دو کمپانی اشتراکات زیادی با یکدیگر دارند. هر دو در چین هستند، هر دو اندروید اختصاصی خود را بر روی گوشی‌هایشان نصب می‌کنند و سرانجام اینکه، هر دو لازم است که طراحی گوشی‌هایشان را تغییر دهند. ممکن است که شیائومی و میزو فروش زیادی در چین داشته باشند، اما فروش دیگر سازندگان این دو برند را تحت تاثیر قرار داده است. ده‌ها شرکت چینی به فکر بازارهای جهانی هستند و جالب خواهد بود که ببینم چه مدت طول می‌کشد تا شیائومی و میزو به بازارهای اروپا و ایالات متحده وارد شوند. البته که آنها فروش در چین را رها نمی‌کنند. هر چه باشد چین نه تنها یکی از پر رشدترین بازارهای اسمارت‌فون در دنیاست،‌ بلکه جمعیت زیادی نیز دارد، اما برای اینکه این دو شرکت رشد کنند نیاز دارند تا به بازارهای دیگری نیز وارد شوند.

در هر صورت این دو برند نیاز دارند که طراحی اسمارت‌فون‌هایشان را تغییر دهند. گر چه طراحی ممکن است دلیلی نباشد که شیائومی از دیگر برندها عقب افتاده، اما قطعا یکی از دلایل می‌تواند باشد و میزو نیز اگر طراحی خود را تغییر ندهد، چند سال دیگر به همین وضعیت دچار می‌شود. حتی مدیر عامل میزو از طراحی یکی از گوشی‌های این شرکت، MX6، انتقاد کرده است. مدیرعامل میزو نگفت که گوشی طراحی مناسبی ندارد و یا طراحی بدی دارد، اما گفت که طراحی MX6 شبیه یکی از گوشی‌های قبلی این شرکت است. میزو اخیرا گوشی‌هایی عرضه کرده که طراحی‌های مشابه یکدیگر دارند. همین را در مورد شیائومی نیز می‌توان گفت. شیائومی با Mi 5 قدمی به عقب برداشت و شاید بتوان گفت تنها نکته مثبت آن، دکمه هوم فیزیکی باشد، اما دیگر گوشی‌ها بسیار شبیه یکدیگرند.

البته طراحی این گوشی‌ها بد نیست و بسیار خوب ساخته شده‌اند،‌ اما برای کاربران خسته کننده بنظر می‌رسند. شیائومی، سه دکمه خازنی در زیر صفحه نمایش دارد، که یکی از آنها دکمه منو است. اندروید مدتهاست که که دکمه منو را رها کرده است. شکل کلی محصولات شیائومی معمولی است و چیز هیجان‌انگیزی در آن وجود ندارد تا مشتری را به خرید ترغیب کند. همه این چیزها را در مورد میزو نیز می‌توان گفت، فقط این شرکت مشکل دکمه‌های خازنی را ندارد. گوشی‌های میزو دارای دکمه هوم فیزیکی چندکاربردی mBack هستند که مشکلی ندارد و منحصر بفرد و کاربردی است، اما این را نمی‌توان در مورد دیگر قسمت‌های گوشی‌هایش گفت. پورت‌ها و دوربین‌ها شبیه یکدیگرند و گوشی‌ها مانند یک تکه فلز بنظر می‌رسند. وقتی دو گوشی میان‌رده و پرچمدار مشابه یکدیگر باشند، سردرگمی کاربران تنها نتیجه آن خواهد بود. پرچمداران باید از دیگر گوشی‌های یک شرکت متمایز باشند تا کاربران به خرید آنها ترغیب شوند.

بنظر می‌رسد که هر دو کمپانی خود از این مسئله آگاه هستند. اگر شایعات و اخبار درست باشند، هر دو سازنده تا اواخر سال جاری میلادی گوشی‌هایی با نمایشگر خمیده همانند گلکسی نوت ۷ عرضه می‌کنند. نمایشگر خمیده طراحی اصیلی نیست، اما باعث تمایز محصولات دو شرکت نسبت به دیگر محصولاتشان می‌شود. سامسونگ چند سال پیش با همین بحران دست و پنجه نرم می‌کرد، زمانیکه گوشی‌های S3، S4 و S5 شبیه یکدیگر بنظر می‌رسیدند و سامسونگ چیز جدیدی به بازار عرضه نمی‌کرد. این گوشی‌ها جذاب نبودند و کاربران بالاخره از دست آنها خسته شدند. سامسونگ با معرفی گلکسی S6 Edge، کار بزرگی انجام دارد و فهمید که تنها نمی‌توان به تکرار بسنده کرد و به نوآوری روی آورد. همین را هم می‌توان برای میزو و شیائومی گفت. آنها نیاز به خلاقیت دارند تا بتوانند موفق باقی بمانند.

هر دو برند قسمت اعظم محصولات خود را در چین بفروش می‌رسانند و هند بازار دوم آنهاست، ولی اگر می‌خواهند به دیگر بازارها نفوذ کنند، باید طراحی محصولاتشان را تغییر دهند. طراحی به اندازه دیگر قسمت‌ها و مشخصات گوشی مهم است.

نوشته چرا شیائومی و میزو باید طراحی گوشی‌هایشان را تغییر بدهند؟! اولین بار در - آی‌تی‌رسان پدیدار شد.