ارسال پیشنهادات سامانه‌های فناورانه به ستاد مبارزه با کرونا

معاون پژوهش و توسعه ارتباطات علمی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات از ارسال فهرستی از پیشنهادات توسعه‌ای سامانه‌های فناورانه به ستاد ملی مبارزه با کرونا از طریق وزارت ICT در پاسخ به نامه این ستاد خبر داد.
 
 «مهدی فسنقری» در خصوص اقدامات پژوهشگاه ICT پیرامون موضوع ویروس کرونا اظهار کرد: ستاد ملی مبارزه با کرونا دستورالعملی مبنی بر اعلام اقدامات هر دستگاه در حیطه اختیارات خود در مقابله با ویروس کرونا و ارائه گزارش آن به صورت هفتگی به تمام وزارتخانه ها و مجموعه‌های تابعه آن‌ها ارسال کرده است.
 
وی ادامه داد: پژوهشگاه هم در پاسخ به آن نامه از پژوهشکده های مختلف خود نظرهایی را اتخاذ کرده و لیستی از کارهایی که امکان انجام آن را دارد، تهیه و ارسال کرد.  
 
فسنقری در خصوص اولویت پژوهشگاه در تهیه فهرست فوق، گفت: اولویت انتخاب گزینه‌های مورد نظر اغلب به توسعه سامانه‌ها و پایگاه‌های اطلاعاتی مربوط می‌شد که بتواند به مدیریت متمرکز آن بحران کمک کند و در کوتاه‌ترین زمان هم قابل پیاده سازی باشد. همچنین در این فهرست، برنامه های کاربردی برای کاربران و نیروهای عملیاتی که در این بحران در حال نقش‌آفرینی هستند در راستای کمک به توزیع امکانات پزشکی و خدمات معیشتی، گنجانده شد.
 
معاون پژوهش و توسعه ارتباطات علمی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: هر زمان که ستاد مبارزه با کرونا روی سرفصل‌های لیست تهیه شده از سوی پژوهشگاه، مهر تائید بزند، پژوهشگاه می‌تواند آن‌ها را به پروژه تبدیل و به سرعت اجرایی کند.
 
وی افزود: عناوینی که تهیه شده، همگی مطلوب و کاربردی هستند و به رغم اینکه راه حل های آماده و موجود نیاز کنونی را می تواند برطرف کند اما قطعا این موارد در آینده برای کشور کارگشا خواهد بود.
 
فسنقری تصریح کرد: فارغ از بحرانی که در اثر شیوع ویروس کرونا در کشور به وجود آمده، به طور کلی سامانه های فناوری های فاوایی برای تمام بحران های زیستی و اجتماعی نیاز است و اکوسیستم مدیریت بحران کشور چه در این زمینه که بحث سلامت مردم است و چه در موارد دیگر، به این سامانه ها نیاز دارد. لذا فهرست تهیه شده در صورت نیاز می تواند در قالب یک برنامه جامع تنظیم و با سازمان مدیریت بحران نهایی شود.
 
معاون پژوهش و توسعه ارتباطات علمی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اقدام دیگر ما این بود که تاثیرات مثبت و منفی شیوع کرونا در حوزه فاوا را مورد بررسی قرار داده و با تهیه گزارش‌های رصدی، بتوانیم در اختیار ستاد مقابله با کرونا قرار داده و این ستاد نیز با توجه به موقعیت و نسبیت آنها، هر یک از پروژه ها و خدمات را به هر یک از ذینفعان ارائه کند.
 
به گفته فسنقری، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، با همکاری تمام پژوهشکده ها موفق شد تا موضوعات مختلفی را همزمان با شیوع کرونا را مورد بررسی و ارائه قرار دهد که می توان در میان آنها به فرایند و کاربردهای فناوری در حوزه فاوا و مدیریتی فاوایی در دنیا، تهیه گزارش رصدی از تاثیرات اقتصادی و اجتماعی بحران، کاربردهای حوزه فضای مجازی و کاربردهای فناوری های فاوایی در این بخش و تهیه گزارشی پیرامون تاثیر کرونا بر اقتصاد دیجیتال و فینتک و فرصت‌ها و تهدیدهای آن اشاره کرد.