شرکت اپل نحوه گردآوری اطلاعات کاربران توسط اپلیکیشن‌های مختلف را نمایش می‌دهد

همان‌طور که در جریان کنفرانس WWDC 2020 وعده داده شد؛ شرکت اپل به‌صورت بی سروصدا بخش حریم خصوصی برنامه‌ها (App Privacy) را به فروشگاه اپ استور اضافه نموده است. این اقدام با هدف اطلاع‌رسانی به کاربران پیرامون اطلاعات قابل گردآوری در صورت نصب یا استفاده از یک اپلیکیشن خاص اجرا می‌شود. این قابلیت در راستای وعده‌های پیشین اپل ارائه شده و بخشی از پروژه شفافیت ردیابی برنامه‌ها به‌شمار می‌رود. همچنین این ایده به منظور آگاهی‌بخشی بهتر و محافظت مطلوب‌تر از کاربران محصولات اپل از جمله آی‌فون و آی‌پد طراحی شده است.

از این پس کلیه اپلیکیشن‌های موجود در فروشگاه‌های اپ استور اپل (روی پلتفرم‌های iOS، iPadOS، TvOS، watchOS یا macOS) اطلاعات جامعی را نمایش داده و از طریق داده‌های گرافیکی واضح به کاربران اعلام می‌کنند که اپلیکیشن‌های موردنظر آن‌ها جهت نصب روی گجت‌ها به کدام‌ یک از داده‌های شخصی آن‌ها دسترسی خواهند داشت.

از روز 8 دسامبر (18 آذر ماه) توسعه‌دهندگان ثالث شخصا ملزم به ارائه این اطلاعات شدند. با انتشار به‌روزرسانی جدید برای اپلیکیشن‌های تولیدی توسط این افراد کلیه برنامه‌های ارائه شده در فروشگاه اپ استور اپل در فهرست توصیفات خود به داده‌های گردآوری شده از کاربران اشاره می‌کنند. نکته جالب‌توجه اینکه چنین الزامی در خصوص اپلیکیشن‌های بومی اپل نیز اعمال می‌شود.

صفحه مخصوص یک برنامه در فروشگاه اپ استور که پیرامون اطلاعات گردآوری شده از کاربران و نحوه استفاده از آن‌ها توضیحاتی را ارائه می‌دهد.

3 گونه مختلف گردآوری داده

چنان‌چه پیش‌تر صفحه مربوط به یک برنامه را بررسی کرده باشید؛ در این‌صورت اکنون بایستی بدانید که این صفحات در 3 کلاس مختلف برچسب‌گذاری شده‌اند. این برچسب‌ها ایجاد تمایز میان “داده‌های مورد استفاده جهت ردیابی شما”، “داده‌های مرتبط با شما” و “داده‌‌های غیرمرتبط با شما” را تسهیل می‌کنند.

واژه “ردیابی” به داده‌هایی اشاره دارد که جهت ردیابی وضعیت کاربر مورد استفاده قرار گرفته و توسعه‌دهنده برنامه میان داده‌های گردآوری شده از گوشی (که احتمالا حاوی اطلاعات شخصی هستند) و سایر داده‌های مربوط به اپلیکیشن‌ها یا وبسایت‌های سایر شرکت‌ها ارتباط برقرار می‌کند. همان‌طور که احتمالا حدس زده‌اید؛ این مشخصه در راستای تبلیغات هدفمند به شرکت‌ها کمک می‌کند. اپل همچنین خاطرنشان می‌کند که به منظور نمایش اطلاعات کاربر یا دستگاه و شرکت‌های فروشنده آن‌ها از اصطلاح “ردیابی” استفاده می‌شود.

برچسب “داده‌های مرتبط با شما” مربوط به کلیه داده‌هایی است که احتمالا برای شناسایی شما مورد استفاده قرار می‌گیرند. برچسب مربوط به “داده‌های غیرمرتبط با شما” نیز نشان‌دهنده آن‌دسته از داده‌های گردآوری شده‌ای است که قابل شناسایی نبوده و برای ردیابی شما و فعالیت‌های شما قابل استفاده نیستند.

شما پیرامون آخرین اقدامات اپل در راستای شفاف‌سازی بیش‌تر چه‌طور فکر می‌کنید؟ به‌نظر شما آیا اپل در مسیر درستی گام برداشته است؟

نوشته شرکت اپل نحوه گردآوری اطلاعات کاربران توسط اپلیکیشن‌های مختلف را نمایش می‌دهد اولین بار در اخبار فناوری و موبایل پدیدار شد.