۷ دلیل برای آنکه از واتساپ استفاده نکنید!

پس از آنکه وایبر، وی‌چت و تلگرام در ایران فیلتر شدند و پیام‌رسان‌های داخلی نیز نتوانستند آنگونه که باید و شاید در ارائه خدمات به کاربران موفق باشند، بسیاری از ایرانی‌ها به استفاده از واتساپ روی آوردند. واتساپ شاید در جهان معروف و پرطرفدار باشد اما قطعا در ایران انتخاب اول کاربران نیست، در حال حاضر هم به اجبار فیلترینگ، کاربران ایرانی از واتساپ استفاده می‌کنند، دلیل آن نیز مشخص است، واتساپ هیچ مزیتی نسبت به دیگر پیام‌رسان‌ها ندارد، حتی از نظر امکانات و راحتی استفاده نیز در رتبه پایین‌تری نسبت به تعداد زیادی از پیام‌رسان‌ها قرار می‌گیرد و به همین دلیل با وجود استفاده کاربران از این پیام‌رسان، انتقادها از امکانات واتساپ بسیار است.

اگر شما هم کاربر واتساپ باشید، حتما ایراداتی که قصد برشمردن آن‌ها را داریم، به این پیام‌رسان وارد می‌دانید، پس با این مقاله و مهم‌ترین دلایلی که شما را مجبور می‌کند تا از واتساپ استفاده نکنید، همراه ما باشید. اگر وقت کافی برای خواندن مقاله را ندارید، توصیه می‌کنم ویدئو اختصاصی و خنده‌دار ما را ببینید:

اعلام حذف شدن یک پیام از طرف شما

واتساپ پیام‌رسانی است که به شما قابلیت تصحیح اشتباه‌تان را نمی‌دهد، در اکثر پیام‌رسان‌های مشهور جهان، قابلیت حذف پیام وجود دارد، این قابلیتی بسیار کاربردی است که اجازه می‌دهد اگر متن پیامتان صحیح نیست یا اشتباه املایی دارید، آن را تصحیح کنید، همچنین گاهی اوقات برای ارسال عکس یا یک فایل، دچار اشتباه می‌شوید و عکس، فیلم یا فایل اشتباهی را ارسال می‌کنید، در این صورت با حذف پیام همه چیز به حالت اول باز می‌گردد و می‌توانید مجددا برای ارسال فایل تلاش کنید.

البته در واتساپ می‌توانید پیام خود را حذف کنید، اما طرف مقابل چت شما خواهد فهمید که پیامی از طرف شما ارسال و حذف شده است، تجربه نشان داده است که این اتفاق حس بسیار بدی را برای هر دو طرف ایجاد می‌کند، در واقع حس کنجکاوی برای طرف مقابل چت و حتی گمان بد در مورد پیام شما که حذف شده است، می‌تواند رابطه دوستانه یا کاری شما را تحت تاثیر قرار دهد، ضمن اینکه به صورت کلی دلیلی ندارد که واتساپ به همه اعلام کند که شما پیامی را ارسال و حذف کرده‌اید، در واقع اشتباه شما را به همه جار خواهد زد. واقعا هدف از این کار بیهوده و اعصاب خردکن واتس‌اپ مشخص نیست!

فاجعه در ارسال فایل

اگه بخواهید از واتس‌اپ برای ارسال فایل استفاده کنید، به یک بازی پیچیده، اعصاب خردکن و در نهایت پشیمان کننده وارد خواهید شد. واتس‌اپ با وجود چند میلیارد یوزر، محدودیت‌ها و ضعف شدیدی در ارسال فایل به ویژه فایل‌های سنگین‌تر دارد و آنقدر برای آپلود فایل شما را معطل می‌کند تا در نهایت از ارسال فایل پشیمان شوید. حتی اگر با فرض محال توانستید یک فایل را با واتساپ ارسال کنید، هیچ اطمینانی وجود ندارد که طرف مقابل شما بتواند فایل را دانلود کند. در واقع هم برای دانلود و هم برای آپلود فایل در واتس‌اپ مشکلات بسیاری را باید تحمل کنید. بهتر بگوییم، واتساپ قابلیت ارسال فایل ندارد، اگر این گونه به واتساپ نگاه کنید، بهتر است!

نسخه وب وابسته به گوشی

وابستگی بیش از حد واتساپ وب به تلفن همراه و واتس‌اپ نسخه موبایل موجب شده استفاده از نسخه تحت وب این پیام‌رسان دشوار و گاهی غیرممکن شود. برای اتصال به واتساپ وب، باید نسخه موبایلی واتساپ را در تلفن همراه خود داشته و آن را روشن کنید و آنلاین باشید. این وابستگی چندین مشکل برای کاربر ایجاد می‌کند، اول آنکه باید گوشی موبایل خود را به اینترنت متصل کنید و در صورتی که کارتان با واتساپ زیاد باشد، شارژ گوشی‌تان کاهش پیدا می‌کند.

مورد دوم آن است در مواقع خاص مانند زمانی که شارژ گوشی‌تان تمام شده و به شارژر دسترسی ندارید یا اینترنت موبایل شما به هر دلیلی قطع است یا تلفن همراه به هر دلیل خراب شده است و نیاز دارید تا به واتس‌اپ وصل شوید، این امکان از شما گرفته خواهد شد. در واقع یکی از مهم‌ترین دلایل نیاز کاربران به نسخه وب در زمانی است که به هر دلیل به واتساپ گوشی موبایل خود دسترسی ندارند، اما این پیام رسان در چنین حالتی امکان اتصال شما به نسخه وب واتس‌اپ را نمی‌دهد.

نبود کانال، قابلیت‌های کم برای گروه

در واتساپ نمی‌توانید کانال ایجاد کنید، همین یک مورد باعث می‌شود تا واتساپ سه هیچ از پیام‌رسانی مانند تلگرام با کانال‌های بسیار زیادی که دارد، عقب بماند. همچنین ایجاد گروه نیز در این پیام‌رسان فضیلتی ندارد، امکاناتی که در واتساپ برای مدیریت گروه دارید با دیگر پیام‌رسان‌ها فاصله بسیاری دارد. به عنوان مثال مدیر گروه نمی‌تواند یک پیام را پین کند، باید برای آنکه پیام مورد نظر توسط همه خوانده شود، چندین بار آن را ریپلای کند یا از کاربران بخواهد پیام را ریپلای کنند تا افرادی که بعدا وارد گروه می‌شوند پیام را ببینند. همچنین در این پیام‌رسان نمی‌توانید سوپر گروه با تعداد بیش از 100 عضو را ایجاد کنید.

واتساپ

نمایش شماره تلفن به همه!

همه در یک گروه واتساپی می‌توانند شماره شما را ببینند، این یعنی عدم توجه به حریم خصوصی، در واتساپ چیزی به نام آی‌دی معنا ندارد، شما نمی‌توانید بدون دادن شماره، از طریق واتساپ با کسی ارتباط برقرار کنید. حتما برای ایجاد یک چت باید شماره طرف مقابل را داشته باشید، یا آنکه برای ارتباط با هر شخصی باید شماره خودتان را به آن فرد بدهید.

این مشکلی است که در تمام پیام‌رسان‌‌های مشهور حل شده و شما با داشتن آی‌دی می‌توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید، در این حالت نیاز نیست برای ارسال یک پیام یا حتی یک سوال کوتاه، شماره شما دست غریبه‌ها بیفتد.

جستجو بسیار ضعیف

یکی دیگر از ضعف‌های بزرگ واتساپ مربوط به گزینه سرچ و قابلیت جستجوی یک پیام در میان صد‌ها یا هزاران پیامی است که ارسال کرده‌اید. واتس‌اپ کلا کلمه سرچ شده را پیدا نمی‌کند، اگر کلمه‌ای را جستجو کنید؛ آن کلمه در پیام‌های شما هایلایت می‌شود اما به عنوان نتیجه سرچ با پیام Not Found! مواجه خواهید شد. در واقع نمی‌توانید میان پیام‌های پیدا شده با آن کلمه بالا و پایین کنید و در این حالت پیدا کردن کلمه مد نظر بسیار دشوار خواهد بود. همچون بخش ارسال فایل، بهتر است به طور کلی فکر کنید که واتساپ قابلیت جستجو ندارد.

اشتراک اطلاعات شخصی کاربران با فیسبوک

فیسبوک به عنوان مالک واتساپ قانون جدیدی برای این پیام‌رسان وضع کرده که خبر آن چند روز پیش منتشر شد، داستان از این قرار است که واتساپ در بروزرسانی بعدی خود اطلاعات تمام کاربران خود را با فیسبوک به اشتراک خواهد گذاشت، البته واتساپ برای این کار یک تائیدیه از شما خواهد گرفت و در صورت عدم توافق شما با این تائیدیه، دیگر نمی‌توانید از واتساپ استفاده کنید، در واقع برای استفاده از واتساپ مجبور هستید تا با قانون اشتراک اطلاعات با فیسبوک موافقت کنید. انتشار این خبر موجی از انتقادات را به این پیام‌رسان روانه کرده و بسیاری در حال کوچ کردن از واتساپ هستند، البته مدیران واتساپ پس از مواجهه با انتقادات سنگین کاربران فعلا برنامه بروزرسانی خود و اشتراک اطلاعات با فیسبوک را به تعویق انداخته‌اند اما در هر صورت این اتفاق یک روزی رخ خواهد داد.

واتساپ

نوشته 7 دلیل برای آنکه از واتساپ استفاده نکنید! اولین بار در اخبار فناوری و موبایل پدیدار شد.