۶ دلیل برای آنکه از اینترنت هایوب استفاده نکنید!
های وب یکی از شرکتهای بزرگ ارائه دهنده خدمات اینترنتی در ایران است و اکثر ما هنگام خرید اینترنت خانگی، حداقل یکبار نام آن را شنیدهایم. همانطور که میدانید، هیچ ماست بندی، ماست خودش را ترش نمیداند. همه شرکتها با همین فرمان پیش میروند و مدام از خودشان و سرویسهایشان تعریف و تمجید میکنند.
ما پیشتر در راستای کمک به مخاطبین برای انتخاب بهترین اینترنت خانگی یک مقاله جامع و کامل را منتشر کردیم. امروز در ادامه همین هدف، قصد داریم تا در آیتیرسان نگاهی به معایب اصلی اینترنت های وب بیندازیم و بگوییم که چرا نباید از هایوب، اینترنت خانگی بخرید. قضیه در حدی جدی است که حتی اگر توپتان موقع بازی در حیاط شرکت افتاد هم بهتر است که سمتش نروید و یک توپ دیگر بخرید!
کیفیت ضعیف اینترنت هایوب
بحث کیفیت مناسب، مهمترین دلیل استفاده از یک سرویس به شمار میرود. کافیست که حداقل چند ماه مشتری اینترنت های وب باشید تا بدانید که کیفیت سرویسهای این شرکت تا چه حد پایین است! کاهش سرعت و قطعیهای مکرر یکی از مشکلات اصلی اینترنت های وب است که جدای از راه رفتن روی اعصابتان، باعث به هدر رفتن وقت و پول شما نیز خواهد شد. در رابطه با یک مشکل کوچک و لحظهای صحبت نمیکنیم. هر چند وقت یکبار، اکثر کاربران «های وب» از کیفیت نامناسب سرویسشان گلایه دارند که نشان میدهد مشکل مربوط به یک شخص نیست و بزرگتر از این حرفهاست.
طبق آمار رسمی منتشر شده (در زمان نگارش مقاله)، اینترنت های وب در بسیاری از کلانشهرهای ایران و حتی شهرهای کوچکتر، ضعیفترین بوده و یا حداقل جز ضعیفترینها دستهبندی شده است. در واقع تقریبا در هیچ شهری، هایوب از لحاظ کیفیت جز 3 شرکت برتر هم نیست و همیشه سایه شرکتهای بهتری همچون آسیاتک، شاتل و پیشگامان بر روی سر هایوب سنگینی میکند. مثلا همانطور که در آمار رسمی منتشر شده در تصویر زیر میبینید، در تهران، هایوب از لحاظ کیفیت اینترنت در جایگاه پنجم قرار گرفته است.
اگر نگاهی به شهرستانها بیندازید اوضاع کمی بدتر هم میشود. در تبریز، کرمان، سنندج، کرمانشاه، مشهد، ساری، اهواز و… کیفیت اینترنت هایوب در رده خیلی پایینتری قرار گرفته است. بد نیست بدانید که در شهرهای رشت، بندرعباس، شیراز، همدان و گرگان، هایوب پایینترین کیفیت اینترنت ممکن را ارائه میدهد که در نوع خودش عجیب و غریب است! یعنی عملا ساکنان این شهرها بدترین انتخاب زندگیشان را کردهاند! فکر کنم زمانش رسیده که با این وضعیت، “های وب” را “بای وب” بنامیم چرا که عملا با های وب باید با اینترنت خداحافظی کنید!
پشتیبانی نامناسب
فکر کنم همه میدانیم که وضعیت پشتیبانی در ایران کلا مناسب نیست و شرکتهای کمی پیدا میشوند که پشتیبانی مناسبی داشته باشند. هایوب هم با اینکه از نظر خودش شرکت بزرگی به شمار میرود اما جز آن دسته خوب نیست و یکی از صدرنشینهای لیست بدترینهاست! پشتیبانی در «های وب» اکثر مواقع چیزی جز طفره رفتن و یا پاس دادن شما از جایی به جای دیگر نیست. اگر با پشتیبانی هایوب سر و کله زده باشید، حتما میدانید که در ۹۹ درصد مواقع مشکلات مربوط به کیفیت پایین اینترنت، متوجه مخابرات و اختلالات مرکز است و ارتباطی به هایوب ندارد! در واقع هر زمان که بابت کیفیت پایین با پشتیبانی تماس میگیرید، از نظر آنها مشکل از جای دیگری است و ارتباطی به های وب ندارد!
جالب است بدانید که کیفیت پایین اینترنت در بازیهای آنلاین ظاهرا شامل پشتیبانی هایوب نمیشود! یعنی اگر تماس بگیرید و بگویید که چرا نمیتوانم یک ساعت راحت بازی آنلاین انجام بدهم، پشتیبانی جوابی نخواهد داشت چرا که کیفیت در بازی، ربطی به های وب ندارد؛ ظاهرا خواجه حافظ شیرازی مقصر است!
مورد داشتیم که هرچه در رابطه با مالیات هنگام خرید حجم از پشتیبان پرسیدیم، به جواب مشخصی نرسیدیم! البته از حق نباید گذشت که همیشه جواب تلفن را میدهند اما خب دستشان بند است و حوصله جواب دادن به سوالهایمان را زیاد ندارند!
شکایت کاربران از اینترنت «هایوب»
طبق آمار رسمی، هایوب با اختلاف زیادی در صدر آمار میزان شکایات از سرویسهای اینترنتی قرار دارد! در واقع بیشترین میزان شکایتهای ثبت شده در بین شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی، به نام هایوب ثبت شده است. یعنی به زبان ساده، میتوان گفت که مردم از هایوب و خدماتش رضایتی ندارند در حدی که کار به شکایت رسیده است!
جدای از آمار و ارقام رسمی منتشر شده، اگر سری به اینستاگرام رسمی هایوب بزنید، با تعداد زیادی کامنت از کاربران ناراضی مواجه خواهید شد که خود نشان دهنده وضعیت اینترنت های وب است. عمده شکایت کاربران از کیفیت پایین اینترنت، عدم پاسخگویی پشتیبانی و خدمات پس از فروش بسیار ضعیف است. وضعیت در حدی هست که خیلی از کاربران از خرید اینترنت هایوب ابراز پشیمانی میکنند.
باگها و مشکلات ریز و درشت
همچون هر سرویس دیگری، های وب نیز باگهای خودش را دارد که بعضی از آنها مشخص نیست که باگ هستند یا ترفندی برای شیره مالیدن به سر مشتری! به عنوان مثال شما برای خرید حجم اضافه تنها ۴ گزینه یک، سه، پنج و ده گیگابایت پیش روی خودتان میبینید و به نوعی امکان خرید حجم بیشتر از موارد گفته شده را ندارید. یعنی مثلا در صورتی که بخواهید ۱۰۰ گیگابایت حجم بیشتر بخرید، میبایست 10 بار حجم 10 گیگابایتی بخرید! این موضوع زمانی به چشم میآید که بدانید سایر شرکتها تخفیفهای خیلی خوبی برای خرید حجم بالاتر ارایه میدهند. مثلا برای خرید ۵۰۰ گیگابایت حجم اضافه از های وب میبایست ۵۰ بار حجم ۱۰ گیگابایتی را سفارش دهید و ۱ میلیون تومان (به همراه مالیات) بپردازید. در حالیکه همین میزان حجم از آسیاتک با قیمت ۸۷۰ هزار تومان و از شاتل با قیمت ۸۵۰ هزار تومان قابل خرید است.
مورد بعدی به اپلیکیشن جدید هایوب باز میگردد که تنها برای کاربران اندرویدی ساخته شده و استفاده از خدمات و یا حتی شرکت در قرعهکشیها برای کاربران آیفونهای اپل در دسترس نخواهد بود! یعنی اگر آیفون دارید، هایوب را بایستی فراموش کنید!
پارس آنلاین، پارس آنلاین و بازهم پارس آنلاین!
اگر از کاربران قدیمی اینترنت باشید، حتما پارس آنلاین را به خاطر دارید. شرکتی که از قدیمیهای این حوزه به شمار میرود و خیلیها با آن خاطرات خوبی دارند. البته خاطره خوب تا زمانی که تن و بدنش به هایوب نخورده بود! درست از زمانی که هایوب سهام پارس آنلاین را خرید، کیفیت و خدمات این شرکت نیز افت فاحشی را تجربه کرد تا جایی که هم اکنون پارس آنلاین نیز یکی از ضعیفترین شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی است!
بد نیست بدانید که میزان شکایت کاربران از پارس آنلاین نیز سر به فلک کشیده و در واقع هایوب و پارس آنلاین روی هم رفته بیش از ۱۰ برابر سایر شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی، شکایت ثبت شده دارند که در نوع خودش یک رکورد ویژه به شمار میرود!
ظاهر زیبا و باطن نا زیبا!
اگر نگاهی به اطراف بیندازید، احتمالا تبلیغاتی از هایوب میبینید! این شرکت علاقه زیادی به در چشم بودن دارد و به هر ریسمانی چنگ میزند تا خودش را نشان دهد. از اسپانسر شدن تیمهای ورزشی محبوبی همچون استقلال تهران گرفته تا همین رویداد فیناپ پیشرو در رابطه با نئوبانک! آن هم نئوبانکی که یک نمونه نه چندان موفق همچون بلوبانک دارد و قرار است در رابطه با مزایای آن صحبت شود! یعنی رویدادی که جز هدر دادن وقت و پول، ارزش دیگری نخواهد داشت. هایوب همه جا هست و هزینههای بسیار زیادی برای این کار انجام میدهد؛ اما سوال اینجاست که با وجود چنین بودجههای هنگفتی، چرا کیفیت سرویسهایش انقدر پایین است؟ بهتر نیست که بهجای هزینههای این چنینی کمی به فکر بالا بردن کیفیت خدمات و پشتیبانی حرفهایتر باشد؟
نظر شما در این باره چیست؟ اگر شما نیز تجربه بدی از هایوب داشتهاید، نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید تا دیگران ببینند و قبل از انتخاب، اطلاعات کافی و البته واقعی داشته باشند.
نوشته 6 دلیل برای آنکه از اینترنت هایوب استفاده نکنید! اولین بار در اخبار فناوری و موبایل پدیدار شد.