بررسی گوشی میان‌رده شیائومی ردمی نوت ۹: بخریم یا نخریم؟! مسئله این است!

معرفی کوتاه

شرکت شیائومی با معرفی اسمارت‌فون‌های میان‌رده سری ردمی نوت 9 نشان داد که هنوز هم می‌توان برروی این دسته از تلفن‌ها حساب کرد. اسمارت‌فون جدید ردمی نوت 9 در اوایل سال جاری میلادی با تغییرات اساسی نسبت به مدل قبلی خود معرفی شد. از جمله موارد ارتقا یافته در این گوشی می‌توان به طراحی، پردازنده بهتر، باتری بزرگتر و رابط کاربری MIUI 11 اشاره کرد. تمامی این موارد در قالب یک تلفن ارزان قیمت (نه در ایران!) در اختیار کاربران قرار گرفته‌اند. ما در این مقاله به سراغ محصول جدید شیائومی رفته‌ایم تا بدانیم که آیا این دستگاه با قیمت ارزان خود در خارج از کشور (و البته گران در ایران) ارزش خرید را دارد یا خیر.

مشخصات فنی

محتویات درون جعبه

درون جعبه این تلفن دفترچه راهنمای کاربر، قاب سیلیکونی، کابل USB-A به USB-C و یک شارژر 18 وات قرار دارد. شیائومی می‌گوید که این آداپتور برای سایر دستگاه‌های این شرکت نیز مناسب است.

طراحی

هندست ردمی نوت 9 با اصول زیبایی‌شناسی سری ردمی نوت فاصله زیادی ندارد و به سایر تلفن‌های این سری شباهت‌هایی دارد. البته، ماژول دوربین اصلی به همراه سنسور اثرانگشت تفاوت‌هایی میان این تلفن و مابقی تلفن‌های سری نوت ایجاد می‌کند. دوربین سلفی هم به جای قرار گرفتن در مرکز بالایی نمایشگر به سمت چپ منتقل شده است.

شیائومی ردمی نوت 9

شاید در نگاه اول احساس کنید که بدنه پشتی ردمی نوت 9 از جنس شیشه باشد، اما شیائومی اعلام کرده است که این بدنه از جنس پلاستیک بوده و هیچ مواد شیشه‌ای در آن وجود ندارد. با این حال، محافظ گوریلا گلس 5 در پنل جلویی وجود دارد. ناگفته نماند که جنس فریم تلفن هم از جنس پلاستیک است. وزن تلفن نسبت به تلفن‌هایی که دارای نمایشگر کوچکتر از 6.6 اینچ هستند، کمی بیشتر است. شاید این مسئله به باتری بزرگ دستگاه مربوط شود.

شیائومی ردمی نوت 9

انحنای پشتی دستگاه باعث می‌شود که ردمی نوت 9 به راحتی در دستان کاربر قرار بگیرد و افراد هیچ نگرانی درباره رها شدن تلفن نداشته باشند. البته، بزرگ بودن تلفن و لغزنده بودن سطح پشتی آن مانند سایر تلفن‌هایی که از پنل‌های فشرده شیشه‌ای استفاده می‌کنند، موجب می‌شود کمی احساس خطر درباره لیز خوردن آن داشته باشیم.

شیائومی ردمی نوت 9

بدنه پشتی گوشی استعداد بسیار بالایی در جذب اثرانگشت و لکه‌ها دارد. بنابراین، در صورت حساس بودن باید هرچند وقت یکبار آن را تمیز کنید. این مسئله در نسخه سبز رنگ تلفن و در زیر نور بیشتر احساس می‌شود. البته، این رنگ بسیار چشم‌نواز بوده و در زیر نور گرادیان‌های رنگی زیبایی دارد. فریم کناری ردمی نوت 9 کمی ساده به نظر می‌رسد، اما این فریم با سایر اجزای بدنه کمی ناهماهنگ است.

شیائومی ردمی نوت 9

برآمدگی ماژول دوربین به اندازه‌ای نیست که به چشم بیاید. محل قرارگیری سنسور اثرانگشت در پنل پشتی بسیار نامناسب بوده و استفاده از این سنسور در تلفنی با ابعاد بزرگ و وزن زیاد در مکانی نامناسب باعث می‌شود که کاربران برای باز کردن قفل تلفن زحمت زیادی بکشند.

شیائومی ردمی نوت 9

در بخش پایینی تلفن بلندگوها، جک 3.5 میلی‌متری هدفون و پورت USB-C قرار دارد. در بخش بالایی هم یک سنسور مادون قرمز دیده می‌شود. سمت راست گوشی دکمه‌های پاور و تنظیم صدا را میزبانی می‌کند. یکی دیگر از نکات منفی طراحی نیز قرارگیری این دکمه‌ها در فاصله‌ای بالاتر از استاندارد روزمره کاربران است.

صفحه‌نمایش

میان‌رده شیائومی ردمی نوت 9 از یک پنل 6.53 اینچ IPS LCD استفاده می‌کند. رزولوشن این پنل معادل 1080 در 2340 پیکسل است و نسبت ابعاد تصویر آن به 19.5:9 می‌رسد. حاشیه‌های این نمایشگر به اندازه کافی باریک هستند. بریدگی دوربین سلفی این پنل نسبت به سایر تلفن‌های مجهز به پنل LCD کوچکتر دیده می‌شود.

شیائومی ردمی نوت 9

ما در هنگام استفاده از این تلفن متوجه شدیم که هاله‌ای از نور در اطراف بریدگی دوربین سلفی وجود دارد. این مسئله در هنگام استفاده از تصاویر پس‌زمینه سفید به وضوح دیده می‌شود، اما در اکثر مواقع به سختی قابل رویت است. از نکات قابل توجه درباره این مسئله می‌توان به دیده شدن همان تابش نور در اطراف لبه‌های پایینی صفحه‌نمایش نیز اشاره کرد.

شیائومی ردمی نوت 9

مهم‌ترین نکته درباره پنل‌های نمایشگر، حداکثر روشنایی آن‌ها است. متاسفانه، ردمی نوت 9 در این بخش عملکرد قابل قبولی ندارد. براساس ادعای شیائومی، حداکثر روشنایی پنل این تلفن معادل 450 نیت است، ولی این مقدار فقط در حالت تنظیم خودکار روشنایی به 466 نیت رسید. روشنایی پنل در حالت دستی نیز به 370 نیت می‌رسد. بنابراین، ممکن است که این تلفن برای مطالعه آسان در فضای خارج از خانه مناسب نباشد.

باتری

محصول جدید چینی‌ها برای تامین انرژی سخت‌افزار خود به یک باتری 5020 میلی‌آمپری مجهز شده است. ما با توجه به نتایج کلی کسب شده توسط باتری این محصول دریافتیم که ردمی نوت 9 در این بخش همانند ردمی نوت 9S عمل می‌کند. شما می‌توانید با استفاده از این تلفن به مدت طولانی مشغول تماشای فیلم و وبگردی شوید.

شیائومی ردمی نوت 9

البته، این تلفن در بخش شارژ سریع عملکرد قدرتمندی را از خود نشان نمی‌دهد. ردمی نوت 9 از فناوری شارژ سریع 18 وات پشتیبانی می‌کند. به عبارتی ساده‌تر، شارژ کامل باتری این گوشی (صفر تا صد) حدود 2 ساعت و 33 دقیقه طول می‌کشد. شارژر نوت 9 می‌تواند در 30 دقیقه ظرفیت باتری را از صفر به 31 درصد برساند.

بلندگو

ردمی نوت 9 فقط از یک بلندگو استفاده می‌کند. در نتیجه، نباید انتظار داشت که صدای بلندی از آن خارج شود. هرچند، کیفیت صدای خروجی تا حدی مناسب است. صداهای خروجی تقریبا هیچ نویزی ندارند و صدای خواننده نیز واضح است. به هرحال، با توجه به ماهیت تلفن نباید انتظار داشت که ردمی نوت 9 همانند یک اسپیکر قدرتمند عمل کند.

عملکرد

وارد مهم‌ترین بخش بررسی این دستگاه می‌شویم. ردمی نوت 9 از تراشه Helio G85 شرکت مدیاتک استفاده می‌کند. این تراشه نسبت به مدل Helio G80 ارتقا یافته است. نتایج بنچمارک نوت 9 نشان می‌دهند که تفاوت فاحشی میان این دو تراشه وجود ندارد. این تراشه از همان پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی G80 بهره می‌گیرد.

شیائومی ردمی نوت 9

در این تراشه دو هسته Cortex-A75 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز و شش هسته Cortex-A55 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز تعبیه شده‌اند. در کنار این هسته‌ها نیز پردازنده گرافیکی Mali-G52 MC2 قرار گرفته است. تنها تفاوت G85 با G80 نیز در سرعت کلاک شده آن‌ها مشاهده می‌شود. سرعت کلاک شده چیپست G80 معادل 950 مگاهرتز است، اما این سرعت در مدل G85 به 1000 مگاهرتز افزایش می‌یابد. البته، این تفاوت چندان هم ملموس نبوده و تاثیر زیادی برروی عملکرد کلی تلفن ندارد. به علاوه، نسخه استاندارد ردمی نوت 9 از یک رم 3 گیگابایتی استفاده می‌کند. البته، نسخه مجهز به رم 4 گیگابایتی هم وجود دارد.

شیائومی ردمی نوت 9 شیائومی ردمی نوت 9

دوربین

دوربین چهارگانه این هندست تقریبا مشابه ردمی نوت 9S است، اما تفاوت کوچکی میان این دو تلفن وجود دارد. مدل نوت 9 برای فوکوس خودکار به جای استفاده از دوربین 5 مگاپیکسلی به سنسور 2 مگاپیکسلی مجهز شده است. البته، این مورد باعث می‌شود که تصاویر ماکرو راحت‌تر ثبت شوند.

دوربین چهارگانه ردمی نوت 9 را یک سنسور اصلی 48 مگاپیکسل، یک سنسور التراواید 8 مگاپیکسل، یک ماژول ماکرو و یک سنسور عمق 2 مگاپیکسل تشکیل داده‌اند. البته، سنسور عمق این تلفن بیشتر جنبه زیبایی داشته و عملکرد چندان خوبی از آن را شاهد نیستیم.

شیائومی ردمی نوت 9

در بخش دوربین سلفی یک سنسور 13 مگاپیکسل حضور دارد. ابعاد این سنسور بزرگ 3.1/1 اینچ بوده و قابلیت‌های آن همانند دوربین سلفی 16 مگاپیکسل نوت 9S است.

در ادامه می‌توانید برخی از نمونه تصاویر ثبت شده توسط دوربین این تلفن را مشاهده کنید.

نتیجه‌گیری

در یک جمله باید بگوییم که ردمی نوت 9 تلفن بدی نبوده و ارزش خرید بالایی دارد. ولی ما نمی‌توانیم به آسانی بگوییم که این تلفن را بخرید، زیرا در بازارهایی که هندست‌هایی مانند ردمی نوت 9S وجود دارند، خرید این تلفن کمی غیرمعقولانه به نظر می‌رسد. نبود NFC در برخی از مدل‌های این تلفن مزید بر علت می‌شوند که از خرید آن صرف نظر کنید.

شیائومی ردمی نوت 9

اصلی‌ترین نقطه ضعف این تلفن در بخش روشنایی صفحه‌نمایش و تراشه نسبتا ضعیف آن مشاهده می‌شود. در بخش نقطه قوت نیز می‌توان باتری خوب و حالت شبانه دوربین را معرفی کرد.

نقاط قوت:

  • طراحی زیبا و مستحکم
  • طول عمر باتری
  • عملکرد خوب دوربین تلفن در محیط‌های تاریک
  • دوربین ماکرو از قابلیت فوکوس خودکار پشتیبانی می‌کند
  • وجود جک 3.5 میلی‌متری هدفون، شکاف کارت microSD و مادون قرمز
  • رابط کاربری MIUI 11 که زیبا بوده و امکانات متنوعی دارد

نقاط ضعف:

  • نور ضعیف صفحه‌نمایش
  • عملکرد ضعیف پردازنده و سرعت پایین شارژ در مقایسه با رقبای هم‌رده
  • عملکرد کلی دوربین می‌توانست بهتر باشد
  • نبود قابلیت ضبط ویدیو‌های 4K
  • سریع و روان نبودن رابط کاربری

نوشته بررسی گوشی میان‌رده شیائومی ردمی نوت 9: بخریم یا نخریم؟! مسئله این است! اولین بار در اخبار فناوری و موبایل پدیدار شد.