کاهش دوباره تعرفه‌های اینترنتی تا پایان سال

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت از کاهش دو مرتبه تعرفه اینترنت با محاسبه سازمان تنظیم مقررات ارتباطات تا پایان سال جاری خبر داد.
 
محمدجواد آذری جهرمی امروز در حاشیه مراسم بهره برداری از پروژه تلاش ۳ در جمع خبرنگاران با اشاره به کاهش مجدد تعرفه اینترنت گفت: استدلال ما این است که نرخ پهنای باند با توجه به حجم سرمایه‌گذاری و میزان بازار مشخص می ‌شود؛ طبیعتا با بزرگتر شدن بازار و افزایش حجم ترافیک اطلاعات، کاهش قیمت پهنای باند یک روال منطقی است.
 
او ادامه داد: بنابر دستور وزیر ارتباطات، سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی مشغول محاسبه هزینه‌ها و میزان بازار است. این کار قطعا اتفاق می افتد اما میزان آن بسته به اندازه بازار است.
 
وی با اشاره به سومین پروژه تلاش  (توسعه لایه انتقال شبکه) اظهار کرد: شاخصه های دستاوردی این پروژه ظرفیت فعلی شبکه انتقال اطلاعات را ۲.۵ برابر خواهد کرد و با توجه به مجوزهایی که ‌اکنون از سوی صدا و سیما برای راه‌اندازی تلویزیون اینترنتی (IPTV) و VOD داده شده است، ظرفیتهای آن را فراهم خواهد کرد.
 
معاون وزیر ارتباطات در ادامه همچنین با اشاره به افزایش تعداد نقاط حضور شبکه زیرساخت در استان‌های کشور گفت: پیش از این امکان ارائه سرویس به اپراتورها از طریق ۶۶ نقطه اتصال(POP) ممکن بود که هم‌اکنون با اجرای این پروژه به ۱۰۴ شهر افزایش یافته است و درنهایت هدف ما طبق توسعه سند ارتباطات زیرساخت ۱۷۰ نقطه اتصال (POP) است.
 
جهرمی با اشاره به تغییر مدل تکنولوژی در پروژه تلاش ۳ اظهار کرد: ظرفیت‌ها در حال افزایش هستند. ظرفیت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه سابق نیاز اپراتور و بازار ایران را تامین نمی‌کند و بازار ایران به حوزه تکنولوژی ۱۰۰ گیگ ارتقا پیدا کرده که در این پروژه عملی شده است.
 
به گفته او همچنین ایجاد مسیرهای با فاصله کمتر در شهرها و بهبود کیفیت ارتباطی درون کشور  از مشخصه دیگر پروژه تلاش ۳ است. کاهش هزینه ها به یک سوم نیز از دستاوردهای اقتصادی این مجموعه است.
 
وی خاطرنشان کرد: با اجرای پروژه تلاش ۳ که برای آن  ۳۸۶ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است، در لایه انتقال به ظرفیت ۱۴ ترابیت بر ثانیه رسیده‌ایم و مطابق با مصوبه مجمع ارتباطات زیرساخت، تا پایان سال ۹۶ این ظرفیت به ۲۰ ترابیت بر ثانیه در لایه انتقال خواهیم رسید.  همچنین طبق آمار سازمان فناوری اطلاعات سال گذشته حدود  ۱۳۰ هزار شغل مستقیم به واسطه توسعه فضای کسب و کار دیجیتال ایجاد شد و امیدواریم به زودی شاهد توسعه و رونق کسب و کار تبلیغات آنلاین، سرویس‌های ویدئویی و IPTV باشیم.