یک ربات موفق به گرفتن عکس‌هایی از مواد هسته‌ای ذوب‌شده نیروگاه فوکوشیما شد

یکی از چند رباتی که به مأموریت بدون بازگشت در رآکتورهای آسیب‌دیده نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما اعزام‌شده، عکس‌هایی را گرفته که ممکن است که رسوبات مواد ذوب‌شده درون راکتور باشند. به گزارش بلومبرگ، ربات کنترل از راه دور توشیبا که مشابه یک زیردریایی طراحی شده، قادر به گرفتن عکس‌هایی از مواد خاکستری، سیاه و نارنجی زیر رآکتور شماره ۳ نیروگاه فوکوشیما بوده است.

مقامات شرکت تولید نیروی برق توکیو معتقدند که این مواد در واقع بقایای سوخت اتمی هستند که ذوب شده‌اند و با دیگر اجزای راکتور ترکیب شده‌اند. شناسایی ناحیه‌ای که این مواد در آن ذوب شده‌اند و مواد تشکیل دهنده‌اش، هنوز برای شرکت پتکو (اپراتور نیروگاه فوکوشیما) ممکن نبوده است.

تاکاشیرو کیوموتو مقام رسمی از شرکت پتکو به بلومبرگ گفت: “هرگز پیش از این چنین عکس‌های واضحی از ذوب سوخت راکتور ندیده بودیم. ما باور داریم که سوخت راکتور ذوب‌شده و با فلزات زیر آن به‌طور مستقیم ترکیب‌شده است.”

پس از زلزله سال ۲۰۱۱ توهوکو و سونامی که موجب آسیب دیدن نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما شد، بیش از ۱۰۰ هزار نفر از نواحی با شعاع ۳۰ مایلی این تأسیسات هسته‌ای تخلیه شدند. اما همچنان راکتورهای هسته‌ای فوکوشیما خطرناک باقی‌مانده‌اند. در فوریه ۲۰۱۷، میزان تشعشعات درون راکتور شماره ۲ به حداقل ۶۵۰ ثانیه در ساعت رسید، به‌طوری‌که می‌توانست در عرض چند ثانیه یک انسان را کاملا بسوزاند و تجهیزات الکترونیکی درون ربات‌های تپکو را از از بین ببرد.

انتظار می‌رود که پاک‌سازی این نواحی ده‌ها سال زمان ببرد و گفته می‌شود، پاک‌سازی کامل آن حدود ۷۲ میلیارد دلار برای دولت ژاپن هزینه داشته باشد. مقامات ژاپنی از امن بودن محوطه اطراف نیروگاه مطمئن هستند و سال جاری بود که روند دفع زباله‌های هسته‌ای را شروع کردند.

.

منبع: gizmodo

 

 

مطلب یک ربات موفق به گرفتن عکس‌هایی از مواد هسته‌ای ذوب‌شده نیروگاه فوکوشیما شد برای اولین بار در وب سایت تکرا - اخبار روز تکنولوژی نوشته شده است.