استارت‌آپ کارآفرین ایرانی در حوزه فینتک با ارزش ۴ میلیارد دلار وارد بورس نیویورک شد

 
استارت‌آپ فعال در حوزه فینتک به نام Blend با ارزش‌گذاری ۴ میلیارد دلاری در بورس نیویورک عرضه شد. Blend توسط نیما قمصری، کار آفرین ایرانی که در کودکی به آمریکا مهاجرت کرده و به دانشگاه استنفورد رفت، هم‌بنیانگذاری شده و حالا این استارت‌آپ با ارزش سهام ۱۸ دلار و مجموع جذب سرمایه ۳۶۰ میلیون دلار روز جمعه گذشته حدود ۴ میلیارد دلار ارزش‌گذاری شده است. این عرضه اولیه را صندوق‌های سرمایه بزرگی مثل گلدمن ساک، الن و کو (Allen & Co) و ولز فارگو (Wells Fargo) رهبری کردند.
 
 قمصری و همکارانش سالهای عبور از بحران آمریکا را به ملاقات با مدیران ارشد رهن و اعطای وام در آمریکا اختصاص دادند و آنها را به همکاری با شرکت خود مجاب کرد. وعده آنها این بود: نرم‌افزار آنها  باعث می‌شود که نیازی به جمع‌آوری مستندات کاغذی از مشتریان برای اعطای وام خانه نباشد، فرایندی هزینه بر که هفته‌ها زمان می‌برد.
 
این استارت‌آپ که عمری ۹ ساله دارد تنها سال گذشته ۱.۴ هزار میلیارد دلار وام را پردازش کرد و در کارت‌های اعتباری و وام‌های خودکار نیز ریشه کرده است.
 
این شرکت که در ابتدا به عنوان یک فعال حوزه رهن فعالیت خود را آغاز کرد از سال ۲۰۱۹ حوزه فعالیت خود را گسترش داده و حالا بیمه مالکان خانه، همچنین سهام و وام‌های خودکار را نیز شامل می شود. آنها در ماه مارس با خرید شرکت بیمه و قرارداد تایتل۳۶۵ (Title 365) به ارزش ۴۲۲ میلیون دلار موافقت کردند و هدف از این همکاری، ارائه خدمات بیشتری برای خانه‌ها و دریافت هزینه بیمه بود.
 
این شرکت از ماه مارس ۲۰۲۰ تا پایان آن سال نسبت به همان دوره در سال ۲۰۱۹، ۱۶۶ درصد رشد را برای تراکنش‌های خود گزارش کرد. Blend با وام دهندگان سنتی از جمله ولز فارگو، بانک آمریکا (US Bank) و اتحادیه اعتباری نیروی دریایی دولت فدرال همکاری کرده و رهن و وام‌ها را از طریق کانال دیجیتال مدیریت می‌کند.
 
این شرکت در ماه ژانویه امسال با جذب ۳۰۰ میلیون دلار چیزی در حدود ۳.۳ میلیارد دلار ارزش گذاری شده بود. ارزش Blend  بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ نیز رشد قابل توجهی داشت و مشتریان آن سه برابر شدند و در نهایت این شرکت در همان سال با شرکت سرمایه‌گذاری گری‌لاک (Greylock) همکاری کرد.
 
قمصری در مصاحبه روز جمعه خود با فوربز گفت: «اگر دو سال پیش از من می‌پرسیدید من می‌گفتم که عرضه عمومی برای ما معنایی ندارد و ما به صورت خصوصی خیلی خوب این شرکت را رهبری می‌کنیم. دلیل اینکه ما تصمیم به عرضه عمومی گرفتیم پیچیدگی و قوانین شدید این صنعت بود و آنها می‌خواستند مطمئن شوند شریکی که به آن تکیه می‌کنند یک مدت طولانی حضور دارد.»
 
به باور قمصری امور مالی در ده سال آینده واقعا دیجیتالی شده و در لحظه پاسخگو می‌شود و Blend یکی از بزرگترین شرکت‌های جهان خواهد شد.
 
جری چن، از اعضای هیئت مدیره Blend ، می‌گوید که وقتی گری لاک اولین بار موضوع سرمایه‌گذاری روی Blend  را بررسی می‌کرد دو چیز این استارتاپ فین‌تکی را متمایز کرده بود.
 
اول تعداد عظیم همکاری‌های Blend که تا همان زمان با بانک‌های بزرگ آمریکا از جمله ولز فارگو همکاری می‌کرد. دوم پتانسیلی که چن آنرا یک «پلتفرم دو جانبه» می‌نامد، زیرا این استارتاپ با موسسات مالی همکاری کرده و محصولات مشتری محور آنها برای امور مالی را عرضه می‌کرد.
 
Blend امسال در لیست ۵۰ فین‌تک برتر فوربز قرار گرفت و بیزنس اینسایدر نیز برسااس تحلیلی که از طریق تماس با مشتریان، تیم‌ و متخصصان صنعتی داشته باور دارد که Blend قرار است به یکی از مهمترین شرکت‌های نرم‌افزار به عنوان خدماتSaaS) ) در امور مالی و رهن محسوب می‌شود و این پتانسیل را دارد که محصولات جدید خود از جمله اعتبار و وام‌های خودکار را نیز توسعه دهد.