چین تا سه سال دیگر تلسکوپ فضایی قدرتمندی شبیه هابل خواهد داشت

 
 
چین احتمالا تا پایان ماه جاری میلادی اولین ماژول از ایستگاه فضایی خود را پرتاب می‌کند. این کشور همچنین در تکاپو است تا یک تلسکوپ بزرگ فضایی در ابعاد تلسکوپ هابل را طی چند سال آینده به فضا بفرستد.
 
به گزارش خبرگزاری «شینهوا»، «تلسکوپ ایستگاه فضایی چین» (CSST) قرار است در سال ۲۰۲۴ راه‌اندازی شود و به عنوان یک رصدخانه اپتیکال فضایی در اختیار دانشمندان چینی قرار بگیرد. این تلسکوپ که با نام مستعار «شونتیان» هم شناخته می‌شود، دارای یک لنز ۲ متری است و همین موضوع آن را همپایه‌ تلسکوپ فضایی هابل می‌کند. با این حال، میدان دید CSST حدود ۳۰۰ برابر هابل ۳۱ ساله است.
 
میدان دید عریض شونتیان به این تلسکوپ اجازه می‌دهد تا با کمک دوربین ۲.۵ میلیون پیکسلی خود ظرف ۱۰ سال تا ۴۰ درصد آسمان را رصد کند. نکته جالب این است که تلسکوپ چین در نزدیک ایستگاه فضایی این کشور به دور زمین خواهد چرخید و می‌تواند گهگاه به ایستگاه متصل شود تا رسیدگی‌های لازم برای آن انجام شود.
 
«ژو جیان‌پینگ»، طراح ارشد برنامه فضاپیماهای چین در ماه مارس در گفتگو با تلویزیون مرکزی این کشور گفته بود: «ما می‌خواهیم این تلسکوپ در نزدیکی مدار ایستگاه فضایی آینده‌مان گردش کند. بدین ترتیب کار تجدید سوخت و ارتقاهای درون مداری آسان می‌شود.»
 
این طرح و برنامه مزیتی اساسی برای CSST به حساب می‌آید، چون تلسکوپ هابل نیازمند ماموریت‌هایی ویژه برای تعمیر، ارتقا و تعویض قطعات و سیستم‌هایش است. در عین حال، چین مشغول ساخت چهار مرکز تحقیقاتی است تا با داده‌های دریافتی از این تلسکوپ کار کنند.
 
تلسکوپ شونتیان نور نزدیک فرابنفش و نور مرئی را رصد خواهد کرد. این تلسکوپ از دید اخترشناسی و کیهان‌شناسی چند هدف مختلف از جمله تحقیق درباره خواص ماده تاریک و انرژی تاریک، ساختار کیهان در مقیاس بالا و شکل‌گیری و تکامل کهکشان را دنبال می‌کند.
 
چین در تدارک انجام ۱۱ عملیات فضایی جدید در طول سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ است که چهار مورد آن‌ها سرنشین‌دار خواهند بود.