وزیر ارتباطات: در تبدیل ADSL به VDSL با چالش مواجهیم
وزیر ارتباطات گفت: مخابرات و شرکت زیرساخت و اپراتورها در اقدامی تلاشگرانه ظرفیت شبکههای خود را افزایش دادند. ما در دوران پسا کرونا اقداماتی را باید انجام دهیم تا مشکلات خود را حل کنیم، یکی از این اتفاقات تبدیل adslبه vdsl است، که با چالش بزرگ ۴ هزار میلیارد تومانی روبرو هستیم.
محمدجواد آذری جهرمی که در دیدار معاون اول رئیس جمهور با فعالان عرصه ارتباطات و فناوری سخن میگفت ادامه داد: چالشهای متعددی با وزیر اقتصاد داشتیم، یا باید بخشی از درصد سهام همراه اول را دوستان در فرابورس بفروشند، یا از خود صندوق بورس و شیوههای متعدد، سود سهامشان از بورس را توزیع نکنند. همه اینها نیاز به هماهنگی جدی دارد. البته دوستان ما همراهی خوبی داشتند و جلساتی با بورس دارند تا این چالش ۴ هزار میلیاردی تامین شود.
وی گفت: ما در کشور با مفهوم مهمی مواجه هستیم به نام اقتصاد دیجیتال که در سال گذشته با رشد ۸ درصدی مواجه بود. این در حالی است که در سال ۹۷ به دلیل مواجهه با چالشها منهای ۳ درصد رشد داشته است. سهم بخش ارتباطات در جی تی پی در ۹۸ به ۲/۴ درصد رسیده است. هسته اقتصاد دیجیتال کشور مجموعه ۴ درصد شده است. اما اینها زمانی ارزشمند است که با کنترل قیمتها در سطح بازار همراه باشد. در کشورهای اواسدی متوسط رشد ۵ درصد است و این نشان میدهد که ما در اقتصاد دیجیتال به رشد لازم رسیدهایم. سهم ما در کل جهان ۶ درصد است. در اقتصاد دیجیتال و خدمات دیجیتال جای رشد بسیار زیادی داریم.
وزیر ارتباطات در ادامه اظهار کرد: طبق سند شبکه ملی اطلاعات عدد متوسط کشوری در سرعت اینترنت باید ۱۰ باشد اما سرعت در تهران افت داشته است. استفاده از شبکه خانگی استفاده قابل توجهی داشته است، اما چالشهای ما در شبکه خانگی کمتر است و این به ذات شبکه برمیگردد. مصرف بینالملل شبکه به ۳هزار گیگابایت رسیده و همین عدد در آی ای بیسک رشد قابل توجهی داشته و روی ۱۸۰۰ تثبیت شده است.
آذری جهرمی به فعالیتهای انجامشده در شرکت پست اشاره کرد و گفت: در شبکه پستی در فروردین ۹۸ یک میلیون بسته پستی جا به جا کردیم. در فروردین ۹۹ نرخ رشد ما ۱۳۰ درصد بود. این در حالی است که تمامی خدمات دولتی تعطیل بود و هنوز کارت ملی و گذرنامه صادر نشده است. به شکل ویژه حمل و نقل کتابهای پستی افزایش چشمگیری داشت. در یک نگاه کلی به اثرات کرونا در شبکه ارتباطات نگاه کنیم، استفاده از شرکتهای اپراتور دو برابر شد و کیفیت شبکه افت قابل توجهی داشت اما وضعیت شبکهای نسبتا عادی بود و به تصمیماتی که قرار بود ۱۴۰۰ برسیم در فروردین ۹۹ رسیدیم.
وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و مشکلات آموزشی در این دوره گفت: امروز ۸۳ درصد روستاهای کشور به پهنباند کشور متصلند و امکانات adsl دارند. همین اتفاقات کرونا نشان داد زیرساختهای آموزش در برخی از روستاها به دلیل محرومیت دچار مشکل است و برای رفع این مشکلات نیاز به فعالیت بیشتری حس میشود. با ویروس کرونا به مردم سخت گذشت و نتیجه این بود که بیعدالتی حس شد. توسعه روستاها جزو چارچوب اصلی وزارت ارتباطات است.
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: در برخی جاها نیازمند همکاری شهرداری هستیم چرا که برخی از شهرداریها مانع نصب دکلهای اپراتورها میشوند. در این مورد با وزارت کشور جلسات متعددی را برگزار کردیم تا به یک وحدت رویه برسیم. در همین تهران با شهرداری تهران با چالشهای بزرگی مواجه هستیم.