چگونه متوجه بشویم ممنوعالخروج هستیم؟ (استعلام آنلاین ممنوعالخروجی)
احتمالا تاکنون بارها شنیدهاید که برخی افراد هنگام خروج از کشور و در فرودگاهها به ممنوعالخروجی خود پی برده و مجوز عبور از گیت پرواز به آنها داده نشده است. یکی از ابهامات اساسی در زمینه ممنوعالخروجی این است که حکم صادر شده بعضا به محکوم ابلاغ نمیشود. این موضوع میتواند پیامدهای ناگواری را برای شخص مسافر در پی داشته باشد و در صورت رزرو هتل در کشور مقصد نیز نامبرده متحمل خسارات مالی هنگفتی خواهد شد. لذا استعلام وضعیت ممنوعالخروجی پیش از مهیا نمودن مقدمات سفر بسیار مفید بوده و ضمن اطمینانبخشی به مسافران از اتلاف سرمایههای مالی و زمانی آنها نیز جلوگیری خواهد کرد.
حکم ممنوعیت خروج از کشور بنا بر دلایل مختلفی شامل دستور مقام قضایی، عدم اجازه ولی یا قیم قانونی (پدر، مادر، همسر یا سایر افراد)، منع امنیتی برای کشور، بدهی مالیاتی حداقل 500 میلیون تومانی، عدم پرداخت حقوق کارگر توسط کارفرما، باقیماندن دوران محکومیت مجرمان یا سوءسابقه و سوءشهرت فرد در خارج از کشور (به دلیل سرقت، تکدیگری، کلاهبرداری و …) صادر میشود. بعلاوه بدهکاران مهریه، سربازان فراری و دارندگان چک برگشتی در شبکه بانکی نیز مجاز به خروج از کشور نخواهند بود. مدت اعتبار این حکم معادل 6 ماه بوده و دادگاه در صورت صلاحدید میتواند هر 6 ماه یکبار نیز آنرا تمدید کند.
اداره گذرنامه عالیترین مرجع بررسی و اعلام وضعیت ممنوعالخروجی در کشورمان بهشمار میرود و در گذشته افراد از طریق برقراری تماس تلفنی، اینترنتی یا مراجعه حضوری و ارایه اصل پاسپورت خود به این سازمان از وضعیت خروج خود از کشور مطلع میشدند. اما استعلام وضعیت خروج از طریق روشهای مذکور فرآیندی دشوار و وقتگیر بود و مسافران بعضا ساعتها در ترافیک خیابانها یا صف مراجعهکنندگان به اداره گذرنامه معطل میشدند.
قوه قضائیه و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با درکی مناسب از این موضوع و از تیر ماه سال 1397 سامانهای را جهت استعلام آنلاین وضعیت خروج متقاضیان سفرهای خارجی راهاندازی نمودهاند. بدین ترتیب کاربران با مراجعه به وبسایت exitban.ssaa.ir میتوانند از وضعیت ممنوعالخروجی خود آگاه شده و برای سفر آینده خود با آسودگی خاطر بیشتری برنامهریزی نمایند.
با ورود به این وبسایت، صفحهای مطابق تصویر فوق نمایان میشود. بدین منظور کاربر بایستی اطلاعات موردنظر شامل نام، نامخانوادگی، نام پدر، تاریخ تولد، شماره شناسنامه و کد ملی خود را وارد نموده و در ادامه بر روی دکمه “ارسال” کلیک کند. بدین ترتیب وضعیت ممنوعالخروجی کاربر سریعا استعلام و نمایش داده میشود.
براساس اطلاعیه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سامانه مذکور صرفا دربردارنده اطلاعات ممنوعالخروجیها و رفع ممنوعالخروجیهای مربوط به پروندههای دوایر اجرای اسناد رسمی این سازمان است؛ لذا در سایر موارد بایستی جهت استعلام وضعیت خروج به اداره گذرنامه مراجعه کرد.
نوشته چگونه متوجه بشویم ممنوعالخروج هستیم؟ (استعلام آنلاین ممنوعالخروجی) اولین بار در وبسایت فناوری پدیدار شد.