کارگروه قیمتگذاری آنلاین در فضای مجازی تشکیل میشود
کارگروهی برای ساماندهی خرید و فروش آنلاین در بسترهای آگهی آنلاین با حضور پلتفرمهای فعال در حوزه آگهی آنلاین، پلیس فتا، دادستانی فضای مجازی، مرکز ملی فضای مجازی، سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده، اتحادیه کسبوکارهای فضای مجازی و با محوریت مرکز توسعه تجارت الکترونیکی تشکیل میشود.
مقرر شده است جلسات این کارگروه با هدف کنترل قیمت در بازارهای آنلاین و همچنین کنترل بازار در روزهای پایانی سال و جلوگیری از افزایش بیرویه قیمتها از این هفته برگزار شود. این کارگروه با رویکرد آسیبشناسی و ارائه راهکارهای عملیاتی ساماندهی خرید و فروش بهخصوص خودرو در فضای مجازی تشکیل شده است.
این کمیته که تقریبا همزمان با افزایش قیمت خودرو در پلتفرمهای آگهی آنلاین و سایتهای فروش خودرو تشکیل شد، قرار است تا پایان سال به صورت هفتهای جلسات مرتبی را برگزار کند تا علاوه بر اینکه در این دوره زمانی راهکارهایی برای کنترل قیمت بازار در نظر میگیرد سازوکاری را نیز برای کنترل قیمت در بازارهای آنلان در بازه بلندمدتتری پیشبینی کنند.
از پلتفرمهای دیوار، شیپور و باما و همچنین اتحادیه کسبوکارهای فضای مجازی دعوت شده است تا با حضور در این جلسات علاوه بر اینکه راهکارهای خود برای افزایش قیمت را ارائه میدهند با هماهنگیهای ایجاد شده میان سایر بخشهای سیاستگذار در این حوزه مانع افزایش قیمتهای بیدلیل در دورههای مختلف سال باشند.
با افزایش قیمت فروش آنلاین خودرو احتمال حذف قیمت از سایتهای آگهی آنلاین قوت گرفت اما این بار با هماهنگیهای ایجاد شده از سوی وزارت صنعت معدن و تجارت با مرکز ملی فضای مجازی، دادستانی فضای مجازی و همچنین پلتفرمهای دیوار، شیپور و باما و از سویی اتحادیه و مرکز اصناف ایران این پلتفرمها ملزم به اجرای دستورالعمل ۹ بندی شدند پیشنهادی از سوی کمیته نظارت بر کسبوکارهای مجازی مرکز اصناف ایران شدند هر چند این دستورالعمل به صورت کامل از سوی پلتفرمها مورد پذیرش واقع نشده است اما مقرر شده تا با برگزاری جلسات مکرر آنان نیز نظرات و راهکارهای خود برای احراز هویت کابران را مطرح کنند و در نهایت برای احراز هویت کاربران به یک جمعبندی کامل برسند.
هماکنون هر کدام از سایتهای آگهی آنلاین به صورت مجزا اقدام به احرازهویت مشتریان خود میکنند اما مدل احراز هویت آنان از سوی سیاستگذار یک مدل استاندارد نیست. طبق توافقات انجام شده میان دادستانی و این کسبوکارها قرار شده تا با رسیدن به راهکاری مشخص تمامی سایتها از یک راهکار مشخص و هماهنگ و استاندارد برای احراز هویت کاربران خود بهره برند.
طبق پیشبینیهای صورت گرفته در دستورالعمل ۹ بندی کمیته نظارت بر کسبوکارهای مجازی هر کاربر عادی پس از احراز هویت گروههای کالایی مسکن و خودرو احداکثر اجزاه ثبت ۳ فقره آگهی در ماه را خواهد داشت البته کاربران صنفی پس از تایید توسط سامانه از محدودیت مذکور معاف میشوند. در این چارچوب پیشبینی شده است در صورت اتصال سامانه احراز هویت مشتریان به سامانههای تعیین مالکیت خودرو قید محدودیت تعداد آگهی برای مالک خودرو قابل تعدیل خواهد بود.