پتنت جدید گوگل مشکلات کیفیت تصویر در دوربینهای زیر نمایشگر را برطرف میکند
در اواخر سال گذشته گزارش شد که شرکت گوگل احتمالا روی یک گوشی پیکسلی با دوربین زیر نمایشگر کار میکند؛ پدیدهای که احتمال موجب خواهد شد تا غول جستجوگر در عرصه رقابت برای تولید نمایشگرهای کاملا بدونحاشیه و ناچ از سایرین پیشی بگیرد. بهنظر میرسد که در این ایده لنز دوربین در قسمت زیرین نمایشگر لمسی مستقر خواهد شد؛ الگویی که نمونه مشابه آن پیشتر با حسگرهای اثرانگشت نیز مشاهده شد. در این میان اگرچه شرکتهایی نظیر سامسونگ سرگرم بررسی ایدههای اختصاصی خود هستند؛ اما رویکرد گوگل تا حدودی منحصربهفردتر بهنظر میرسد.
این مشخصه به چه شکل عمل خواهد کرد؟
تلاشهای فعلی در زمینه دوربینهای زیر نمایشگر کماکان با مشکلاتی در زمینه بهینهسازی روشنایی و کیفیت تصویر دستبهگریبان هستند. این مشکلات پیشتر در اسمارتفون ZTE Axon 20 5G نیز مشاهده شدند. اگرچه این هندست نخستین تلاش برای پیادهسازی دوربین زیر نمایشگر بهشمار میرفت؛ اما نتایج در بهترین حالت در حد متوسط قرار داشتند؛ موضوعی که از قرارگیری لنز در پشت لایه دیگری از شیشه ناشی میشد.
مشخصهای که ایده پیشنهادی گوگل را منحصربهفرد میکند این است که با فعال و غیرفعال شدن دوربین لایه دوم مقابل آن با یک منشور مکانیکی به سمت موقعیت داخل یا خارج جابهجا خواهد شد. بدینترتیب ماژول اپتیکی در مواقع لزوم با استفاده از یک پنجره کوچک محافظت شده و این موضوع موجب جذب بهتر نور و ثبت تصاویری با کیفیت بهینه خواهد شد.
تصاویر منتشر شده توسط وبسایت LetsGoDigital این مکانیسم را به شکل واضحتری نمایش میدهند:
موضوع جالبتوجه اینکه گوگل برخلاف ایدههای مطرح شده تا به امروز در دوربین زیر نمایشگر خود از رویکرد مکانیکی بهره گرفته است. این پدیده احتمالا مشکلات ناشی از عکاسی از میان یک لایه شیشهای را برطرف خواهد کرد. با اینحال وجود اجزای متحرک احتمالا ریسک خرابی دوربین را افزایش خواهد داد.
ایده دوربین زیر نمایشگر گوگل چه زمانی عملیاتی خواهد شد؟
اسمارتفونهای سری پیکسل 6 گوگل در اواخر سال جاری عرضه خواهند شد؛ لذا بهکارگیری دوربین زیر نمایشگر در این هندستها امری دور از انتظار بهنظر میرسد. بعلاوه در خوشبینانهترین سناریو سری پیکسل 7 گوگل تا اواخر سال 2022 معرفی نخواهد شد؛ بنابراین بهکارگیری مشخصه فوق در یکی از مدلهای پرچمدار این سری تا حدودی محتمل بهنظر میرسد.
همچنین بایستی به این نکته توجه داشت که در حال حاضر طرح مورد اشاره صرفا در حد یک پتنت بوده و کمپانیها همواره فناوریهای جدیدی را به ثبت میرسانند؛ اما این لزوما بدان معنا نیست که پتنتها در نهایت وارد مرحله تولید شوند. محدودیتهای هزینه و سختافزار احتمالا موجب میشوند تا پیادهسازی ایده گوگل کماکان نیازمند زمانی چندین ساله باشد. همچنین این ایده نهایتا میتواند بهطور کامل کنار گذاشته شود. بنابراین سرنوشت پتنت فوق تنها با گذر زمان مشخص خواهد شد.
نوشته پتنت جدید گوگل مشکلات کیفیت تصویر در دوربینهای زیر نمایشگر را برطرف میکند اولین بار در اخبار فناوری و موبایل پدیدار شد.