کنترل ربات از ایستگاه فضایی بین‌المللی+تصاویر

در آزمایش جدید آژانس فضایی اروپا، یکی از فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی توانست یک ربات شبه انسان را از راه دور کنترل کند.
 
به گزارش گیزمگ، یکی از فضانوردان "ایستگاه فضایی بین‌المللی"(ISS) موفق شد یک ربات شبه انسان را در مرکز فضایی DLR آلمان کنترل کند.
 
"الکساندر گرست"(Alexander Gerst)، فضانورد "آژانس فضایی اروپا"(ESA)، در ساعت 2:00 بامداد شنبه به وقت تهران، کنترل از راه دور ربات "رولین جاستین"(Rollin' Justin) را بر عهده گرفت.
 
 "رولین جاستین"، یک ربات شبه انسان است که توسط "مرکز هوافضای آلمان"(DLR) ابداع شد. این ربات که در سال 2008 معرفی شد، 1.91 متر قد و حدود 200 کیلوگرم وزن دارد. درجه آزادی بازوها، نیم‌تنه و پلتفرم متحرک رولین جاستین، 51 درجه است و می‌تواند با توجه به شارژ باتری داخلی خود، بیش از یک ساعت کار کند. به علاوه، این ربات، دو حسگر تعادل، دو دوربین استریو و چهار دوربین رنگی دارد و برای همکاری با انسان طراحی شده است.
 
 
این برنامه، یک آزمایش دو ساعته از جدیدترین فناوری است که در آینده، به فضانوردان کمک می‌کند در حالی که در مدار هستند، به اکتشاف در سیارات دیگر بپردازند.
 
فرستادن ربات‌ها به ماموریت‌های فضایی، هزینه کمتری دارد و هزینه‌های فرود آمدن و اجرای آنها در سطح سیارات و قمرها نیز بسیار کمتر از هزینه فرستادن فضانوردان است.
 
مشکل اینجاست که حتی پیشرفته‌ترین ربات‌ها، عملکرد محدودی دارند و ماموریت‌های فضایی، آنقدر از زمین فاصله دارند که رسیدن سیگنال‌های رادیویی به ربات، دقیقه‌ها یا ساعت‌ها زمان می‌برد؛ در نتیجه، کنترل آنها از زمین ممکن نیست. به همین دلیل، هدف پروژه‌هایی مانند "مترون"(METERON) و پروژه‌های مشابه آن، ابداع سیستمی است که در آن، فضانوردان بتوانند در مدار باقی بمانند و ربات‌های روی سطح را از راه دور کنترل کنند.
 
در این آزمایش جدید، گرست موفق شد هنگام کار کردن رولین جاستین روی مجموعه‌ای از پنل‌های خورشیدی، آن را با استفاده از یک تبلت که امکان بررسی زاویه دید ربات را فراهم می‌کند، از ایستگاه فضایی بین‌المللی کنترل کند.
 
 
"نیل لی"(Neal Lii)، پژوهشگر ارشد مرکز هوافضای آلمان گفت: ما در این آزمایش، علاوه بر مدیریت همه اتصالات و حرکات ربات، بر هوش ربات در انجام دادن وظایف کوچک تمرکز داریم. هدف ما این است که نشان دهیم ربات‌ها می‌توانند همکاران باهوشی باشند و از عهده بررسی و انجام دادن دستورات انتزاعی فضانوردان برمی‌آیند. ما قصد داریم سادگی و امکان‌پذیری این تعامل را با وجود پیچیدگی وظایف بررسی کنیم.