۵۰ میلیارد دلار از طریق رمزارزها از چین خارج شده است

 
بیش از ۵۰ میلیارد دلار رمز ارز طی سال گذشته از طریق کیف پول‌های دیجیتال از چین به مقاصد مختلفی در جهان ارسال شده که نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران چینی بیش از مقدار مجاز پول از این کشور خارج کرده‌اند.
 
به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، شهروندان چینی تنها مجاز به خرید ۵۰ هزار دلار ارز خارجی در سال هستند، از همین رو طی سال‌های گذشته سرمایه‌داران چینی این محدودیت را با سرمایه‌گذاری در املاک و دیگر دارایی‌ها دور می‌زدند، اما هم‌اکنون یک شرکت حسابرسی دولتی اعلام کرده است که رمزارز یکی از منافذ باقی‌مانده برای خروج ارز از کشور باشد.
 
در گزارشی که از سوی چین‌آلیسیز(Chainalysis) تهیه شده است «در طی دوازده ماه گذشته اقتصاد چین به دلیل جنگ تجاری و کاهش ارزش یوان دچار مشکل شده است و ما شاهد بودیم که 50 میلیارد دلار رمز ارز از آدرس‌هایی درچین به خارج از کشور منتقل شده‌است». چین‌آلیسیز نرم افزار تفحص و بررسی شرکت‌های بازرگانی را به دولت می‌فروشد.
 
چین‌‌آلیسیزاعلام کرده که تمام این مقدار را نمی‌توان خروج سرمایه دانست اما بخشی از این ۵۰ میلیارد دلار مطمئنا مربوط به خروج سرمایه از شرق آسیا به دیگر مناطق جهان است.
 
مالکان رمزارزها از ارزپایدار تتر (Tether) برای انتقال پول استفاده می‌کنند. ارزپایدار در واقع رمز ارزی است که از طریق دارایی‌های دیگری پشتیبانی می‌شود تا ارزش آن پایدار مانده و نوسان نداشته باشد. تتر ادعا می‌کند که ارزش آن با دلار آمریکا یکسان باقی می‌ماند. ارزهای پایدار برای انتقال مقادیر زیاد رمزارز مناسب هستند زیرا ارزش رمز ارزی که یک فرد منتقل می کند تغییر نخواهد کرد.
 
طبق این گزارش، به طور کلی ۱۸ میلیارد دلار تتر در ۱۲ ماه گذشته از آدرس‌هایی در شرق آسیا به دیگر مناطق جهان منتقل شده است. البته احتمال خیلی کمی وجود دارد که تمام این مقدار مربوط به خروج سرمایه باشد.
 
به گفته چین‌آلیسیز بخشی از این تراکنش‌ها مطمئنا مربوط به درآمد ماینرهای مستقر در چین است که برای تبدیل به خارج از کشور منتقل شده‌اند. ماینرها کامپیوترهای خاصی هستند که معادلات پیچیده ریاضی را حل کرده و رمزارز استخراج می‌کنند. ماینرها پس از حل این معادلات پاداشی را به شکل رمزارز دریافت می‌کنند.
 
اما در این گزارش مشخص شده که انتشار یک سری اخبار افزایش شدید تراکنش‌های تتر را به دنبال داشته است. یکی از این اخبار مربوط به اعلام پشتیبانی رئیس‌جمهور چین از تکنولوژی بلاک‌چین بود. از سویی افزایش قیمت بیت‌کوین نیز در این فرایند تاثیر گذار بوده است.
 
طبق گزارش چین‌آلیسیز «بازار‌‌های سهامی نیز در آمریکا و هم درچین هنوز در آن زمان در حال سقوط بودند و یوان هم وضعیت مشابهی داشت. با وجود اینکه آشفتگی اقتصادی ممکن است باعث خروج سرمایه از چین شده باشد، اما عمده این تحرکات تتر مربوط به معامله‌گرانی است که در روزهای افزایش قیمت رمزارزها و نوسان قیمت قصد عرضه رمزارزهای خود به بازار جهانی و معامله آن با قیمت بالا را داشتند».