۱۱ راه برای تعمیر لپتاپ و حل مشکلات رایج آن

همانطور که می دانید لپتاپ ها نسبت به کامپیوتر های رومیزی ظریف تر هستند و خطرات بیشتری آنها را تهدید می کند. برای مثال هنگام جا به جایی ممکن است روی آنها خط بیوفتد یا از دست شما بیوفتد و صدمه ببیند و این صدمات باعث می شود که شما مجبور شوید برای آنها هزینه کنید، زیرا ممکن است بر پایه ی این ضربه ها سخت افزار لپ تاپ شما هم صدمه دیده و تقریبا بلا استفاده شود.

گویا آی تی: خب طبق اطلاعاتی که ما از کارمندان ارشد پشتیبانی فنی شرکت های Alienware, Dell, Lenovo, and Toshiba داشته ایم چند مشکل اساسی را پیدا کرده  و راه حل آن هارا نیز بررسی نموده ایم، در ادامه با ما همراه باشید.

11 راه برای تعمیر لپتاپ شما

۱-گرما

علائم: کند شدن کامپیوتر، سوختن قطعات، گرمای بیش از حد بدنه

راه حل: تمیز کردن دریچه های هوا، قرار دادن فیلتر، بروزرسانی BIOS

گرمای بیش از حد یکی از دلایلی است که موجب خفگی و کند شدن سیستم شما می شود، و آن هم به دلیل کوچک بودن لپتاب و فضای کم برای تهویه هوا می باشد. همانطور که می دانید گرم شدن بیش از حد CPU   موجب کند شدن یا حتی سوختن آن می شود! تنها راه حل هم تمیز کردن قسمت تهویه و استفاده از فن های خنک کننده است.

حتی شما می توانید برای ورود کمتر گرد و خاک به داخل فن از پارچه هایی به عنوان فیلتر استفاده کنید که کمک شایانی به خنک شدن لپتاپ شما می کند. اما اگر تمام این کار ها را کردید ولی تغییری ندیدید و گرما به همان شدت بود، احتمال زیاد BIOS  شما اپدیت نیست. BIOS  کنترل کننده سخت افزار شما می باشد که قدیمی بودن آن موجب کندی و داغ کردن می شود و بهتر است به آخرین نسخه آپدیت شود.

 

۲-کند شدن هارد

علائم: طولانی شدن زمان بارگذاری برنامه ها، انتقال آهسته فایل ها

راه حل: Disk defragmentation

اطلاعات اضافه و هرزی که به مرور زمان روی هارد شما به وجود می آید دلیل اصلی کند شدن سیستم شما می باشد، زیرا زمان بیشتری طول می کشد که CPU و RAM شما آنهارا نیز بررسی کند. اما شما می توانید با یکپارچه سازی دیسک خود از شر این سرعت کم خلاص شوید.

برای انجام این کار کافیست در منوی برنامه ها به پوشه Accessories  یا System Tools بروید و از آنجا Disk defragment را انتخاب کنید، حال در پنجره باز شده بر روی دکمه Analyze کلیک کنید تا ببینید دیسک شما نیاز به یکپارچه سازی دارد یا خیر، اگر نیاز داشت  بر روی گزینه Defragment کلیک کنید و کمی صبر کنید تا عملیات به پایان برسد.

این برنامه ی رایگان خود ویندوز بود که امکانات کمی هم داشت، ولی شما می توانید برنامه های جانبی با امکانات بیشتر را با قیمت ۲۹ الی ۹۹ دلار تهیه کنید!

 

۳-باتری شارژ نگه نمی دارد!

علائم: لپتاپ شما چند دقیقه بعد از جدا سازی از برق خاموش می شود.

راه حل: جایگزینی باتری

تمامی باتری های  لیتیوم یونی بعد از مدتی کار با آن ها مثل روز اول نمی شوند و باتری را خوب نگه نمیدارند و تنها راه تعویض باتری می باشد.

شما می توانید آنهارا از سایت های معروف با قیمتی در حدود ۴۵ الی ۱۲۰ دلار تهیه کنید که دارای ضمانت ۴۵ روزه نیز هستند.

 

۴- نیاز به RAM  بیشتر

علائم: عملکرد ضعیف هنگام استفاده از برنامه ها، زمان بوت بیش از حد.

راه حل: افزایش تعداد رم ها یا استفاده از ظرفیت بیشتر، استفاده از Drive USB هایی که مجهز به فناوری ReadyBoost هستند.

اگر طول می کشد که سیستم شما بالا بیاید یا به اصطلاح بوت شود دلیل اصلی آن ناکافی بودن فضای رم شما می باشد، که در طی استفاده از برنامه ها و نصب آنها فضای بیشتری اشغال می شود. برای اینکه کمی آنرا بهینه سازی کنید می توانید برنامه System Suite 7 Professional را خریداری کنید و نهایتا به سراغ تعویض رم و ارتقا آن باشید.

همچنین می توانید از یو اس بی های Ready Boost  شرکت های Corsair, Kingston, Lexar, SanDisk استفاده کنید که تقریبا و به صورت موقت مشکل شما را حل می کند.

 

۵-خراب شدن و شکستن هارد دیسک

علائم: هر بار که رایانه به داده ها از هارد دیسک دسترسی پیدا می کند، صدای فراخواندن آنها بسیار زیاد است.

راه حل: سایت های پشتیبان آنلاین، دیسک سخت را جایگزین کنید.

یکی از مشکلاتی که پس ضربه خوردن به لپتاپ ممکن است به وجود آیند شکستن هارد آن می باشد، که یا کلا از کار می افتد و دیگر نمی توان با آن کار کرد که تنها راه تعویض یا تعمیر آن است، زیرا هنگام کار صدای های ناهنجارش قابل تحمل نیست!

برای تعویض هارد نیز می توانید ار فیلم های اموزشی داخل سایت خود هر برند استفاده کنید، در صورتی که مشکل حل نشود،  بهتر است که به یک تکنسین حرفه ای مراجعه کنید.

 

۶-صفحه کلید نامناسب

علائم: گمشدن دکمه ها یا کار نکردن آن ها

راه حل: تعویض کیبورد J

ممکن است هنگام کار با لپتاپ خود باشید و در حال خوردن قهوه نیز باشید، که ناگهان قهوه روی لپتاپ سرازیر شود و کیبورد شما معیوب شود!  چاره ای جز تعویض آن وجود ندارد که برای تعویض نیز فیلم های آموزشی خوبی داخل اینترنت وجود دارد.

شما می توانید صفحه کلید های جایگزین  را با قیمت پایه ۲۵ الی ۴۰ دلار تهیه کنید، البته با توجه به نوع کیبورد و لپتاپ قیمت نیز بالا می رود. بهتر است که کاوری برای پوشاندن کیبورد خود تهیه کنید که قیمتی در حدود  ۱۰ الی ۱۵ دلار و بسیار با ارزش است.

۷-نمی توانم به شبکه های WI-FI  متصل شوم!

علائم: نبود اینترنت، ارور دادن مرورگر

راه حل: مطمئن شوید که وای فای شما و همچنین روتر روشن باشد، مطمئن شوید تنظیمات شبکه شما درست باشد، درایور کارت شبکه خود را آپدیت کنید.

خب قطعا یکی از قابلیت های لپتاپ ها قابلیت جا به جایی آنها و اتصال به شبکه های بیسیم موقعی که در هر جایی هستید می باشد.

بعضی از لپتاپ ها دکمه سخت افزاری برای روشن کردن وای فای دارند و برخی نرم افزاری، مطمئن شوید که هر دو روشن باشند. برنامه هایی نیز وجود دارند که اینترنت شما را چک می کنند و معمولا مشکل را پیدا کرده و به شما نمایش می دهند.

یکی از دلایل دیگری که لپتاپ شما به هیچ شبکه ای وصل نمی شود، اپدیت نبودن یا حتی نصب نبودن درایور کارت شبکه لپتاپ شماست، که می توانید آن را از سایت شرکت سازنده لپتاپ خود دانلود و نصب کنید.

 

۸-خاموشی پیکسل ها!

علائم: نقاط سبز یا قرمز روی نوت بوک شما.

راه حل: ماساژ دادن اطراف پیکسل سوختگی.

خب این یک مشکل شایع بین لپتاپ هاست که پیش پا افتاده ترین راه نیز تعویض  صفحه نمایش است، ولی تا زمانی که ۱۵ تا از پیکسل های شما خاموش نشده است ارزش ندارد آن را تعویض کنید.

اما راهی وجود دارد که شما می توانید خودتان پیکسل ها را تعمیر کنید! کافیست دستمالی نرم را به صورت دایره ای در اطراف پیکسل به ارامی بکشید و آن را ماساژ دهید بعد از چند دقیقه پیکسل روشن میشود.

 

۹-خرابی سیستم

علائم: نوت بوک بوت نمی شود.

راه حل: فرمت کردن دیسک، تعویض هارد.

وقتی که لپتاپ بوت نمی شود مردم معمولا وحشت زده می شوند، در حالی که ممکن است یک فایل سیستم خراب و معیوب داخل هارد شما باشد. که راهی جز فرمت هارد خود ندارید.

اگر فایل های داخل هارد برایتان بسیار مهم است می توانید ویندوز های قابل حمل را داخل فلش خود بریزید یا یکی از آنها را تهیه کنید، و در نهایت فایل های داخل هارد را به یک فضای ذخیره سازی خارجی انتقال دهید. به همین سادگی

ولی اگر بعد از فرمت هارد و هنگام نصب ویندوز با ارور هایی مواجه شدید، راهی جز تعویض هارد دیسک خود ندارید.

 

۱۰-ویروسی شدن یا آلوده شدن لپتاپ شما به نرم افزار های جاسوسی

علائم: تبلیغات پاپ آپ زیاد بر روی پنجره شما، سرعت دانلود کند

راه حل: نصب آنتی ویروس، استفاده از انتی ویروس رایگان

هیچ چیز نمی تواند سیستم شما را مانند نرم افزارهای مخرب فلج کند. بهترین راه پیشگیری است، و بهتر است شما پکیج های انتی ویروس هایی مانند نود۳۲، نوترون ، ۳۶۰ و… را تهیه کنید. این آنتی ویروس ها با دیواره آتش هوشمندی که دارند اگر سیستم شما در یک قدمی ویروسی شدن باشد به شما اطلاع می دهند.

اگر دوست ندارید هزینه کنید نسخه های رایگان بسیاری وجود دارد مانند Ad-Aware و یا Spybot و شمار دیگری از آنتی ویروس های مطمئن ، ویا حتی می توانید از انتی ویروس های آنلاین نیز استفاده کنید.

درضمن این برنامه ها می توانند به خوبی ویروس های سیستم شما را پیدا کنند و اقدام به پاک سازی آن ها نمایند و اگر هم ویروسی وجود داشت که توسط برنامه قابل پاک سازی نبود چاره ای جز فرمت کردن هارد خود و تعویض ویندوز ندارید.

 

۱۱-قدیمی بودن درایور ویدیویی و مشکل پخش فیلم

علائم: مشکل در پخش ویدیو

راه حل: اخرین نسخه Driver  آن را دانلود و نصب کنید

اگر شما نیز هنگام پخش ویدیو و یا بازی به مشکل برخورده اید، باید درایور ویدیویی یا به اصطلاح کارت گرافیک خود را آپدیت کنید. بعضی وقت ها به آپدیت درایور کارت صدا و شبکه نیز نیاز است.

این مشکل معمولا هنگامی که ویندوز خود را بروزرسانی می کنید و یا آن را دوباره نصب می کنید پیش می آید مگر مشکل خاصی وجود داشته باشد.

شما می توانید از درایور هایی که هنگام خرید لپتاپ به شما تحویل داده می شود استفاده کنید که بهترین کار است، ولی اگر آن را گم کرده اید می توانید از سایت شرکت سازنده دانلود کنید.

 

امیداورم این مطلب توانسته باشد جهت حل مشکل رایانه ای تان مفید باشد. تجربیات خود را در این باره با ما در میان بگذارید و سوالات دیگر خود را بنویسید تا در حد امکان به آن ها پاسخ دهیم.

منبع