کشف کشتی نوح و داستان های جالب آن

کشف کشتی نوح و داستان های جالب آن

داستان، فیلم و مطالب جالبی در مورد کشتی حضرت نوح وجود دارد که همه ما نیز آنها را خوانده‌ایم و با آن آشنایی داریم. در اینجا می‌خواهیم به بررسی داستان‌های جالب مربوط به کشف بقایای کشتی نوح بپردازیم.

یک سایت انگلیسی زبان که به کشفیات جهان و چاپ مقالات در این مورد می‌پردازد، به تازگی در مورد کشف کشتی نوح توسط محققان مقالاتی چاپ نموده است.

داستان کشتی نوح

از جمله‌ داستان‌هایی که در کتاب‌های آسمانی ادیان مختلف مخصوصا اسلام و مسیحیت ذکر شده، داستان کشتی نوح است. این کشتی یکی از جاذبه‌های دوران باستان محسوب می‌شود. در مورد کشتی نوح و جزئیات ساخت آن لازم است تا در اینجا نکاتی بیان شود.

۱- کشتی نوح دارای جلویی قوس دار است و از کف نیز به هم پیوسته بوده است.

۲- در مورد طول دقیق این کشتی باید گفت که چیزی حدود ۵۱۵ فوت بوده است.

۳- این کشتی در شرق ترکیه و بر روی کوه‌های آرارات قرار گرفته است.

۴- این کشتی از جنس چوب ساخته شده، اما در کنار آن از آلیاژهای فلزی، مانند فلز آلومینیوم و فلز تیتانیوم که با دست ساخته شده‌اند نیز استفاده شده است.

۵- تیرک‌‌های عمودی چوبی که در دو طرف این کشتی قرار دارند، روساخت‌‌های اسکلتی آن را فرا گرفته‌اند.

کشفیات مربوط به کشتی نوح

دکتر بیل شی باستان‌شناسی است که توانست ظروف سفالی باستانی را در ۲۰ یاردی این کشتی کشف کند. گویا بر روی این ظروف تصاویری کنده‌کاری شده است که مربوط به پرنده، ماهی و مردی است که چکش به دست دارد و نامش نوح است.

این کشتی توسط دولت ترکیه به عنوان پارک ملی کشتی نوح و گنج ملی شناخته شد و در سال ۱۹۸۷ اخبار رسمی از کشف این کشتی در بزرگترین روزنامه ترکیه منتشر شد.

کشف کشتی نوح عجایب بزرگی را نمایان کرد. در نزدیکی این کشتی و در عقب آن سنگ‌های باستانی بزرگی آویزان شده بودند. این کشتی بر بالای کوه کسناکیداگ یا کودی داگی پیدا شده که به روز قیامت ترجمه شده است. بعد از کشف کشتی نوح دکتر صالح بایراک‌توتان از دانشگاه آتاتورک، اعلام نمود که این همان کشتی بوده که گفته می‌شود توسط نوح ساخته شده است.

اسکن‌های رادار انجام شده بر روی این کشتی نشان از یک الگوی منظم از الوارهای داخلی ساختار آن دارد. صفحات آهنی موجود در ته کشتی، کالبد زیرین کشتی،‌ لبه بالایی دیواره آن، دیواره عمودی، اتاقک حیوانات، سطح شیب‌دار قرار گرفته در جلو سمت راست و منطقه باز مرکزی مخصوص جریان هوا سه سطح دارد.

جزئیات کشف کشتی نوح و داستان های جالب آن

بعد از اینکه درستی آزمایشات آقای وایت توسط دولت ترکیه تایید شد، مجوز اکتشاف به وی داده شد. این اطلاعیه در بزرگ‌ترین روزنامه ترکیه منتشر گردید.

بازدید از کشتی نوح

این منطقه در ابتدا پارک ملی نام گذاری شد ولی بعدها عنوان گنجینه ملی را به آن دادند. برای بازدید از این مکان، دولت محوطه‌ای را در این محل ساخت که از آنجا به محوطه سایت مشرف است.

بروشورهای رسمی گردشگری نیز برای تمامی افراد مختلفی که از هر نژاد برای بازدید از کشتی می‌آیند نیز منتشر شده است. تعداد بسیار بازدیدکنندگان از این مکان نشان از اهمیت آن دارد.

جزئیات کشف کشتی نوح و داستان های آن

لی‌هان دوروپینار که یک ناخدای ترکیه‌ای است، در سال ۱۹۵۹ در هنگام بررسی عکس‌های جغرافیایی ناتو از این منطقه، متوجه یک شکل کشتی مانندی در این محل شد. علاوه بر وی در آمریکا نیز دکتر آرتور این تصاویر را بررسی کرد.

کشف کشتی نوح در ترکیه باعث شد تا در سال‌های‌ اخیر این کشور به یکی از کشورهای گردشگرپذیر در دنیا تبدیل شود.

تحقیقات ران ویات در مورد کشف کشتی نوح

در سال ۱۹۹۷ ویات بیست‌ و چهارمین سفر خود را به این منطقه انجام داد و تحت تاثیر بقایای باقی مانده از کشتی نوح قرار گرفت. وی تحقیقاتی در مورد فلزیابی و زیر دریایی و نیز جستجوی راداری را بر روی این سایت انجام داد. این تحقیقات حدود ۱۵ سال طول کشید و بالاخره وی توانست ثابت کند که این سایت که ترکیبی از گل‌ و لای گدازه است، بقایای کشتی نوح را در خود جای داده است.

در سال ۱۹۶۰ ران ویات با جمعی از اعضای تیم خود به این منطقه آمده بود. وی در سال ۱۹۷۷ که دوباره تصمیم به بازدید گرفت، هیچ کدام از اعضای تیم وی محل دقیق را نمی‌دانستند و تنها می‌گفتند در نزدیکی منطقه آرارات قرار دارد.

وی به همراه پسرش یک تاکسی کرایه کردند و مدت ۳ روز در آنجا جستجو کردند. وقتی تاکسی قصد حرکت داشت سه بار در گل فرو رفت، آنها از این اتفاق متعجب شدند و فورا منطقه را علامت گذاری کردند. وی در ادامه توانست کشتی و بقایای خانه نوح را پیدا کند.

ران وایت همچنین نمونه‌ای زیبا از یکی از میخ‌های فلزی که در ساخت کشتی استفاده شده بود را یافت و آن را مورد آزمایش قرار داد. در ادامه مشخص شد که این میخ حاوی آلیاژهای فلزی با تکنولوژی بالا، نظیر تیتانیوم، منیزیم و آلومنیوم است.

جزئیات کشف کشتی نوح

در داخل کشتی تعداد زیادی ادوات و لوازم فلزی وجود داشت که گویا از آنها در جهت حفظ ایمنی الوارهای بزرگ در کنار هم استفاده می‌شده است.

استفاده از آلیاژهای فلزی در ساخت کشتی نوح جای هیچ گونه تعجبی ندارد؛ زیرا در آیات قرآن به توبالکین، یعنی مربی تمام صنعتگران در کار با آهن و برنز، اشاره شده است.

کشف کشتی نوح ، کشف اشیای مهم دیگری را نیز به همراه داشت که دانشمندان تمام آنها را مورد بررسی قرار دادند. در بررسی‌ها مشخص شد که بسیاری از قطعات استفاده شده در ساخت کشتی حاوی فلزاتی مشابه با درصدهای مشابه بوده‌اند.

قطعه‌ای مشکوک به جرم فلزی نیز در این اکتشاف به دست آمد، البته امکان دارد زمانی که صنعتگران درحال شکل دادن به صفحات فلزی بوده‌اند، به صورت بقایای فلزی بر ته کشتی افتاده باشد.

به نظر می‌رسد که این جرم یافت شده منگنزی باشد و در حالت مایع بر روی بدنه کشتی ریخته شده، در ادامه سخت شده و شکل انحنای بدنه را به خود گرفته است. البته به نظر می‌رسد که سمت صاف آن از جنس فلز باشد. گویا این قطعه چند فوت دورتر از کشتی پیدا شده است.

جزئیات کشف کشتی نوح با تصویر

این تصویر نمونه‌ای از جرم فلزی است که در بدنه کشتی یافت شده است. این جرم نیز از جنس منگنز است و محصول جانبی منیزیمی است که در میخ‌های فلزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جزئیات کشف کشتی نوح و دانستنی های آن

این شی مربعی شکل، که در تصویر مشاهده می‌شود، در قسمت غربی کشتی یافت شده است. این شی دارای ظاهری فلزی در قسمت بالا و سه طرف است.

با دقت در آن مشاهده می‌شود که اثری بر روی آن وجود دارد. به نظر می‌رسد زمانی که شی داغ بوده، به این شکل در آمده است. گویا این شی در ارتفاع بالایی قرار داشته که اندازه‌گیری آن سخت بوده، اما به نظر می‌رسد که قطر آن ۸ اینچ باشد.

بررسی سنگ‎‌های لنگر در کشف کشتی نوح

در تعریف سنگ‌های لنگر باید گفت که آنها را به عنوان یک جرم اضافی از کشتی آویزان می‌کردند تا به قرار گرفتن کشتی در مسیر مناسب کمک کند. لنگرهای سنگی یافت شده در کشتی نوح بسیار بزرگتر از مدل‌های موجود دیگر هستند.

سنگ های لنگر در کشف کشتی نوح

در تصویر بالا لنگر بزرگ سنگی مربوط به کشتی نوح دیده می‌شود که در منطقه‌ای‌ دور از کوه آرارات یافت شده و دکتر رابرت میچلسون در حال بررسی آن است. به نظر می‌رسد که سنگ‌ها در این ناحیه بریده شده‌اند و سپس کشتی حدود ۱۲ مایل به سمت تحتانی منطقه شناور گشته است.

همه این‌ها جزئیاتی بوده که تاکنون از کشتی نوح به دست آمده است، اما هنوز اسرار زیاد کشف نشده‌ای باقی مانده که در دل تاریخ پنهان است.

سنگ های لنگر به دست آمده در کشف کشتی نوح

.

تهیه و گردآوری: تکراتو

مطلب کشف کشتی نوح و داستان های جالب آن برای اولین بار در وب سایت تکراتو - اخبار روز تکنولوژی نوشته شده است.