PoE یا همان فناوری انتقال انرژی الکتریکی بر بستر کابل اترنت چیست و چه مزایایی دارد؟

انتقال انرژی الکتریکی بر بستر کابل شبکه یا همان PoE، یک فناوری است که با استفاده از آن می‌توان به‌صورت همزمان، انرژی الکتریکی و داده را از طریق کابل‌های اترنت انتقال داد. PoE می‌تواند نیازمندی‌های کابل‌کشی را برای تجهیزات شبکه‌ای کاهش دهد. بنابراین جهت فراهم آوردن انرژی الکتریکی لازم و همچنین داده‌های موردنیاز برای دستگاه‌هایی که مصرف انرژی کمی دارند (همانند دوربین‌های IP)، این تکنولوژی می‌تواند بسیار مفید باشد. در ادامه این مطلب قصد داریم که به شیوه کار PoE، مزایای آن و همچنین دستگاه‌هایی که بیشترین استفاده را از این فناوری دارند، بپردازیم.

PoE چگونه کار می‌کند؟

اکثر کابل‌های اترنت دارای 4 رشته سیم بوده، در حالی که اکثر اوقات فقط از 2 رشته آن‌ها استفاده می‌شود. فناوری PoE از دو رشته سیم باقیمانده که بلااستفاده هستند، بهره گرفته و انرژی موردنیاز را از این مسیر انتقال می‌دهد.

کابل‌های اترنت Category 5 و بالاتر، جهت استفاده به‌عنوان کابل‌های PoE، مناسب هستند. رشته سیم‌های موجود در این کابل‌ها از یکدیگر جدا بوده و بنابراین می‌توان از طریق آن‌ها، بدون ایجاد هیچ‌گونه تداخلی، انرژی و داده را منتقل کرد.

PoE

مزایای PoE

انتقال انرژی الکتریکی بر بستر کابل‌های اترنت می‌تواند مزایایی گوناگونی به شرح زیر داشته باشد.

کاهش هزینه‌های نصب

از آنجایی که اطلاعات و انرژی از طریق یک کابل واحد منتقل می‌شوند، پس به‌کارگیری این تکنولوژی در قیاس با سیم‌کشی‌های سنتی، باعث کاهش هزینه‌های نصب می‌شود. از آنجایی که دیگر نیازی به اتصال به منبع اصلی برق نیست، پس می‌توان در فضای باز، از تجهیزات استفاده کرد و نیازی هم به ایجاد زیرساخت‌های الکتریکی همانند پریزهای برق برای هر دستگاه نیست.

علاوه بر این، اتصال و نصب کابل‌های شبکه، معمولا نیازمند یک تکنسین متخصص نیست. همچنین می‌توان سیستم‌های قدیمی‌تر همانند تلفن‌های ثابت را نیز مجددا بازبینی کرد تا با این ویژگی سازگار شوند. بدین ترتیب با به‌کارگیری فناوری PoE در رابطه با چنین دستگاه‌هایی می‌توان نیاز به نصب زیرساخت‌های الکتریکی را کاهش داد.

این مطلب را نیز بخوانید: منبع اینترنت کجاست و آیا می‌توانیم اینترنت اختصاصی برای خودمان داشته باشیم؟

ایمنی

اگر انرژی الکتریکی از طریق یک منبع واحد همانند کابل‌های اترنت Cat5e و یا بالاتر تأمین شود (در عوض استفاده از چندین آداپتور و سوکت)، آنگاه نصب تجهیزات نیز سرراست‌تر و ساده‌تر شده و بنابراین خطرات احتمالی کمتری نیز خواهد داشت. یک جریان انرژی ثابت از یک خروجی واحد بدین معنا است که خطر قطعی جریان برق، وارد آمدن صدمات احتمالی به تجهیزات و همچنین اضافه جریان الکتریکی، کاهش خواهد یافت.

انعطاف‌پذیری

PoE یک فناوری Plug and Play است. این قضیه به این معنا است که دستگاه‌ها می‌توانند به‌راحتی به تغییرات محیطی واکنش نشان داده و همچنین می‌توان بدون ایجاد اخلال، شبکه را بسط و یا محدود کرد. از آنجایی که به یک پریز برق وابسته نیستید، پس می‌توان گفت که در زمینه نصب یک دستگاه و یا جابجا کردن آن، آزادی عمل بیشتری دارید.

مقیاس‌پذیری

با ایجاد تغییرات در سیستم‌های قدیمی‌تر و همچنین وابسته نبودن به پریز برق، ایجاد و توزیع شبکه‌ها و اتصال‌ها، آسان‌تر از همیشه خواهد بود. علاوه بر این، یک شبکه PoE می‌تواند آسان‌تر گسترش پیدا کرده و بنابراین آسان‌تر می‌توانید دستگاه‌های بیشتری را در اتاق‌ها و مکان‌های گوناگون، بدان اضافه کنید.

قابلیت‌های تعدیل شده جمع‌آوری داده‌ها

PoE جهت جمع‌آوری داده‌ها، بسیار ایدئال است. به‌عنوان مثال، با استفاده از این فناوری می‌توان نسبت به ارزیابی محیط‌های گوناگون و یا مثلا خاموش و روشن کردن چراغ‌های LED، اقدام کرد.

کدام دستگاه‌ها از این تکنولوژی استفاده می‌کنند؟

PoE

همزمان با افزایش محبوبیت این فناوری، موارد استفاده از آن نیز توسط تولیدکنندگان افزایش می‌یابد. در زیر به لیستی از دستگاه‌های سازگار با PoE اشاره می‌کنیم. در حال حاضر، PoE در 3 زمینه عمده کاربرد دارد:

  • تلفن‌های VoIP: تلفن‌هایی که تماس‌ها را بر بستر یک شبکه IP برقرار می‌کنند. یک تلفن VoIP مبتنی بر PoE تنها به یک سوکت دیواری نیاز داشته و همچنین می‌توان آن را از راه دور نیز خاموش کرد.
  • دوربین‌های IP: این دستگاه‌ها، دوربین‌هایی دیجیتالی هستند که از طریق شبکه‌های IP، اقدام به ارسال اطلاعات می‌کنند. انعطاف‌پذیری تکنولوژی PoE باعث می‌شود که این فناوری تبدیل به گزینه‌ای ایدئال برای دوربین‌های نظارتی شود؛ دوربین‌هایی که باید موقعیت آن‌ها سریعا تغییر داده شده و همچنین سریعا نیز مستقر شوند.
  • شبکه بی‌سیم: خوانشگرهای RFID، اکسس پوینت‌های وای‌فای و همچنین اکسس پوینت‌های بلوتوثی می‌توانند از تکنولوژی PoE استفاده کرده تا دسترسی در مکان‌های دور دست را فراهم آورند.
این مطلب را نیز بخوانید: آشنایی با شبکه‌های کابلی و نحوه استفاده از آن‌ها در خانه

آینده فناوری انتقال جریان الکتریکی بر بستر کابل اترنت

همان‌طور که این تکنولوژی به تکامل خود ادامه می‌دهد، سعی می‌شود که زیرساخت‌های سازگار با آن نیز ارتقا یابند. جدیدترین استاندارد PoE می‌تواند تا 100 وات انرژی را انتقال دهد. این مقدار انرژی برای یک لپ‌تاپ متوسط کافی بوده، اما برای یک سیستم دسکتاپی، کفایت نمی‌کند. کنسرسیوم Ethernet Alliance نیز مشغول تهیه برنامه گواهی‌دهی خود تحت عنوان لوگوی “EA Certified 2.0” در رابطه با دستگاه‌های سازگار با PoE است.

نوشته PoE یا همان فناوری انتقال انرژی الکتریکی بر بستر کابل اترنت چیست و چه مزایایی دارد؟ اولین بار در اخبار فناوری و موبایل پدیدار شد.