پرداخت اجباری حقوق بازنشستگان با ارز دیجیتال

گزارش‌ها حاکی از آن است که دولت ونزوئلا از حساب بازنشستگان این کشور، بولیوار برداشت کرده و به جای آن‌ ارز دیجیتال ونزوئلا یعنی پترو را قرار می‌دهد.
 
به‌ گزارش کاراکاس کرونیکل، شهروندان سالخورده ونزوئلایی اخیرا حقوق بازنشستگی ماهانه خود را به صورت ارز رسمی ونزوئلا دریافت کردند. سرویس کیف پول‌ آن‌ها به نام مادرلند (motherland) ابتدا اطلاعیه‌ای مبنی بر واریز ۱,۸۰۰ بولیوار به حساب این شهروندان ارسال کرده است. با این حال در همان روز، بازنشستگان از مادرلند پیغام مشابه دیگری با این مضمون که به حساب‌ آن‌ها پترو واریز شده است، دریافت کرده‌اند.
 
نکته قابل توجه اینجاست که دولت این کشور، بدون اجازه بولیوار بازنشستگان را برداشته و پس از تبدیل به پترو به کیف پول آن‌ها واریز کرده است.
 
باتوجه به اینکه بازنشستگان ونزوئلایی زندگی خود را با این مستمری می‌گذارنند و می‌توانستند آن را با یک عملیات بانکی ساده برداشت کنند، دادن واحدهای پترو به این افراد مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.
 
رسانه مالی کاراکس کرونیکل (Caracas Chronicles) این اتفاق را در راستای تلاش دولت برای کنترل کامل روی دارایی شهروندان دانست.
 
همچنین شک و شبه‌های زیادی درباره وجود یا عدم وجود دارایی‌های واقعی کافی به عنوان پشتوانه پترو وجود دارد. دولت مدعی شده که حداکثر ذخایر منابع معدنی به عنوان پشتوانه این ارز دیجیتال مبلغی بالغ بر ۶ میلیارد دلار است اما هیچ‌گونه مدرکی دال بر این ادعا منتشر نشده است.
 
با این حال، رئیس جمهور ونزوئلا، نیکولاس مادورو قول گسترش کاربرد پترو در هر نهاد مالی را داده است. او در ماه آگوست سال جاری میلادی اعلام کرد که دولت او به دنبال بخشنامه‌ای مبنی بر پرداخت هزینه پاسپورت با پترو، این ارز دیجیتال را به بخش مستمری وارد خواهد کرد. او همچنین اکنون به دنبال ایجاد امکانی است تا نهادهای دولتی بتوانند حقوق کارمندان خود را با پترو پرداخت کنند.
 
تحریم‌ها و انتقادات
پس از اینکه مشخص شد ارز دیجیتال ونزوئلا می‌تواند با تحریم‌های ایالات متحده بر این کشور مقابله کند، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا دستور ممنوعیت استفاده از ارز دیجیتال ونزوئلا را برای شهروندان آمریکایی صادر کرد. اقتصاددانان مطرح، پترو را به دلیل عدم کیفیت پول ملی این کشور رد می‌کنند و معتقدند که این موضوع حتی می‌تواند موجب ابرتورمی شدیدتر برای بولیوار شود که در نتیجه اقتصاد زخم خورده ونزوئلا را به سیاه‌چاله‌ای عمیق‌تر ببرد.
 
یکی از اقتصاددانان برجسته منتقد پترو، استیو هنکه است. هنکه از پترو به عنوان یک چیز قلابی یاد کرد که وجود خارجی ندارد. همچنین درحال حاضر هیچگونه حمایت بین‌المللی مهمی برای برنامه‌های ارز دیجیتال ونزوئلا به عمل نیامده‌ است.