بیشترین ترافیک اینترنت کشور روی دو پیام رسان خارجی است

سیر صعودی استفاده از اینترنت در روزهای قرنطینه، افت کیفیت و در نتیجه نارضایتی کاربران را به دنبال داشت.
 
 
 
داوود زارعیان کارشناس حوزه ارتباطات درباره وضعیت کنونی اینترنت کشور گفت: اگر نگاهی به شاخص های اینترنتی جهان داشته باشیم، متوجه می شویم که جایگاه زیرساختی اینترنت ایران در حد مطلوبی به استاندارهای بین المللی جهان رسیده است و در این سال ها توسعه خوبی نسبت به ادوار گذشته داشتیم، اما باید قبول کرد که با شیوع جهانی ویروس کرونا، حجم مصرفی نه در ایران بلکه در تمام جهان افزایش داشت. طبق آمارهای بیان شده، حجم مصرفی اینترنت در دنیا سه برابر شد و در ایران هم به همین منوال مصرف اینترنت سیر صعودی داشت. منتهی فرض اینکه می توانستیم پیش از این شبکه ملی اطلاعات و زیر مجموعه های آن را توسعه دهیم هم به سرعت و کیفیت مطلوب اینترنت کشور کمک می کرد.
این کارشناس حوزه ارتباطات و زیرساخت کشور، با بیان افزایش پهنای باند اینترنت بین الملل، گفت: با ارتقای شبکه ملی اطلاعات می توانستیم، پیام رسان های داخلی، موتورهای جست وجوگر داخلی و ... را تقویت کنیم تا مثل امروز این چنین نیازمند پهنای باند بین الملل نباشیم، اما در سویی دیگر فرهنگ استفاده مردم از اینترنت هم مهم است، باید در زمان بحران تا حد زیادی استفاده از موارد حایز اهمیت را مدیریت کنیم چراکه هر بحرانی در کشور با تغییر رویه و تغییر فرهنگ همراه است و متأسفانه ما نتوانستیم تعادل استفاده از اینترنت را در کشور برقرار کنیم.
وی با بیان اینکه امروز به دلیل شیوع ویروس کرونا، بخش عمده ای از آموزش کشور در بستر اینترنت برگزار می شود، اظهار کرد: با تمام اتفاقاتی که این روزها رخ داده، حداقل کاری که می توانستیم انجام دهیم، سرگرمی ها و تفریحات اینترنتی در بین صفحات مجازی خارجی است تا با ذخیره ماندن حجم داده های اینترنت، سرعت و کیفیت اموری چون آموزش و کارهای اداری معطل نماند. در حالی که ما برعکس رفتار کردیم و بیشترین حجم مصرفی را برای بازی ، تماشای فیلم و گشتن در شبکه های اجتماعی خارجی صرف کردیم.
این کارشناس حوزه ارتباطات و زیرساخت اینترنت کشور با بیان اینکه اکنون دستوری از سوی آذری جهرمی در جهت افزایش سرعت اینترنت در دو شهر تهران و قم مطرح شده است، افزود: رسیدن به سرعت و کیفیت مطلوب در آینده نیازمند تقویت زیرساخت های کشور و رسیدن به سبک زندگی جدید است، چراکه زیرساخت کشور ما می تواند تا دو برابر حجم مصرفی را تحمل کند اما شاید تا حجم سه، چهار و بیشتر را نتواند.
زارعیان در پایان در خصوص راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و توسعه کیفیت و تقویت زیرساخت های اینترنت کشور گفت: امروزه بخش عمده پیام های ما در دو پیام رسان خارجی خلاصه شده است و بیشترین اینترنت کشور در این دو پیام رسان صرف می شود، اگر فعالیت های ما از همان روزهای ابتدایی در پیام رسان های داخلی کشور بود، یا جست وجوهای اینترنتی ما در موتورهای جست وجوگر ایرانی خلاصه می شد، اینچنین درگیر افزایش پهنای باند بین الملل نبودیم و حداقل شاهد رشد اینترنت در کشور بودیم. باید اشاره کرد که اینترنت در جامعه امروزی مانند آب و برق و دیگر انرژی های طبیعی و ساختگی است که باید در زمان بحران از آن بهینه استفاد کرد تا دچار کمبود و قطع آن نشویم.