۹۸ درصد از افراد دورکار ترجیح میدهند تا زمان بازنشستگی، از خانه کار کنند
عبارت «دورکار» و یا «کار در خانه» بیش از همه در این برهه از زمان که ویروس کرونا سایه سنگینی را بر تمامیکسبوکارها و مشاغل انداخته، بر سر زبانها افتاده است. میلیونها انسان بخاطر جلوگیری از شیوع بیشتر این ویروس در خانهها حبس شدهاند و مجبورند تا کارهای خود را از راه دور و در خانه انجام دهند.
البته پیش از این اتفاقات نیز برخی از شرکتها، شیوه دورکاری را برای کارمندان خود در نظر میگرفتند. شرکت Buffer که 100 درصد از کارمندان خود را بدین شیوه مدیریت میکند، اخیرا گزارشی را در خصوص میزان تمایل کارمندان دورکار به کار در منزل برای مابقی مدت زمان کاری خود منتشر کرده است.
طی نظرسنجی صورتگرفته از 3500 کارمند دورکار (این بررسی قبل از شیوع کرونا صورت گرفت)، بخش قابلتوجهی از این افراد یعنی 98 درصد از تمایل خود برای ادامه روند کاری خود تا زمان بازنشستگی، به صورت دورکار خبر دادند. این در حالیست که تنها 2 درصد حضور فیزیکی در محل کار را ترجیح دادند.
همچنین از میان این افراد، 98 درصد از آنها کار در خانه را به دیگر کارمندان توصیه کردند. حال با توجه به همهگیری ویروس کرونا در هفتههای اخیر، کار در خانه طرفداران بیشتری پیدا خواهد کرد.
در این نظرسنجی به مزیتها و چالشهای کار در منزل نیز پرداخته شد. مهمترین مزیت این شیوه از کار، انعطاف زمان کار و موقعیت زمانی انجام امور است. بدین معنی که افراد میتوانند در هر زمان و هر مکان که باشند، کار محوله را انجام دهند و دیگر در قید و بند زمان و مکان نخواهند بود.
اما یکی از چالشهای دورکاری، تنها بودن و نبود فرصتهایی برای همفکری و تعامل با دیگر کارکنان است. در پاسخهای ارائهشده از سوی این 3500 نفر آمده است که 80 درصد از آنها، کار خود را در منزل انجام میدهند، 7 درصد در محیطهایی به همراه یکی از همکاران خود و 27 درصد نیز در کافی شاپها، وظایف محوله را مدیریت میکنند.
و اما در خصوص موضع کارفرمایان و صاحبان شرکتها نسبت به دورکاری کارکنان نیز باید گفت که این رویه قطعا در سال آینده و با توجه به از بین رفتن ویروس کرونا، دستخوش تغییراتی خواهد شد. در این نظرسنجی مشخص شد که تنها 30 درصد از افراد، در شرکتهایی کار میکنند که اجازه دورکاری به آنها داده میشود. از این میان، 15 درصد از کارمندان تنها در صورت نیاز میتوانستند از خانه کار کنند. با این حال، این رویه قطعا در سال 2021 تغییر خواهد کرد و کارفرمایان، سیاستهای جدیدی را در خصوص دورکاری کارمندان خود اتخاذ خواهند کرد.