حمایت معاونت علمی- فناوری ریاست جمهوری از حضور شرکتها در نمایشگاه ICT کربلا
مدیرکل دفتر توسعه کسب و کار بینالملل معاونت علمی _فناوری ریاستجمهوری اعلام کرد: از تمامی شرکتهایی که تمایل دارند در نمایشگاه تخصصی ارتباطات و فناوری اطلاعات کربلا-عراق در مهر ماه سال جاری حضور داشته باشند، حمایت مالی میکنیم و در این زمینه همکاریهای لازم را انجام میدهیم.
روحالله استیری با اشاره به برگزاری نخستین نمایشگاه بینالمللی ارتباطات و فناوری اطلاعات کربلا- عراق که با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری در مهرماه سال جاری در کربلا برگزار میشود؛ در مورد نحوه حمایتهای معاونت در راستای توسعه و پیشرفت همه جانبه شرکتهای دانشبنیان حوزه ICT اظهار داشت: حمایتهای مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری به شکل همافزایی با حمایت سایر نهادها صورت میپذیرد.
وی گفت: بعضی شرکتهای این حوزه که تمایل دارند در نمایشگاه حاضر شوند اما دانشبنیان و خلاق نیستند و طبیعتا نمیتوانند از تسهیلاتی که برای این قبیل شرکتها در نظر گرفته شده استفاده کنند، معاونت علمی و فناوری تمامی هزینههای مربوط به اجاره غرفه و غرفهسازی را به صورت وام قرضالحسنه (سود دو درصد) در اختیار این شرکتها قرار میدهد.
استیری با بیان اینکه این شرکتها باید تقاضای خود را هر چه سریعتر به صندوق توسعه صادرات و تبادل فناوری ارسال کنند، گفت: این صندوق در واقع یک نهاد تامین مالی خصوصی با هدف توسعه خدمات مالی و سرمایهگذاری در حوزه صادرات محصولات دانشبنیان و انتقال فناوریهای پیشرفته است که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همکاری تعدادی از شرکتهای سرمایهگذاری و بازرگانی راهاندازی شده است.
مدیرکل دفتر توسعه کسب و کار بینالملل معاونت علمی_ فناوری ریاستجمهوری با بیان اینکه ۲۰۰ میلیون تومان از سوی دفتر توسعه کسبوکار بینالملل معاونت علمیوفناوری ریاست جمهوری به فناوری اطلاعات کربلا-عراق جهت حضور اتحادیه و شرکتهای فنآور این حوزه تخصیص یافت، افزود: همچنین شرکتهای دانشبنیان میتوانند طرفهای عراقی را بعد از نمایشگاه و با حمایت معاونت علمی جهت ادامه مذاکرات به ایران دعوت کنند.
او در عین حال بیان کرد: حمایت از شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای فنآور، توسعه صادرات، ایجاد زیرساختهای حمایتی و حضور قدرتمند در منطقه یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی است که در این میان نقش دفتر توسعه کسبوکار بینالملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان یکی از رکنهای آن دارای اهمیت بسزایی است.
وی در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: اگر شرکتی در عراق موفق شد پروژهای گرفته و یا قراردادی از جنس صادرات، انتقال تکنولوژی یا سرمایهگذاری مشترک انجام دهد، ما در معاونت آمادهایم تا این پروژهها را با کمک نهادهای مالی تامین کنیم و اگر سرمایه در گردشی نیاز داشتند حمایتهای لازم را انجام میدهیم.
مدیرکل دفتر توسعه کسب و کار بینالملل معاونت علمی _فناوری ریاستجمهوری افزود: اگر شرکتی قصد حضور در مناقصهای را دارد میتوانیم از آن حمایت کرده و کمک هزینه حضور در مناقصه،تکمیل اسناد و یا موارد مرتبط به مناقصه را به شرکتها بپردازیم.
استیری با اشاره به اینکه این گونه حمایتها می تواند منجر به کاهش دغدغه های توسعه کسب و کار شود اظهار داشت: حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد هزینه های اجاره غرفه و غرفهسازی توسط دفتر توسعه کسب و کار بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکتهای این حوزه که دارای تاییدیههایی از قبیل دانش بنیان بودن یا فن آور بودن باشند، تقبل میشود.
مدیرکل دفتر توسعه کسب و کاربینالملل معاونت علمی _فناوری ریاستجمهوری اظهار کرد: در عین حال اگر قرار باشد دوباره نمایشگاهی در کشور عراق برگزار شود، کمک هزینه حضور در نمایشگاه را پرداخت میکنیم. همچنین اگر بازار عراق استانداردهای خاصی را از شرکتها درخواست کرد، ما در معاونت در این زمینه نیز کمک بلاعوضی را برای دریافت آن استاندارد در نظر گرفتیم.
وی افزود: همه اینها در قالب مجموعهای از پانزده دستورالعمل حمایتی و پرداخت کمک بلاعوض از سوی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری است و شرکتها میتوانند از کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری از جزییات آن اطلاع پیدا کنند.
استیری با بیان اینکه امیدواریم نمایشگاه تخصصی ارتباطات و فناوری اطلاعات به خوبی در کربلا برگزار شود و نتایج خوبی برای شرکتها به همراه داشته باشد، گفت: کشور عراق زیرساختهای خوبی در این حوزه دارد اما شرکتها باید به این نکته توجه کنند که مطالعات خود را در مورد بازار عراق و کربلا بیشتر کنند و تحقیقات بازار جزو بایدهایی است که شرکتها لازم است به آن توجه کنند.