کاربران از افزایش قیمت می‌گویند،‌مدیران از تغییر نکردن قیمت‌ها

مدیران تاکسی‌های اینترنتی می‌گویند قیمت‌های آنها با افزایش قیمت سوخت افزایش نداشته است این در حالی است که کاربران در شبکه‌های اجتماعی تجربه متفاوتی را به اشتراک گذاشتند.
 
 
 
ژوبین علاقبند، مدیرعامل اسنپ در پاسخ به سوال پیوست درباره تغییر قیمت‌های تاکسی‌های اینترنتی در هفته‌های اخیر پس از افزایش قیمت سوخت گفت: «در دو هفته گذشته متوسط قیمت کرایه‌های اسنپ به هیچ عنوان تغییر نکرده است. در این مدت حداکثر نوسان قیمت اسنپ به علاوه یا منهای ۵درصد بوده است، که این نوسان نیز هیچ ارتباطی با سهیمه‌بندی بنزین ندارد.» او با اشاره به این موضوع که مدیران اسنپ با حساسیت زیادی تلاش کردند نوسانات قیمت را کنترل کنند ادامه داد: «حتی در شرایطی که نسبت عرضه و تقاضا به هم خورده است درصد پذیرش سفر به دلیل افزایش نیافتن قیمت‌ها کاهش یافته‌است.»
 
 
 
علاقبند اعلام کرد آنها برای پاسخگویی به نیاز کاربرانشان از روز اعلام سهمیه‌بندی بنزین تا زمان واریز اولین سهمیه، طرح اعطای کمک‌هزینه بنزین را در پیش گرفتند. او در مورد این طرح حمایتی گفت: «در این طرح حمایتی، کمک‌هزینه‌‌ای را به صورت وام برای جبران افزایش قیمت بنزین به حساب کاربران راننده خود واریز کردیم تا به این ترتیب خدمت‌رسانی به مسافران و رانندگانش را تضمین کنیم و رانندگان بتوانند تا زمان واریز سهمیه مربوطه مثل گذشته به کار خود ادامه دهند. اکنون با واریز اولین فاز از سهمیه بنزین و تداوم طرح‌های تشویقی اسنپ، رانندگان این سامانه بدون دغدغه می‌توانند به خدمت‌رسانی خود ادامه دهند.» مدیرعامل اسنپ تاکید کرد: «این شرکت به رانندگانی که هنوز واجد شرایط دریافت بنزین نشده‌اند، تا زمان واریز سهمیه سوخت، کمک‌هزینه خرید بنزین می‌دهد.»
 
متوسط قیمت‌‌ها ثابت مانده است
هومن دمیرچی، مدیر عملیات تپسی هم در پاسخ به سوال پیوست درباره افزایش قیمت‌های تاکسی‌های اینترنتی در هفته‌های اخیر با اشاره به اینکه افزایش قیمت نداشتند گفت: «اگر شما یک تک سفر یا یک مبدا و مقصد مشخصی داشتید که افزایش قیمت را در یک بازه زمانی برای آن تجربه کردید به معنای بالا رفتن قیمت سفرها نیست. آنچه مهم است و از سوی ما ثابت نگه داشته می‌شود متوسط قیمت روزانه است.» او تاکید کرد: «مقایسه متوسط قیمت روزانه هفته‌های پیش و پس از اعلام افزایش قیمت بنزین نشان‌دهنده کاهش یک تا دو درصدی قیمت در برخی شهرهاست.»
 
 
 
به گفته او تپسی در سفرهای خود افزایش قیمت نداشته و وزارت کشور براساس دستورالعمل نظارتی که دارد می‌تواند به شرکت‌ها مراجعه و سفرها را رصد کند. دمیرچی در ادامه افزود: «این امکان وجود دارد که الگوی قیمت‌گذاری که باعث افزایش یا کاهش قیمت‌ها می‌شود و پویاست در طول روز تغییر کرده باشد و از سوی دیگر ممکن است الگوی رفت‌وآمد هم تغییر کرده باشد و این مساله باعث می‌شود سفری که ساعت ۷ صبح تغییر قیمت داشته در ساعات دیگری از روز این تغییر قیمت را تجربه کند. اما در کل متوسط قیمت سفرهای ما تغییری نکرده است.»
 
معاون عملیات تپسی بر این باور است که تغییر نکردن قیمت‌ها در حالی است که قیمت پایه بنزین افزایش یافته و با اینکه سهیمه اختصاص دادند اما قیمت پایه افزایش ۵۰ درصدی داشته است. او در ادامه در همین باره گفت: «ما با توجه به تعهدی که دادیم فعلا افزایش قیمت نخواهیم داشت، این در حالی است که این مساله می‌تواند باعث افزایش نارضایتی میان رانندگان شود.»
 
شرط تخصیص سهمیه سوخت، پیمایش حداقل ۴۷کیلومتر در هفته
مدیران تاکسی‌های اینترنتی اعلام کردند اولین مرحله اعتبار سوخت تاکسی‌های اینترنتی، سه‌شنبه پنجم آذرماه برای رانندگان آنها واریز شده است. سهمیه تخصیص‌یافته مابه‌تفاوت ریالی قیمت بنزین آزاد با قیمت پایه بر اساس پیمایش هفتگی رانندگان در مجموع تاکسی‌های آنلاین است که واریز اول بر اساس پیمایش ۸ روز (از زمان آغاز سهمیه‌بندی) صورت گرفته است. پیمایش رانندگان بر اساس کیلومتر طی‌شده از زمان قبول درخواست سفر تا پایان سفر محاسبه می‌شود و سهمیه سوخت در قالب اعتبار به کارت بانکی هر راننده واریز می‌شود و در اختیار تاکسی‌های اینترنتی قرار نمی‌گیرد. این اعتبار تنها برای خرید بنزین و در جایگاه‌های سوخت قابل‌ استفاده است. با توجه به این که سهمیه بنزین تاکسی‌های اینترنتی به راننده تعلق می‌گیرد و نه خودرو، باید حساب بانکی به نام خود راننده باشد. همچنین چنانچه دو یا چند راننده با یک خودرو فعالیت می‌کنند، به تناسب پیمایش به هر یک سهمیه جداگانه تعلق می‌گیرد.
 
شرط تخصیص سهمیه به رانندگان پیمایش حداقل ۴۷کیلومتر در هفته در مجموع تاکسی‌های آنلاین است. سقف پیمایش مورد قبول برای تخصیص سهمیه هزار کیلومتر در هفته (با مبنای هر صدکیلومتر ۷لیتر) در مجموع تاکسی‌های اینترنتی است. بدین ترتیب سقف سهمیه تخصیص یافته به هر راننده تاکسی اینترنتی ۷۰لیتر در هفته برای خودروهای تک‌سوز و ۴۲لیتر در هفته برای خودروهای دوگانه‌سوز است. این سهمیه مازاد بر ۶۰لیتر سهمیه ماهانه هر خودرو است.
 
شرکت‌های تاکسی آنلاین هر هفته فهرستی از اسامی واجد شرایط دریافت سهمیه بنزین را براساس پیمایش هفتگی هر راننده به وزارت کشور تحویل می‌دهند. وزارت کشور مجموع پیمایش هر راننده در مجموع تاکسی‌های آنلاین را محاسبه می‌کند، اطلاعات هویتی هر راننده را با بانک اطلاعاتی ثبت احوال تطبیق می‌دهد و با استفاده از بانک اطلاعاتی خود، وضعیت خودرو را بررسی می‌کند. در نهایت فهرست رانندگان واجد شرایط به صورت هفتگی به وزارت نفت اعلام می‌شود. وزارت نفت با همکاری بانک عامل، سهمیه مذکور را به حساب بانکی رانندگان تعرفه‌شده از سوی وزارت کشور واریز می‌کند و مواردی که شماره حساب با شماره ملی راننده مطابقت ندارد، از فهرست پرداخت خارج می‌شوند.
 
اسنپ اعلام کرده سهمیه اشخاصی که به دلیل فقدان شماره حساب به نام خود، عدم انطباق شماره ملی با شماره کارت بانکی و عدم انطباق اطلاعات هویتی ارائه شده، موفق به دریافت سهمیه نشده‌اند، تا زمان رفع نقص محفوظ می‌ماند.
 
پیش از این، اسنپ و تپسی با انتشار بیانیه‌ای به رانندگان خود اعلام کردند از ۲۴ آبان ماه، هزینه بنزین کاربران راننده فعال در تاکسی‌های اینترنتی بر اساس کارکرد ماهانه، به قیمت دولتی محاسبه و ما به‌التفاوت آن به کارت بانکی آنها واریز می‌شود.