انجام ۲۳۹ طرح فضایی در شرایط تحریم

 
 رئیس پژوهشگاه هوافضا گفت: با توجه به تحریم‌های آمریکا تاکنون ۲۳۹ طرح فضایی اجرا و به اتمام رسیده است و اخیرا نیز اعلام شد که بسیاری از مشکلات با سنجش از راه دور برطرف می‌شود.
 
فتح الله امی روز دوشنبه در همایش اکتشاف در عمق فضا در پژوهشگاه هوا فضا تصریح کرد: سال۱۳۹۳ پژوهشگاه با بودجه صفر ریالی و ارزی تحویل داده شد و امروز راهبرد ما سند هوافضا و پرتاب دو ماهواره در سال است.
وی ادامه داد: هر پرتاب برای وزارت دفاع بیش از ۲۰ میلیارد تومان هزینه دارد و شاید به همین دلیل ۶ سال پروژه های ما متوقف شده‌اند و نیاز است شورای عالی فضایی توسط رئیس جمهوری تشکیل شود تا موضوع مورد بررسی قرار گیرد.
 
امی تصریح کرد: پیش از سال ۹۴ تعداد مقالات مربوط به هوافضا ۱۲ مورد بوده و از ۹۴ تا ۹۷ به ۴۴ مقاله رسیده است، همچنین ۳۷ هیات علمی در پژوهشگاه جذب شده است. 
 
رئیس پژوهشگاه هوافضا اظهار داشت: ۱۱ طرح بین المللی در زمنیه هوافضا در حال انجام است همچنین در حال کار بر روی پروژه کپسول  E۱S هستیم که انسان را زیر مدار پرتاب می‌کند و به زودی نیز انجام می شود. همچنین پروژه پایش زباله‌های فضایی را در دست اقدام داریم.  
 
وی در خصوص پرروژه های هوایی اظهار کرد:  هواپیمای ۲ تا ۱۹ نفره باید طراحی شود که در حال تهیه ۸ نفره آن هستیم، همچنین پژوهشگاه می‌تواند بسیاری از پروژه‌های مربوط به گرد و غبار را در ۸ کلانشهر مانند تهران و شیراز پایش کند. 
 
رئیس پژوهشگاه هوافضا عنوان کرد: پهپادها تا چند سال آینده در کشور توسعه می یابند بر این اساس در حال تدوین مقررات عبور و مرور آنها هستیم.
 
وی تصریح کرد: تا سال ۲۰۱۸، ۴۸۶ سند فضایی را  تدوین کردیم و اکنون در خاورمیانه اول و در دنیا مقام ۱۳ را در حوزه فضایی داریم با این حال خزانه آمریکا دو هفته پیش پژوهشگاه هوا فضا را تحریم کرد.