چگونه در مک از چندین میزکار Desktops استفاده کنیم؟
اگر معمولاً بر روی سیستم خود نرمافزارهای زیادی باز میکنید و همیشه در مدیریت کردن آنها مشکل دارید، بهتر است در مورد بخش Mission Control بیشتر بدانید. این بخش همهی پنجرههای باز جاری را به شما نشان میدهد و سپس روشهای مرتب کردن آنها را در اختیارتان میگذارد.
Mission Control یکی از قابلیتهایی است که به راحتی میتوان آن را نادیده گرفت، اما اگر روش استفاده از آن را به خصوص برای استفاده از چندین میزکار بدانید، همه چیز خیلی بهتر میشود. اگر یاد بگیرید که چطور از این قابلیتها استفاده کنید و روش جابجایی سریع بین میزکار را بیاموزید، بعدها تعجب میکنید که قبلاً چطور از کامپیوتر خود استفاده میکردید.
چگونه Mission Control را باز کنیم؟
به روشهای مختلفی میتوان از قابلیت میزکارهای متعدد استفاده کرد. ابتدا با سه یا چهار انگشت از روی ترکپد به سمت بالا سوایپ کنید (تعداد دقیق انگشتها به تنظیماتی که بر روی ترکپد خود اعمال کردید بستگی دارد). یا به سادگی کلید F3 را از روی کیبورد فشار دهید. یا آیکن Mission Control را از روی داک انتخاب کنید، یا دکمههای ترکیبی Control+Up را بفشارید.
در Touch Bar مکبوک پروهای جدید دکمهای برای دسترسی به این بخش قرار داده نشده، اما اگر بخواهید خودتان میتوانید این دکمه را اضافه کنید.
زمانی که Mission Control را باز کردید، در این بخش میتوانید همهی پنجرههای باز خود را ببینید، پس جابجا شدن بین پنجرهها سادهتر میشود. این ویژگی مشابه قابلیتی موسوم به Expose است که در نسخههای قدیمیتر macOS وجود داشت، اما امروز میخواهیم بیشتر در مورد امکان استفاده از چندین میزکار صحبت کنیم.
استفاده از چندین میزکار در Mission Control
موس خود را به بالای صفحه یعنی جایی که نوشته Desktop 1 و Desktop 2 ببرید. همان طور که میبینید دو میزکار نمایان میشود.
اگر بخواهید میتوانید پنجرهها را به درون یکی از این میزکارها بکشید، سپس با کلیک روی میزکار مربوطه به آن صفحه منتقل شوید.
با استفاده از میزکارهای متعدد میتوانید کارهای خود را دستهبندی کنید، مثلاً چیزهای مربوط به تحقیقات را در یک میزکار، و چیزهای مربوط به نوشتن را در میزکار دیگری قرار دهید. با کلیک بر روی دکمهی + که در سمت راست قرار دارد هم میتوانید به هر تعداد که خواستید میزکار جدید اضافه کنید.
برای جابجا شدن بین میزکارها، کافی است Mission Control را باز کرده و روی میزکار مورد نظر خود کلیک کنید. البته با استفاده از کلیدهای ترکیبی Control+Right و Control+Left یا سوایپ کردن سه انگشت به چپ یا راست سریعتر میتوانید به میزکار مورد نظر خود برسید. با استفاده از هر دو روشی که گفته شد خیلی سریع میتوانید به میزکاری که میخواهید برسید، و این روش در واقع مکملی برای میانبرهای کیبورد و موس به حساب میآید.
اگر میخواهید یک اپلیکیشن خاص همیشه روی یک میزکار خاص نشان داده شود، یا حتی روی همهی میزکارها وجود داشته باشد، کافی است از داک روی آیکن آن کلیک راست کنید، سپس آن را به زیرمنوی Options منتقل نمایید.
از این جا میتوانید کاری کنید که یک اپلیکیشن روی یک میزکار خاص یا روی همهی میزکارها به نمایش درآید.
اپلیکیشنهای تمام صفحه
اما صبر کنید…هنوز مانده. آیا تا به حال چیزی در مورد دکمهی تمام صفحه شنیدهاید؟ این دکمه همان دکمهی سبز رنگی است که در گوشهی بالای چپ تقریباً همه پنجرهها دیده میشود.
روی این دکمه کلیک کنید تا اپلیکیشن فعلی شما وارد حالت تمام صفحه شود، یعنی داک و منو غیب شود و پنجرهی فعلی تمام صفحه را بپوشاند.
شاید تصور کنید که وقتی حالت تمام صفحه فعال باشد نمیتوانید از برنامهّهای دیگر استفاده کنید، یا از دو برنامه به صورت همزمان در حالت تمام صفحه استفاده نمایید، اما Mission Control امکان انجام چنین کاری را فراهم کرده است. زمانی که به بخش Mission Control میروید، هر اپلیکیشن تمام صفحه مثل یک میزکار عمل میکند؛ این برنامه در سمت راست همهی میزکارهای موجود قرار میگیرد.
شما میتوانید پنجرههای دیگر را هم به فضایی که توسط یک اپلیکیشن به صورت تمام صفحه به تسخیر درآمده بکشید.
این کار به شما اجازه میدهد تا دو اپلیکیشن تمام صفحه را در کنار یکدیگر اجرا کنید. به این حالت Split View Mode میگویند.
این روش برای زمانی که میخواهید از حداکثر فضا فقط برای دو اپلیکیشن استفاده کنید عالی است؛ مثلاً زمانی که در حال گشت و گذار در یک سایت باکیفیت هستید و همزمان میخواهید از روی آن یادداشت بنویسید.
چگونه Mission Control را پیکربندی کنیم؟
Mission Control معمولاً بدون انجام پیکربندی هم کار میکند، ولی ممکن است برخی از چیزهای پیشفرض آن شما را آزار بدهد. به بخش System Preferences بروید و وارد قسمت Mission Control شوید.
از آن جا میتوانید گزینههای اصلی Mission Control را ببینید.
در ادامه میتوانید توضیحات مربوط به تعدادی از این گزینهها را ببینید:
- Mission Control به صورت پیشفرض و خودکار فضاهای شما را بر اساس آنچه تصور میکند مطابق خواست شماست دستهبندی میکند. این مسئله میتواند بیش از اندازه گیجکننده باشد، پس اگر میخواهید هر دفعه جای پنجرهها عوض نشود گزینهی Automatically rearrange Spaces based on most recent use را غیرفعال کنید.
- وقتی برای جابجا شدن بین اپلیکیشنها از دکمههای ترکیبی Command+Tab استفاده میکنید، احتمالاً دوست دارید به یک پنجرهی فعال منتقل شوید. این گزینه یعنی When switching to an application, switch to a Space with open windows for the application مطمئن میشود که پنجرهی فعال حتی اگر در میزکار دیگری قرار دارد باز شود.
- اگر گزینهی Group windows by application را تیک زده باشید، باعث میشود که پنجرههای متعدد از یک اپلیکیشن در بخش Mission Control در کنار یکدیگر نشان داده شود.
- گزینهی Displays have separate Spaces مربوط به مکهایی میشود که از چندین نمایشگر استفاده میکنند. به طور پیشفرض، جابجا کردن میزکارها در یک نمایشگر باعث جابجا شدن آن در نمایشگرهای دیگر هم میشود، اما با فعال سازی این گزینه هر نمایشگر میزکار خودش را خواهد داشت.
- در نهایت، میتوانید بخش بیکاربرد Dashboard را هم خواه به عنوان یک فضای جداگانه یا صرفاً به صورت یک لایهی بالایی فعال کنید.
در قسمت پایین این گزینهها با تنظیم میانبرهای شخصی کیبورد و موس هم میتوانید راهی برای دسترسی به Mission Control ایجاد کنید. بدین صورت می توانید چندین دسکتاپ یا همان میز کار را در سیستم عامل مک مدیریت کنید و از مزایای آن بهره مند شوید. در صورتی که برای انجام این کار روش دیگری می شناسید یا اینکه در حین تنظیمات این مورد، تجربیاتی دارید دیدگاه خود را با ما در گویا آی تی در میان بگذارید و برای اطلاع عموم این مطلب را روی شبکه های اجتماعی نشر دهید.