چگونه بعد از بروز رسانی iOS 11 به iOS 10.3.2 برگردیم؟
همانطور که می دانید اپل امکان بروز رسانی سیستم عامل ios را برای دو دسته از کاربران خود فراهم کرده است. یک دسته افرادی که به عنوان توسعه دهنده اکانت اپلی دارند، که این دسته می توانند همین حالا سیستم عامل خود را به ios 11 ارتقا دهند و یک دسته هم کاربران عادی که از انتهای این ماه می توانند سیستم عامل خود را به نسخه جدید ای او اس ارتقا دهند. البته این نسخه در حال ازمایش است و نسخه بتای ios 11 به شمار می آید.
برای اینکه بتوانید ios خود را ارتقا دهید، آموزش بروز رسانی iOS10 به iOS11 Beta برای iPad ،iPhone و iPod touch را حتما دنبال کنید.
iOS 11 تغییرات زیادی دارد، اما همهی این تغییرات به معنای بهتر شدن سیستم نیست. پس اگر دستگاه را بهروز کردید ولی به این نتیجه رسیدید که این نسخه به درد شما نمیخورد، خوشحالیم به شما اعلام کنیم که امکان بازگشت به iOS 10.3.2 وجود دارد.
البته این فرصت تا ابد در دسترس نخواهد بود. چون مدتی بعد از انتشار رسمی iOS 11 در سپتامبر ۲۰۱۷، اپل این امکان را متوقف میکند، مگر این که SHSH2 را از قبل ذخیره کرده باشید.
اما تا آن روز، برگشتن به iOS 10.3.2 بسیار ساده است. فقط به یک کامپیوتر مک یا ویندوز نیاز دارید، و کل فرآیند هم چند دقیقه بیشتر طول نمیکشد. علاوه بر این اپلیکیشنها و اطلاعات روی گوشی را هم از دست نخواهید داد. پس با ما همراه باشید.
روش ۱ – بهروز رسانی به iOS 10.3.2
در این مطلب دو روش برای برگرداندن فایل فرمور IPSW از طریق آیتونز به شما توضیح میدهیم. برای اکثر کاربران استفاده از روش اول کافی خواهد بود.
با این حال، احتمال دارد که دادههای iOS 11 پس از دانگرید کردن به iOS 10.3.2 باعث به وجود آمدن باگ و مشکلاتی در دستگاه شود. این احتمال نادر است، اما اگر با چنین شرایطی مواجه شدید، با استفاده از توضیحاتی که در بخش روش ۲ آمده میتوانید اطلاعات خراب را پاک کرده و بعد یک بکاپ قدیمیتر را روی دستگاه خود برگردانید.
مرحله ۱ – دانلود فایل IPSW مختص به دستگاه
ابتدا باید فایل IPSW مربوط به iOS 10.3.2 مختص دستگاه خود را دانلود کنید. از این فایل برای نصب نسخهی قدیمی سیستم عامل از طریق آیتونز استفاده میشود، و خوشبختانه مرجع کاملاً مطمئنی داریم که میتوانید فایل را از آن جا دانلود کنید. پس به لینک زیر بروید و مدل دستگاه خود را انتخاب کنید:
دانلود iOS 10.3.2 IPSW برای آیپد، آیفون یا آیپاد تاچ
با مشاهدهی پیغام، iOS 10.3.2 را انتخاب کرده و بعد روی دکمهی Download کلیک کنید. این فایل کمی حجیم است، بنابراین دانلود آن ممکن است کمی طول بکشید. محل دانلود شدن فایل را به خاطر داشته باشید.
مرحله ۲ – نصب فرمور قدیمی با آیتونز
حالا دستگاه را با کابل لایتنینگ به کامپیوتر وصل کنید، سپس آیتونز را باز نمایید. از آن جا آیکن موبایل را از گوشهی بالای چپ صفحه انتخاب کنید تا وارد بخش منوی دستگاه شوید.
بد نیست در همین راستا، از مشکل اپلیکیشن هایی که با ios 11 سازگاری ندارند هم بیندازید! آموزش بررسی اپلیکیشنهای ۳۲ بیتی که در iOS 11 کار نخواهند کرد در این باره حاوی اطلاعاتی است که می تواند دید شما را نسبت به این سیستم عامل توسعه دهد.
اکنون وارد زبانهی Summary شوید. اگر از مک استفاده میکنید، دکمهی Option را از روی کیبورد نگه دارید. اگر از ویندوز استفاده میکنید، دکمهی Shift را نگه دارید. در همین حین که دکمهی مربوطه را نگه داشتید، روی گزینهی Check for Update کلیک کنید.
در این مرحله یک مرورگر فایل باز میشود. با استفاده از این پنجره فایل IPSW را که در مرحلهی قبل دانلود کردید انتخاب کنید. بعد از این که این کار را کردید، روی Open کلیک نمایید.
بعد از چند ثانیه، پاپ آپی ظاهر شده و به شما اعلام میکند که آیتونز iOS 10.3.2 را بر روی دستگاه شما نصب خواهد کرد. این جا روی Update کلیک کنید، سپس منتظر بمانید، چون پروسهی نصب فرمور قدیمی حدوداً ۳۰ دقیقه طول میکشد. در طول این فرآیند ممکن است روی موبایل از شما خواسته شود تا PIN خود را وارد کنید، پس حواستان باشد.
بعد از این که آیتونز فرمور قدیمی را نصب کرد، دستگاه به طور خودکار ریبوت میشود. سپس موبایل خود را از کامپیوتر جدا کرده و مراحلی که بر روی دستگاه ظاهر میشود را دنبال کنید تا کار تمام شود.
مرحله ۳ – حذف پروفایل بتا (فقط برای کاربران بتا)
اکنون به iOS 10.3.2 بر خواهید گشت، اما اگر برای نصب iOS 11 از پروفایل بتا استفاده کرده باشید، خیلی زود دوباره از شما خواسته میشود تا iOS 11 را نصب کنید.
پس برای جلوگیری از این اتفاق، از بخش Settings به منوی General بروید، سپس به سمت پایین اسکرول کرده و Profile را انتخاب کنید. از آن جا پروفایل بتای خود را انتخاب نموده، و بعد از پایین صفحه Delete Profile را لمس کنید. با انجام این کار تا زمان انتشار رسمی iOS 11 در ماه سپتامبر از شما خواسته نمیشود که دستگاه را بهروز کنید.
در این نقطه همه چیز انجام شده و کار تمام است. اکثر کاربران نیازی به توضیحات ارائه شده در بخش روش ۲ پیدا نمیکنند، ولی اگر با باگ یا مشکلی مواجه شدید، ادامهی مطلب را بخوانید.
روش ۲ – برگرداندن یکی از بکاپهای iCloud (تنها در صورت مشاهدهی باگ)
این روش فقط برای کسانی است که بعد از دانگرید کردن به iOS 10.3.2 با باگ مواجه شدهاند. این اتفاق نادر است، اما احتمال دارد اطلاعاتی از iOS 11 باقی مانده باشد که با iOS 10.3.2 سازگاری کامل نداشته باشد.
اگر با چنین شرایطی روبرو شدید، سادهترین کار برگرداندن دوبارهی فایل IPSW است، اما این بار دادههای موجود را نگه ندارید و در عوض آنها را از یکی از بکاپهای قدیمی خود برگردانید. علاوه بر این با برگرداندن دستگاه به شرایط کارخانه هم میتواند دادههای خراب را پاک کنید، ولی روشی که در ادامه گفته میشود کمی سریعتر است.
ویژگیهای جدید iOS 11 نسبت به iOS 10 ویژگی های بی شماری است که می توان گفت اپل با این سیستم عامل نسل جدیدی از Ios را رونمایی خواهد کرد
مرحله ۱ – یافتن بکاپی از iOS 10.3.2
اول از همه باید بدانید که با دانگرید کردن فرمور دستگاه با استفاده از این روش همهی اپها و اطلاعات موجود در دستگاه شما را از بین میبرد، یعنی باید از اطلاعات مهم خود بکاپ داشته باشید. اما بکاپهای iOS 11 روی iOS 10.3.2 قابل استفاده نیستند.
فقط در صورتی میتوانید همهی اطلاعات خود را برگردانید که قبل از دانگرید کردن دستگاه به iOS 10.3.2 با استفاده از روش ۱ از گوشی خود بکاپ گرفته باشد. احتمالاً بعد از نصب iOS 11 این بکاپ را گرفتهاید. بعد از انجام روش ۱ هم میتوانید بکاپ بگیرید، اما برخی از مشکلات ممکن است هنوز پابرجا بماند.
با توجه به این که iCloud اصولاً باید از آخرین باری که iOS 10.3.2 روی دستگاه شما اجرا شده بکاپ گرفته باشد، پس بسیاری از کاربران مشکلی از این بابت ندارند. اما برای حصول اطمینان، دستگاه را به کامپیوتر وصل کنید، سپس روی آیکن موبایل موجود در آیتونز کلیک کنید تا بتوانید بکاپها را ببینید.
اطلاعاتی که در این بخش لیست شده شمارهی نسخهی iOS را نشان نمیدهد، پس برای اطمینان یافتن از این که این بکاپها در زمان iOS 10.3.2 (یا یک نسخهی قدیمیتر) ایجاد شدهاند، باید تاریخ بکاپها را بررسی کنید. اگر چنین بود، میتوانید اطلاعات خود را برگردانید. در غیر این صورت، باید قید اطلاعات را زده و کارتان را از اول شروع کنید.
مرحله ۲ – غیرفعال سازی Find My iPhone
اکنون باید Find My iPhone را غیرفعال کنید. برای انجام این کار به بخش Settings بروید، سپس از بالای لیست نام خود را لمس کرده و iCloud را انتخاب کنید. حالا Find My iPhone را انتخاب نموده و حتماً از صفحهی بعدی سوئیچ آن را خاموش کنید.
مرحله ۳ – دانگرید کردن مجدد فرمور
در این مرحله دستگاه را مجدداً به کامپیوتر وصل کنید. سپس قدمهای زیر را دنبال نمایید:
۱. آیتونز را باز کنید.
۲. به منوی Device بروید.
۳. زبانهی Summary را انتخاب کنید.
۴. (در مک) دکمهی Option یا (در ویندوز) Shift سمت چپ را نگه دارید.
۵. روی گزینهی Restore iPhone کلیک کنید.
۶. فایل IPSW را باز کنید.
۷. با انتخاب دکمهی Restore انجام عملیات را تایید نمایید.
درست مثل روش ۱، آیتونز بقیهی کار را انجام میدهد و پس از ریبوت شدن دستگاه کار تمام میشود.
مرحله ۴ – برگرداندن اطلاعات از iCloud
بعد از این که کار تمام شد، تنظیمات ابتدایی آیفون را انجام دهید، سپس اگر میخواهید شروع تازهای داشته باشید گزینهی Set Up as New و اگر میخواهید اطلاعات و اپلیکیشنهای خود را برگردانید گزینهی Restore from iCloud Backup را انتخاب کنید. اگر گزینهی دوم را انتخاب کردید، کافی است با Apple ID خود وارد شوید، بعد آخرین بکاپ iOS 10.3.2 را انتخاب نمایید. علاوه بر این اگر قبل از نصب iOS 11 از iOS 10.3.2 روی آیتونز بکاپ گرفته باشید، میتوانید گزینهی Restore from iTunes Backup را انتخاب کنید.
بدون وجود فایلهای خرابِ iOS 11، دستگاه نباید با iOS 10.3.2 مشکلی داشته باشد، ولی اگر باز هم مشکل دارید، آن را در بخش نظرات بیان کنید تا در صورت توان ما و سایر کاربران بتوانیم به سوالاتتان پاسخ دهیم.