صاحب بزرگترین شرکت تجارت الکترونیکی چین دستگیر شده است؟
مقامات چینی جلوی ورود به بورس استارتاپ متعلق به او را گرفتهاند
حدس و گمانها درباره وضعیت جک ما بنیانگذار بزرگترین شرکت تجارت الکترونیکی چین – علی بابا – و یکی از میلیاردرهای مشهور بازار تکنولوژی بالا گرفته به خصوص آنکه حدود دو ماه است او در مجامع عمومی ظاهر نشده است.
بنیانگذار علی بابا نتوانسته طی برنامه قبلی خود در فینال مسابقات استعدادیابی آفریقا که با عنوان frica’s Business Heroes, برگزار میشد، حضور یابد. او این برنامه را خودش تامین مالی کرده بود و در آن کارآفرینان جوان شانس به دست آوردن ۱.۵ میلیون دلار را دارند.
جک ما قرار بود به عنوان داور بخش نهایی در این رویداد حضور یابد اما یک مدیر اجرایی علی بابا جایگزین او شد همچنین عکس او از وب سایت این رویداد برداشته شد.
یک سخنگوی شرکت علی بابا گفت که جک ما به دلیل « تداخل برنامهها» قادر به شرکت در این رویداد نیست.
ماجراها از ۲۴ اکتبر گذشته شروع شد وقتی جک ما در یک سخنرانی در شاهنگهای از سیستم رگولاتوری چین و سیستم مالی جهانی به دلیل سرکوب نوآوری انتقاد کرد.
جک ما گفته بود: سیستم مالی امروز میراث عصر صنعتی است. ما باید برای نسل جدید یک سیستم جدید ایجاد کنیم و این وضعیت را متحول کنیم.
کمی بعد از این سخنرانی ورود بورس شرکت Ant ( شرکت فینتک متعلق به گروه علی بابا با ارزش ۳۷ میلیارد دلار ) که قبل از آن مجوزهای ورود به بورس را گرفته بود به حالت تعلیق درآمد. پس آن بورس اوراق بهادار شاهنگهای اعلام کرد که شرکت Ant به دلیل تغییر در مقررات فناوریهای مالی دچار مشکلات زیادی ( برای عرضه سهام) است.
اما Mark Mobius یک سرمایهگذار آمریکایی معتقد است که ایجاد چنین محدودیتی به دلیل جلوگیری از بزرگ شدن بیش از حد نهادهای مالی ( نوگرا) است.
او به یاهو فایننس میگوید: من معتقدم دولت چین جلوی اینکار را گرفته چرا که تشخیص دادهاند این شرکتها بیش از اندازه بزرگ نشوند. دولت چین در حال رسیدن به این حقیقت است که نباید به این شرکتهای خصوصی اجازه تسلط بر بخش مالی را بدهند.
مقامات چینی در اواخر دسامبر یک تحقیق را به بهانه انحصار از شرکت علی بابا شروع کردند و به شرکت Ant هم گفتند که در ساختارهای عملیاتی خود باید تغییراتی ایجاد کند.
جک ما در جریان پاندمی کرونا میلیونها ماسک را به کشورهای مختلف اهدا کرد. او همچنین خیریهای با نام بنیاد جک ما را دارد که بر حوزههایی مثل آموزش، کارآفرینی، توانمندسازی زنان و محیط زیست تمرکز دارند.
این بنیاد تاکنون ۳۰۰ میلیون دلار در این عرصه ها هزینه کرده است.
جک ما در شهریور ماه ۹۸ بازنشستگی خود را از علی بابا اعلام کرده بود.