۵ دلیل برای اینکه بدانید به یک گوشی پرچمدار با قیمت گزاف نیازی ندارید!
همه ما میدانیم در سالهای اخیر گوشیهای هوشمند با افزایش قیمت قابل توجهی مواجه شدهاند. از طرفی اسمارتفونهای پرچمدار نیز در حال حاضر با قیمتی نجومی در ویترین فروشگاهها خودنمایی میکنند. باید افزود که شرکتهای سازنده موبایلهای هوشمند دیگر ترسی برای عرضه دیوایسهای ۱۰۰۰ دلاری ندارند و هر ساله به طرز قابل توجهی قیمت گوشی پرچمدار خود را افزایش میدهند و برای توجیه این افزایش هزینه آن را با پسوندهای پرو، پلاس و اولترا همراه میکنند!
با اینکه داشتن یک گوشی تمامعیار بدون شک خیال کاربر را از هر نظر آسوده نگه میدارد اما آیا واقعا ما به گوشیهای پرچمدار با تمام قابلیتهای آنها نیاز داریم یا این تنها میل به بینهایت و داشتن آخرین مدل از هر چیزی است که ما را به خرید یک گوشی پرچمدار ۱۰۰۰ دلاری (و یا حتی بیشتر) مجاب میکند؟
با آیتیرسان همراه شوید تا باهم پنج دلیلی را بررسی کنیم که نشان میدهد در زندگی روزمره واقعا نیازی به داشتن یک گوشی پرچمدار تمامعیار با قیمت گزاف نداریم!
۱. قابلیتهای غیرکاربردی که بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند!
یکی از نکات بارز در خرید تلفنهای هوشمند پرچمدار آن است که در بسیاری از مواقع کاربر برای قابلیتهایی پول پرداخت میکند که شاید در زندگی روزمره تنها در مواقع معدودی از آنها استفاده نماید. بهعنوان نمونه اگر به قابلیت 3d touch گوشیهای آیفون نگاهی دقیقتر بیاندازیم در واقع این ویژگی چیزی جز یک تکنولوژی لوکس و غیرکاربردی نیست! چراکه پس از گذشت ۲ سال از معرفی 3d touch اکثر اپلیکیشنهای اکوسیستم iOS از آن پشتیبانی نمیکنند و روزبهروز توسعهدهندگان تمایل کمتری به استفاده از آن دارند ، بهطوری که فیلیپ شیلر معاون بخش بازاریابی اپل میگوید:
ویژگی 3d touch در حد دمو باقیمانده و تنها یک ماه پس از معرفی، کمتر کسی را میتوان یافت که از استفاده نمیاد. در واقع این پروژه بهنوعی هدر دادن استعداد مهندسان بوده است!
مورد بعدی نمایشگرهای دارای لبههای خمیده یا همان اج کمپانی سامسونگ است! طراحی منحصر به فردی که در وهله اول بسیار جدی گرفته شد، بهگونهای کرهایها در هر مدل از پرچمداران خود مساحت این لبهها را افزایش دادند و کمپینهای تبلیغاتی بسیاری راه انداختند اما به ناگهان وقتی با اعتراض کاربران نسبت به لمسهای ناخواسته و غیرارادی آنها مواجه شدند در یک سکوت خبری گزینه غیرفعالسازی لبههای خمیده را در تنظیمات اسمارتفونهای بالارده خود اضافه نمودند و کار به جایی رسید که در حال حاضر هر سال اندکی سطح مقطع و زاویه این لبههای خمیده را کاهش میدهند و نکته جالب آن است که این عمل را یک شاهکار در طراحی مینامند و با افتخار اعلام میکنند که امسال دیگر خبری از لمس ناخواسته نیست!
۲. آیا واقعا کاربران از سختافزاری تا این اندازه قدرتمند بهرهای میبرند؟
اگر به ظرفیت رم گوشیهای پرچمدار دقت کنید متوجه افزایش عجیب و غریب اعداد و ارقامی میشوید که هیچ توجیهی برای آنها وجود ندارد. بهطور میانگین ۹۵ درصد از کاربران تنها به ۲ الی ۳ گیگابایت حافظه رم در استفاده روزمره خود نیاز دارند و این مقدار با انجام بازیهای سنگین میتواند نهایتا تا یک گیگابایت دیگر نیز افزایش یابد اما گوشی پرچمدار اکثر کمپانیهای سازنده موبایلهای هوشمند ۸ الی ۱۶ گیگابایت حافظه رم را در اختیار کاربران قرار میدهند، مقدار حافظهای که هیچگاه قرار نیست حتی نیمی از آن هم مصرف شود!
اجازه بدهید یکبار برای همیشه به این قائله خاتمه دهیم که اگر شما با گوشی هوشمندتان از شبکههای اجتماعی استفاده میکنید، گاهی اوقات با بازیهای سبک زمان خود را پشت سر میگذارید، ویدیو میبینید و موزیک گوش میدهید هیچ نیازی به خرید یک گوشی پرچمدار ندارید و حتی یک میانرده نسبتا ارزان هم پاسخگوی نیازهای شماست!
۳. عکسهای خوب همیشه در مگاپیکسلها خلاصه نمیشوند!
بیایید روراست موضوع را بررسی کنیم شما نمیخواهید در مسابقه عکاسی پولیتزر (Pulitzer) جایگاه نخست را به خودتان اختصاص دهید بلکه دوست دارید تصویری زیبا از خودتان در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.
بررسی تجربه کاربران و نمونه تصاویر گرفته شده با دوربین گوشیهای میانرده نشان میدهد که برای ثبت لحظات خود نهتنها به همراه داشتن یک دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی ضروری نیست بلکه دردساز هم هست!
بازی با اعداد و ارقام یکیدیگر از مواردی است که به منظور جذب مشتری و بازی با ذهن کاربر توسط شرکتهای بزرگ دنیای فناوری مورد استفاده قرار میگیرد، چراکه در واقعیت یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی به آسانی میتواند تصاویری زیبا را از موقعیت مورد نظرتان ثبت کند و این درحالیست که در حال حاضر اکثر دیوایسهای میانرده کیفیتی بالاتر از حداقل مگاپیکسل مورد بحث به کاربران ارائه میدهند.
باید عنوان کرد پیکسلهای بیشتر فقط موجب میشوند تصاویر یا ویدیوهای کاربر در نمایشگرهای بزرگتر با جزییات بیشتر و بدون افت کیفیت نشان داده شوند. از سوی دیگر بالا رفتن دقت دوربین دستگاه، حجم ذخیرهسازی فایلها را به طرز قابل توجهی افزایش میدهد و ممکن است موجب گردد که با دردسر پر شدن حافظه نیز روبرو شوید!
۴. وقتی چشم نمیبیند به رزولوشنهای سرسامآور چه نیازی داریم؟
موضوع بعدی استفاده از نمایشگرهای با رزولوشن بالا و گاها باورنکردنی در گوشیهای پرچمدار است.
درحالی که حتی محتوای QHD به سختی در میان ویدیوها و فیلمهای موجود در سایتهای استریم آنلاین یافت میشود و یا اصلا وجود ندارد، سازندگان موبایلهای هوشمند همچنان اصرار دارند تعداد پیکسلهای موجود در صفحه نمایش هندستهای پرچمدار را افزایش دهند و با افتخار از نمونه QHD پلاس و… رونمایی میکنند. این مسئله جدای از پرداخت هزینه ساخت اضافی موجب میگردد، بدون هیچ استفادهای از قابلیت مورد نظر عمر باتری دستگاه به شکل ویژهای کاهش یابد.
نتایج آزمایشهای صورت گرفته بیان میکند که یک نمایشگر با رزولوشن فولاچدی برای تماشای محتوای بصری کاملا کافی بوده و تجربهای خوشایند را برای کاربران رقم خواهد زد.
۵. هر سال فاصله میان اسمارتفونهای میانرده و پرچمدار کمتر میشود!
آیا حاضرید به هر قیمتی از جدیدترین تکنولوژی و محصولات یک شرکت استفاده کنید و همواره جدیدترین مدل موبایلهای هوشمند را در جیب خود داشته باشید یا اینکه میتوانید با اندکی صبر و با یکسوم هزینه یک گوشی پرچمدار بیش از ۹۰ درصد از قابلیتهای آن را تجربه کنید؟
در سالهای اخیر رقابت در بازار اسمارتفونها آنقدر تنگاتنگ شده که همه سازندگان در تلاش هستند با هر ترفندی کاربران را به خرید اسمارتفونهای خودشان تشویق کنند. این مسئله موجب شده که تولیدکنندگان تنها با گذشت چند ماه از معرفی جدیدترین مدل گوشی پرچمدار خود، دستهای از اسمارتفونهای میانرده را با بهرهگیری از همان قابلیتهای گوشی پرچمدار و حتی همان طراحی روانه بازار کنند. (البته با سختافزاری ضعیفتر)
به همین خاطر کاربران میتوانند با تنوع بیشتر و متناسب با انتظارات خودشان، یک گوشی هوشمند خریداری و از پرداخت هزینههای غیرضروری جلوگیری کنند.
در آخر باید افزود که در این مطلب قصد نداریم بگوییم همه گوشیهای پرچمدار بلااستفاده یا تمام میانردهها بدون نقص و فوقالعاده هستند، بلکه همه صحبت ما اینجاست که برای داشتن یک اسمارتفون هوشمند و کاربردی، به صرف هزینههای گزاف چند میلیونی نیازی ندارید! به نظر شما گوشیهای میانرده میتوانند بهعنوان جایگزینی برای دیوایسهای پرچمدار باشند؟ اگر در زمینه خرید گوشیهای هوشمند سوالی دارید حتما در بخش نظرات آن را مطرح کنید.
نوشته ۵ دلیل برای اینکه بدانید به یک گوشی پرچمدار با قیمت گزاف نیازی ندارید! اولین بار در اخبار تکنولوژی و فناوری پدیدار شد.