تلویزیون اینترنتی “آیو” رسما رونمایی شد
شرکت باران تلکام به طور رسمی از سرویس تلویزیون مبتنی بر پروتکل اینترنتی خود رونمایی کرد.
تمامی کاربران اینترنت پرسرعت با استفاده از سرویس "آیو" این شرکت، امکان بهره برداری از خدمات تلویزیون مبتنی بر پروتکل اینترنتی را در سراسر نقاط ایران خواهند داشت.
کیوان جامه بزرگ، مدیرعامل شرکت باران تلکام در نشست مطبوعاتی امروز ضمن اعلام این خبر گفت: باران تلکام با حمایت سازمان صدا و سیما، از ابتدای سال جاری توانست فعالیت خود را آغاز کند و جزو یکی از پنج شرکت دریافت کننده مجوز IPTV/OTT باشد.
او افزود: باران تلکام پس از تلاشی پنج ماهه از امروز اقدام به عرضه عمومی خدمات تلویزیون مبتنی بر پروتکل اینترنتی می کند و سرویس خود موسوم به "آیو" را در اختیار تمامی هموطنان قرار می دهد، اما لازمه دریافت خدمات تلویزیون مبتنی بر پروتکل اینترنتی، داشتن اینترنت پرسرعت 512 مگابیت برثانیه است.
به گفته وی، مردم با ثبت نام از طریق وب سایت aionet.ir می توانند صاحب حساب کاربری شوند و برای دریافت ستاپ باکس آیو (آیوباکس) اقدام کنند. امکان دریافت برنامک آیو نیز برای دارندگان سیستم عامل اندروید روی کافه بازار و گوگل پلی وجود دارد، اما دارندگان آیفون می توانند تا چند روز دیگر برای دانلود این برنامک اقدام کنند. کاربران ویندوزفون نیز می توانند حداکثر تا پايان سال از خدمات آیو بهره ببرند. دارندگان تلویزیون های هوشمند سامسونگ نیز بدون نیاز به دریافت گیرنده دیجیتال آیو، امکان استفاده از خدمات تلویزیون اینترنتی را خواهند داشت.
مدیرعامل باران تلکام معتقد است که تا پایان امسال دست کم 500 هزار کاربر می توانند از طریق تلویزیون های هوشمند، تبلت، لپ تاپ و گوشی های تلفن همراه خود به خدمات آیو دسترسی داشته باشند.
او با اشاره به اینکه ستاپ باکس های آیو بی نیاز از انجام تنظیمات اند گفت: منتظر تایید تعرفه گذاری ستاپ باکس از سوی سازمان صدا و سیما هستیم. از طرف دیگر، خدمات پایه ما نیز به صورت رایگان عرضه می شود اما تعرفه گذاری سرویس هاي تكميلي و خدمات ارزش افزوده در حال نهایی شدن است.
به گفته وی، در حال حاضر 21 دفتر در 15 استان خدمات نصب، راه اندازی و خدمات پس از فروش آیوباکس ها را ارائه می کنند. شماره 02189518 نیز به عنوان مرکز تماس این شرکت، عملیات ثبت نام و پاسخگویی به مشترکین را انجام می دهد.
جامه بزرگ همچنین از عرضه ستاپ باکس ها در میان 10 کشور آمریکای شمالی، اتحادیه اروپا، آسیای جنوب شرقی و کشورهای فارسی زبان منطقه خبر داد که از اردیبهشت ماه 1395 آغاز خواهد شد.
او ادامه داد: با توجه به شرایط زیرساختی موجود، می توانیم خدمات خود را در حال حاضر به سه میلیون مشترک عرضه کنیم اما در سال های آتی امکان بهره برداری از حجم بیشتری مشترک را خواهیم داشت.
مدیرعامل باران تلکام همچنین گفت: توجه صرف به مباحث زیرساختی، مجال توسعه این خدمات را طی پنج سال گذشته از ایرانیان گرفت، اما در شرایط کنونی و با بهره گیری از فناوريOTTمی توان این محدودیت ها را کنار زد و با کیفیتی مناسب اقدام به پخش محتوا برای کاربران کرد.
او همچنین خبر از تعامل جدی باران تلکام با تولیدکنندگان محتوا داد و افزود: تا پایان امسال دست کم هزار عنوان محتوای صوتی و تصویری را به صورت رایگان در اختیار مردم قرار خواهیم داد. همچنین تمامی کاربرانی که تا پایان امسال برای دریافت خدمات آیو اقدام کنند می توانند برای مدت سه ماه از کلیه خدمات آیو به طور رایگان بهره مند شوند.
جامه بزرگ با اشاره به امکان تولید 30 درصدی محتوای اختصاصی که در قرارداد این شرکت با سازمان صدا و سیما قید شده است، گفت: از اوایل سال 1395 محتوای اختصاصی خود را از طریق پلت فرم های آیو در اختیار مردم قرار می دهیم.
به گفته وی، این خدمات تنها محدود به ارائه محتواهای صوتی و تصویری نخواهد شد، بلکه امکان بهره برداری از خدمات TV Banking، دسترسی به دوره های آموزشی از راه دور و انجام بازی های آنلاین و گروهی از دیگر خدمات آینده خواهد بود. به عنوان مثال از طریق خدمات TV Banking کاربر می تواند اقدام به انتقال وجه یا پرداخت قبوض کند؛ سرویسی که تا یک ماه آینده روي آيوباكس ها فعال می شود.
در شرایط فعلی، کاربران آیو می توانند به کلیه محتواهای پخش شده صدا و سیما تا 72 ساعت پیش به طور رایگان دسترسی یابند و مدیریت زمان را در اختیار بگیرند. ویژگی دیگر این سرویس، امکان ذخیره سازی محتوا روی "ابر آیو" است. ابر آیو فضایی پنج گیگا بایتی را در اختیار کاربر می گذارد و به وی مجال ذخیره برنامه های درحال پخش، پخش شده و حتی برنامه هایی که در آینده پخش می شوند را می دهد.
جامه بزرگ در پایان از تعامل جدی باران تلکام با مجموعه ها و متولیان درگیر IPTV خبر داد و گفت: با وزارتخانه های ارتباطات و ارشاد و همچنین سازمان صداوسیما تعاملی سازنده داریم تا الزامات نهادهای حاکمیتی را برای ارائه خدمات رعایت کنیم.