ثبت شفق قطبی سیاره ی مشتری توسط تلسکوپ هابل

تلسکوپ فضایی هابل توانست تصویر تاثیرگذاری از شفق قطبی سیاره ی مشتری را به ثبت برساند.

تلسکوپ فضایی هابل توانست تصویر تاثیرگذاری از شفق قطبی سیاره ی مشتری را به ثبت برساند.

دسته ای از ابرهای درخشانی که بر فراز سیاره ی مشتری مشاهده می کنید (تصویر بالا) درواقع شفق قطبی بزرگی است که توسط تلسکوپ فضایی هابل ثبت شده است.

تیمی از ستاره شناسان در حال تلاشند تا با استفاده از ابزارهای فرابنفش این تلسکوپ به مطالعه ی نورهای طبیعی بپردازند که در قطب های این غول گازی به وجود می آید. آنها مطالعات خود را با ورود جونو در این سیاره همزمان کردند؛ چرا که یکی از اهداف آنها، مشخص کردن تاثیر های متفاوتی است که بادهای خورشیدی و سایر فاکتورها بر شفق قطبی سیاره ی مشتری دارند. این فضاپیما وظیفه ی اندازه گیری خصوصیات مختلف بادهای خورشیدی را به عهده دارد. دانشمندان در تمام طول مدت این ماموریت به عکس برداری و ثبت ویدیو می پردازند.

ستاره شناسان می خواهند به مطالعه ی شفق قطبی سیاره ی مشتری بپردازند؛ چرا این شفق ها با مواردی که تا به حال دیده اند بسیار متفاوت است. بزرگی شفق قطبی سیاره ی مشتری به اندازه ایست که می تواند تمام سیاره ی ما را احاطه کند؛ و قدرت بسیار بالای آنها باعث می شود که هیچگاه از بین نروند. این شفق ها مانند همتایان خود در سیاره ی زمین، تنها به وسیله ی بادهای خورشیدی به وجود نمی آیند، بلکه ذرات قمر Io (یکی از بزرگترین قمرهای چهارگانه ی مشتری) نیز در ایجاد آنها نقش دارد؛ لازم به ذکر است که آتشفشان های بیشماری در این قمر وجود دارند. به گفته ی رهبر این تیم، جاناتان نیکل از دانشگاه لستر، شفق قطبی سیاره ی مشتری ، تاثیر گذارترین و فعال ترین شفقی بوده که دانشمندان تا به حال دیده اند. او در این باره می گوید: “تقریبا به نظر می رسد که سیاره ی مشتری، به مناسبت ورود جونو یک مهمانی آتش بازی راه انداخته است.”

شما می توانید سایر تصاویر و ویدیو های این تیم را از طریق لینک Hubblesite مشاهده کنید.

.

.

با عضویت در کانال رسمی تکرا در تلگرام از آخرین اخبار روز تکنولوژی مطلع باشید.

.

منبع: engadget


عصر تکنولوژی، تکرا

نوشته ثبت شفق قطبی سیاره ی مشتری توسط تلسکوپ هابل اولین بار در عصر تکنولوژی - تکرا پدیدار شد.