شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک‌های علم و فناوری ۱۳هزار میلیارد تومان درآمد داشته‌اند

رئیس‌جمهوری روز گذشته (۸ اردیبهشت) در جلسه‌ای آنلاین با روسای دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری در جریان فعالیت‌ این مراکز در دوران شیوع بیماری کرونا قرار گرفت. در این جلسه آنلاین که به‌صورت ویدئو کنفرانس و از طریق پلتفرم شاوک برگزار شد، علاوه بر رئیس جمهوری، منصور غلامی، وزیر علوم و سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری و احمد معتمدی، رئیس دانشگاه امیرکبیر نیز حضور داشتند. در این جلسه وزیر علوم آمارهایی از تعداد شرکت‌های فعال در پارک‌های علم و فناوری ارائه داد و اعلام کرد که این شرکت‌ها تا سال گذشته ۱۳ هزار میلیارد تومان درآمد داشته‌اند. همچنین در این جلسه رئیس دانشگاه امیرکبیر اعلام کرد که از ۲۰۰ شرکت دانش بنیان مستقر در این دانشگاه،‌۳۰ شرکت در حوزه‌های مرتبط با چالش کرونا فعال هستند.
 
 رئیس جمهوری در این جلسه‌ آنلاین با اشاره به فعالیت پارک‌های علم‌وفناوری و شرکت‌های دانش‌ بنیان در دوران شیوع بیماری کرونا گفت: «این مراکز و شرکت‌ها از همان روزهای اول مواجهه با ویروس کرونا به میدان آمدند و نیازهای کشور در بخش‌های تولید مواد ضدعفونی، تشخیص بیماری و مراقبت و درمان بیماران را برطرف کردند. هر چند که هنوز در بخش درمان مثل سایر کشورها در مراحل اولیه آن هستیم.»
 
روحانی با اشاره به دستاوردهای این مراکز در این مدت اعلام کرد: «در گزارش‌هایی که امروز از پارک‌های علم و فناوری  سراسر کشور ارائه شد، شاهد آن بودیم که شرکت‌های دانش بنیان فعالیت‌های بسیار خوبی در زمینه تولید ماسک‌، مواد ضدعفونی، دستگاه‌های ونتیلاتور و حتی سی‌تی‌اسکن داشته‌اند و در برخی از موارد حتی به مرحله صادرات هم نزدیک شده‌اند.»
 
در این جلسه منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گزارشی در مورد پارک‌های علم و فناوری ارائه داد. به گفته وزیر علوم در حال حاضر ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور وجود دارد که شرکت‌های دانش بنیان مستقر در این پارک‌ها، سال گذشته درآمد ۱۳ هزار میلیارد تومانی را به ثبت رسانده‌اند.
 
در حاشیه این جلسه احمد معتمدی، رئیس دانشگاه امیرکبیر که برای تشریح دستاوردهای استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان این دانشگاه در محل مرکز فناوری سامسونگ-امیرکبیر حاضر شده بود، در گفت‌وگو با  پیوست از فعالیت شرکت‌های دانش بنیان دانشگاه امیرکبیر در زمینه تولید کیت‌های تشخیصی ویروس کرونا زیر یک ساعت خبر داد. به گفته معتمدی در حال‌حاضر از میان ۲۰۰ شرکت دانش بنیان مستقر در دانشگاه امیرکبیر، ۳۰ شرکت در حوزه مرتبط با چالش‌های ویروس کرونا فعال هستند.
 
براساس اظهارات رئیس دانشگاه امیرکبیر این شرکت‌ها علاوه بر تولید کیت تشخیصی، در زمینه تولید ماسک، مواد ضدعفونی و آموزش، پایش و مراقبت بیماران موفقیت‌های زیادی کسب کرده‌اند.
 
معتمدی با اشاره به این موفقیت‌ها گفت: «شرکت‌ها و واحدهای نوآور امروز با تولید و صنعتی کردن محصولات خود کمک بزرگی به رفع چالش‌های ویروس کرونا کرده‌اند و اینکه امروز کشور ما با وجود تحریم از کشوری مثل آمریکا یا برخی کشورهای اروپایی در مدیریت بیماری بهتر عمل کرده است، بخش عمده‌ای از آن را مدیون همین شرکت‌های نوآور و دانش بنیان است.»