آمازون، برترین فروشگاه اینترنتی
امروزه کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که نام فروشگاه اینترنتی آمازون به گوشش نخورده باشد. آمازون Amazon یک شرکت تجارت الکترونیکی و پردازش ابری است که در تاریخ ۵ جولای سال ۱۹۹۴ توسط «جف بزوس» در شهر سیاتل امریکا بنیانگذاری شد.
بزوس در آن سال تنها 30 سال داشت و در سمت قائم مقامی یک شرکت سرمایهگذاری مشغول به کار بود. او در این سالها همانند بسیاری از رهبران کنونی دنیای دیجیتال، پتانسیل نامحدود اینترنت را در بهترین زمان ممکن درک کرده و آن را بنیان کسبوکار خود قرار داد.
در اولین قدم علی رغم مخالفت پدر و مادرش از شغلش استعفا داده و همراه با همسرش دفتر کار کوچکی را در گاراژ خانهاش راهاندازی کرد. وی در ابتدا همراه با چند کارمند کار روی نرمافزار سایت آنلاین برای فروش کتاب را کلید زد ومدتی بعد نمونه آزمایشی وبسایت مورد نظر Amazon.com رونمایی شد. جالب اینجاست که نام اولیه این سایت اینترنتی «کدابرا» (Cadabra) بود. اما مدتی کوتاه این کلمه بهدلیل هم وزنی با واژهای به معنای «جسد» حذف و نام آمازون برگزیده شد.
وبگاه آمازون در 16 جولای سال 1995 کار خود را با عنوان «بزرگترین کتابفروشی» آنلاین آغاز کرده و در همین سال اولین کتاب تخصصی در زمینه سیالات را به فروش رساند. بعد از شکست دادن کتابفروشیهای خردهپا و شرکتهای زنجیرهای فروش کتاب، بتدریج دامنه کار خود را گسترش داده و اقدام به فروش محصولات نو یا دستدوم از طریق اینترنت کرد.
دو سال بعد این شرکت اولین عرضه عمومی سهام را تجربه و با افزایش گردش مالی، فروش این شرکت نیز توسعه پیدا کرد. شرکت آمازون در حال حاضر بزرگترین شرکت خرده فروشی مبتنی بر اینترنت در سراسر جهان بشمار میرود. بر اساس آخرین دادههای رسمی، آمازون در حال حاضر 330 میلیون کاربر داشته و ۳۰میلیون نفر نیز از نرمافزار آمازون در تلفنهای هوشمند استفاده میکنند.
امروزه دست کم 540 هزار نفر بهطور پاره وقت یا تمام وقت، برای آمازون کار کرده و در هر انبار عظیم آمازون، ۸۰۰ تا یکهزار نفر نیز مشغول بهکار هستند. در شرایط فعلی آمازون بهعنوان برترین فروشگاه آنلاین در جهان، در حوزههای بسیاری از جمله تولید فیلم، محصولات دیجیتالی، هوا و فضا، ماهوارههای ارتباطی و تولید محصولاتی تحت برند خود از جمله تبلت و.... فعال شده و در ۳ ماهه سوم سال ۲۰۱۶ لقب چهارمین برند ارزشمند دنیا را به خود اختصاص داده است.
این فروشگاه بزرگ اینترنتی در سه ماهه نخست سالجاری برای اولین بار به سود ۲.۵ میلیارد دلاری دست یافته و با افزایش درآمد ۱۲۰۰ درصدی نسبت به سال گذشته، سودی معادل ۱۹۷ میلیون دلار را تجربه کرد.