چگونه مشکلات پرینتر های بی سیم را عیب یابی کنیم؟
اگر از پرینتر های بی سیم استفاده می کنید حتما می دانید که وقتی گوشی از خانه لم داده اید و با خیال آسوده پرینت هایتان را می گیرید چه لذتی دارد. لذتی بدون کابل و سیم کشی. البته این لذت تا زمانی پایدار است که پرینتر شما مشکلی نداشته باشد و به خوبی کار کند.گویا آی تی: درست همانند همه تکنولوژی ها، هرچه پیشرفته تر می شوند پیچیده تر می شوند و در برابر خطا نیز ضعیف تر. این موضوع در مورد پرینتر های بی سیم نیز صدق می کند. این دستگاه ها برای مدتی به خوبی کار می کنند اما یک روز وقتی با عجله می خواهید به کلاس ۸ صبح برسید، دستگاه جزوه ای که به آن نیاز دارید را پرینت نمی گیرد!
در این مقاله ما نکات عیب یابی که نتیجه سال ها تجربه با پرینتر های بی سیم هستند را مطرح می کنیم.
روش ۱ – همه چیز را ریستارت کنید
مشکل اولی که با پرینتر وایرلس پیش می آید این است که اصلا به روتر به سیم متصل نیست. اگر روتر شما مشکل دارد که موضوع عادی ای است ممکن است دلیل کار نکردن پرینتر شما باشد.حتی وقتی که می توانید با همان مودم وایرلس به اینترنت وصل شوید نیز احتمال این اتفاق وجود دارد. بسیاری از افراد وقت زیادی را صرف گشتن در تنظیمات پرینتر می کنند اما کاری که می بایست بکنند تنها ریستارت کردن روتر است تا مشکل برطرف شود.
به همین دلیل، اولین کاری که باید بکنید خاموش کردن کامپیوتر و پرینتر است. سپس روتر را خاموش کنید و سی ثانیه صبر کنید و دوباره آن را روشن کنید. دوباره کامپیوتر را روشن کنید و همچنین پرینتر را هم روشن کنید. صبر کنید تا دستگاه ها به هم متصل شوند و دوباره پرینت گرفتن را امتحان کنید.
روش ۲ – اتصال بی سیم را بررسی کنید
کار دومی که باید بکنید این است که مطمئن شوید پرینتر به شبکه بی سیم متصل است. بعد از مدتی شما فراموش می کنید که پرینتر شما از سیستم بی سیم استفاده می کند و باید به شبکه بی سیم متصل باشد تا به درستی کار کند. شاید تغییری در روتر ایجاد کنید (پسورد، SSID و غیره) و دیگر پرینتر شما به آن شبکه متصل نشود.
کاری که باید بکنید این است که صفحه تنظیمات شبکه پرینتر را پرینت بگیرید . معمولا در این پرینتر ها یک کلید و یا تنظیماتی در منو آن وجود دارد که به شما اجازه می دهد وضعیت فعلی شبکه پرینتر را پرینت بگیرید. این کار به شما نشان می دهد که آیا پرینتر به شبکه بی سیم متصل است یا خیر. اگر آدرس IP ای شبیه به ۱۶۹٫۲۵۴٫X.X می بینید یعنی پرینتر شما به درستی به شبکه بی سیم متصل نشده است.
در این صورت، می بایست یا به صورت دستی آن را به شکبه وصل کنید و یا اینکه اول آن را با کابل به کامپیوتر وصل کنید و سپس از درون کامپیوتر آن را تنظیم کنید تا به شبکه بی سیم متصل شود. پرینتر های Sine به شما این امکان را می دهند که برنامه آن را اجرا کنید و پرینتر را به شبکه بی سیم وصل کنید بدون اینکه نیازی به استفاده از کابل باشد. این نرم افزار یک شبکه بی سیم موقت بین کامپیوتر و پرینتر ایجاد می کند تا به روتر بی سیم نیازی نداشته باشید.
البته وقتی که می بینید آیا پرینتر به شبکه بی سیم متصل است یا خیر حتما همین کار را در رابطه با کامپیوتر نیز انجام دهید. تست کنید که آیا می توانید به اینترنت دسترسی داشته باشید یا خیر تا از اتصال کامپیوتر به روتر مطمئن شوید.
روش ۳ – برنامه های آنتی ویروس یا فایروال
آیا اخیرا نرم افزاری مثل آنتی ویروس یا هرگونه برنامه امنیتی و یا فایروال جدید بر روی سیستم تان نصب کردید؟ بسیاری از اوقات برنامه هایی نظیر Norton Internet Security یا MacAfee یا Comodo Firewall اتصال بین کامپیوتر و پرینتر را مسدود می کنند. هرگونه نرم افزار آنتی ویروسی که دارید را غیر فعال کنید و چک کنید که آیا مشکل ارتباطی پرینتر حل شده است یا خیر.
همچنین اگر هر گونه برنامه ای که درایوی مجازی می سازد نصب کرده اید بهتر است آن ها را نیز حذف کنید و دوباره اتصال را امتحان کنید. حواستان باشد که تنها برنامه هایی که اخیرا نصب کرده اید و این مشکل برایتان پیش آمده است را حذف کنید.
روش ۴ – پرینتر را دوباره تنظیم کنید
تقریبا این کار در بالا نیز به آن اشاره شد اما اینکه دوباره امتحان کنید ضرری ندارد. اگر روتر قدیمی را عوض کرده اید و یا تنظیمات آن را تغییر داده اید احتمالا لازم است دوباره پرینتر را تنظیم کنید تا به درستی به شبکه بی سیم متصل بشود. اگر موارد زیر را تغییر داده اید:
- پسورد شبکه بی سیم و یا پروتکل امنیتی آن (WEP, WPA, WPA2 و غیره)
- SSID (نام شبکه) شبکه بی سیم
- هرگونه فیلترینگی نظیر MAC address filtering یا AP Isolation.
در این صورت می بایست تنظیمات پرینتر را هم تغییر دهید تا با روتر سازگار شده و سپس دوباره آن را متصل کنید.
روش ۵ – تغییر آدرس IP
در حالت عادی، پرینتر شما از همان آدرس IP ای استفاده می کند که شبکه تان دارد و این اتصال تا زمانی که هر چند روز با سرور DHCP ارتباط برقرار کند قطع نمی شود. با این حال، برخی اوقات آدرس IP پرینتر عوض می شود و دیگر شما قادر به پرینت گرفتن نخواهید بود.
راحت ترین کار ممکن این است که ادرس IP پرینتر را از روی کامپیوتر عوض کنید. در مکینتاش کافیست فقط پرینتر را حذف کرده و دوباره آن را به سیستم متصل کنید و آدرس IP جدید برایش تعریف کنید. در ویندوز می توانید آدرس IP پورت را تغییر دهید و یا اینکه پرینتر را حذف و دوباره نصب کنید.
به خاطر داشته باشید که اگر از همان CD که همراه پرینتر عرضه می شود برای نصب آن استفاده کنید هرگز این مشکل پیش نمی آید. دلیل آن هم این است که نرم افزار به صورت خودکار تغییر IP کامپیوتر را تشخیص داده و آدرس پرینتر را نیز تغییر می دهد و پرینت ها را به آدرس درست ارسال می کند. اگر درایور را نصب کنید و سپس TCP/IP پرینتر را به صورت دستی در ویندوز وارد کنید، می بایست به صورت دستی پرینتر را حذف کرده و دوباره نصب کنید تا بتوانید با آن پرینت بگیرید.
روش ۶ – آخرین نسخه نرم افزار ها را دانلود کنید
اگر هنوز نمی توانید مشکل را پیدا و رفع کنید، سعی کنید آخرین نسخه پکیج نرم افزاری پرینتر تان را مستقیما از وبسایت سازنده آن دانلود کنید. برخی اوقات ممکن است CD ای که همراه پرینتر عرضه می شود آخرین نسخه نرم افزار را نداشته باشد از این رو بهترین کار این است که آخرین نسخه را از وبسایت سازنده دانلود کنید.
کار دیگری که می توانید بکنید تا لیست دلایل احتمالی کوتاه تر شود این است که از چندین کامپیوتر پرینت ارسال کنید. اگر پرینتر را به چندین دستگاه متصل کرده اید، سعی کنید با سیستمی دیگر که به آن متصل است پرینت بگیرید. از این طریق به سرعت می توانید تشخیص دهید که آیا مشکل از پرینتر است یا کامپیوتر شما. باز هم می گوییم که اول مشخص کنید که مشکل از روتر نیست و بعد این کار را انجام دهید.