چند نفر از دولت همراه استفاده می‌کنند؟

 
میزان استفاده از دولت همراه در سال ۱۳۹۷ بیش از هفت میلیون و میزان تراکنش میان دستگاهی بیش از ۳۵۰ میلیون اعلام شده است.
 
 با بهره‌گیری از سامانه دولت همراه، مردم می‌توانند به جای مراجعه‌ی حضوری برای دریافت خدمات دولتی، هر زمان و هر جا این خدمات را درخواست کنند. هم‌چنین حل چالش‌های آلودگی هوا، اشتغال، حفظ محیط زیست، حقوق شهروندی و ایجاد بهره‌وری، مهم‌ترین دستاوردهای دولت همراه است. دولت همراه یکی از ابزارهای این است که منابع موجود را محور قرار داده و می‌توان اقتصاد را شکل داد.
 
دولت همراه سال گذشته رونمایی شد؛ البته پروژه‌هایی مانند شبکه ملی اطلاعات، دولت الکترونیکی و دولت همراه از پروژه‌هایی هستند که افتتاح آن‌ها تازه سرآغاز فعالیت‌های لازم در این طرح‌ها به شمار می‌رود و آغاز به کارشان، به این معنا نیست که کاملا به اتمام رسیده‌اند؛ بلکه لازم است خدمات متنوع در بستر این امکانات قرار بگیرد تا آنچه از ابتدا درباره کاهش مراجعات و صرفه‌جویی در زمان و سهولت در بروکراسی اداری مدنظر بوده محقق شود.
 
به گفته تحلیلگران، اگر در راستای تسریع راه‌اندازی دولت الکترونیک تلاش کنیم، فساد کاهش‌ می‌یابد و مردم نباید برای دریافت خدمات به طبقات بالای یک ساختمان اداری بروند. با دولت همراه به جای این‌که نیاز باشد مردم برای دریافت خدمات مراجعه کنند، می‌توان خدمات دولتی را همه وقت و همه جا به مردم ارائه داد. این ویژگی متمایز دولت همراه نسبت به گروه‌هاست. اما طبق آنچه کارشناسان سازمان فناوری اطلاعات به سوال ایسنا درباره هزینه اتصال مردم از طریق (دولت همراه)، (اپلیکیشن موبایل) در سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات اعلام کردند، این امر بدون هزینه و رایگان است.
 
بر همین اساس، کانال‌های ارتباطی دولت همراه اینگونه است که سرویس‌های ساده بر بستر USSD، سرویس‌های پیچیده بر بستر اپلیکیشن و سرویس‌های تعاملی به صورت پیامک ارائه می‌شود. سامانه‌ی دولت همراه به صورت شبانه‌روز در همه ایام سال قابل دسترسی است. می‌توان با خدمات دولت همراه، در هفت روز هفته و ۲۴ ساعت شبانه‌روز خدمات را دریافت کرد و بدین ترتیب همه مردم با یک‌ درگاه آشنا شده و تعداد درگاه‌ها از بین می‌رود.
 
اما در آخرین آماری که درباره دولت همراه از سوی سازمان فناوری اطلاعات اعلام شده، میزان نصب یونیک (دولت همراه) یا استفاده از USSD آن هفت میلیون و ۴۲۹ هزار و ۳۷۴ عدد است که به معنای استفاده این تعداد از شهروندان به صورت G۲C (دولت به مصرف کننده) است. سایر موارد به تفکیک هر دستگاه متفاوت است و میزان تراکنش میان دستگاهی برابر ۳۵۰ میلیون و ۸۲۰ هزار و ۶۵۵ در سال ۱۳۹۷ بوده است.