گزارش شش ماهه نخست سال مالی ۹۷ های وب روانه کدال شد؛ ساختار بدهی‌ها متعادل می‌شود

گزارش حسابرسی شده ۶ماهه نخست سال مالی۹۷ «های وب» روانه کدال شد تا این سهم به زودی معاملات خود را با دامنه نوسان ۱۰درصد ادامه دهد. بررسی ساختار بدهی‌ها نیز نشان از جایگاه سنگین تسهیلات بانکی دارد.
شرکت «های وب» بالاخره پس از وقفه ای طولانی مدت، گزارش حسابرسی شده عملکرد ۶ماهه منتهی به شهریور۹۷ را منتشر کرد. به این ترتیب، باید آماده بازگشایی نماد معاملاتی این سهم به سبب حضور بازارگردان، در دامنه نوسان ۱۰درصد باشیم.
 
تغییر در نحوه محاسبه درآمدهای این شرکت / ساختار بدهی‌های «های وب» متعادل می‌شود
گزارش حسابرسی شده عملکرد ۶ماهه «های وب» نسبت به گزارش حسابرسی نشده تفاوت‌های بسیاری دارد.
 
در گزارش حسابرسی شده مبلغ سود خالص حدود ۲۰۰میلیارد ريال درنظر گرفته شده؛ در حالی که این رقم به صورت حسابرسی نشده ۴۸۳میلیارد ريال بود. عمده دلیل این امر را باید در تنزل درآمدهای عملیاتی ثبت شده از ۱۵۲۳ به ۱۰۱۹ میلیارد ريال جست‌وجو کرد.
 
اما این تفاوت و تغییر از کجا نشأت می‌گیرد.
 
در گزارش حسابرس نکته مهمی‌ به چشم می‌خورد.
 
بر این اساس، در گزارش‌های قبلی درآمدهای USO به ترتیب ذیل شناسایی می‌شد اما ظاهرا نحوه و چگونگی شناسایی آن تغییر کرده است.
 
در حال حاضر، قراردادهای USO به شکل زیر در حساب‌های می‌نشیند.
 
البته در گزارش عملکرد دوره ۹ماهه منتهی به آذر ماه سال۹۷ رقم درآمدها تا سطح ۲۴۹۳میلیارد ريال افزایش یافت و بر اساس گزارش شرکت سود خالص به ۷۱۵میلیارد ريال رسید.
 
اما به سراغ ترازنامه «های وب» رفتیم و مقایسه‎ای با سه شرکت هم‎گروه، «اوان»، «اپرداز» و «آسیاتک» انجام شد.
 
بر اساس تحلیل فاصله ساختار بدهی‌ها، ۷۱درصد از کل بدهی‌ها در بخش جاری تجمیع شد اما؛ این موضوع در میانگین گروه بیش از ۹۶درصد است.
 
بیشترین حجم بدهی‌های جاری «های وب» مربوط به تسهیلات مالی است و از نظر مبلغ، رتبه اول گروه اطلاعات و ارتباطات را دارد. این شرکت بر تا پایان آذر ماه سال۹۷ بالغ بر ۱۲۶۳میلیارد ريال مانده تسهیلات مالی دارد. هر چند که شرکت در دوره‌های اخیر در جهت کاهش این رقم گام برداشته اما همچنان نسبت تسهیلات مالی به کل بدهی‌ها بیش از میانگین گروه است. بر این اساس، پیش بینی می‌شود با توجه به تسویه برخی از اقساط تسهیلات مالی شرکت طی دوره، هزینه مالی حدود ۵درصد کاهش یابد.
 
نکته جالب توجه دیگر، سهم ۱۲درصدی پرداختنی‌های تجاری از مجموع بدهی‌ها است؛ در حالی که این نسبت در گروه به صورت میانگین ۷۶درصد است. این موضوع نشان می‌دهد که ساختار وصول مطالبات در «های وب» به مراتب بهتر از سایر شرکت‌ها است.
 
بخشی از بدهی‌ها که در ساختار «های وب» خودنمایی می‌کند، پرداختنی‌های بلندمدت است. شرکت در دی ماه سال۹۶ اقدام به گشایش LC نزد بانک ملی بابت خرید تجهیزات شبکه به مبلغ ۲۷.۷میلیون یوآن چین با سررسید یکساله کرد و باید نسبت به تسویه آن به نرخ ارز مبادله‎ای اقدام کند.
 
به این ترتیب، انتظار می رود با تسویه تسهیلات بانکی و ارزی، ساختار بدهی های «های وب» متعادل و رو به بهبود حرکت کند.