کدام مهارت‌ها در رزومه نظر کارفرمایان را جلب می‌کند؟

آیا به دنبال جلب نظر کارفرمایان برای استخدام در موقعیت شغلی دلخواه خود هستید؟ اولین و مهم‌ترین کاری که می‌توانید برای این منظور انجام دهید، ساخت یک رزومه کاری مناسب است. برای رزومه نویسی و ساخت یک رزومه حرفه‌ای، آشنایی با نحوه نوشتن رزومه اهمیت زیادی دارد.

یکی از مواردی که در نوشتن یک رزومه کاری باید موردتوجه قرار گیرد، بیان مهارت‌ها و توانمندی‌ها متناسب با فرصت شغلی موردنظر است. در این مقاله فهرستی از مهارت‌ های نرم و سختی را معرفی می‌کنیم که بیان آن‌ها در یک رزومه کاری، می‌تواند شانس شما را برای استخدام به شکل قابل‌توجهی افزایش دهد.

رزومه کاری چیست؟

رزومه کاری را می‌توان یک سند رسمی دانست که افراد جویای کار برای بیان ویژگی‌های خود، جهت استخدام در یک موقعیت شغلی از آن استفاده می‌کنند. معمولا یک رزومه کاری شامل 1 الی 2 صفحه است که مهم‌ترین مشخصات کارجو را به کارفرما نشان می‌دهد. برای استخدام در هر فرصت شغلی عموما نیاز به تهیه یک رزومه کاری است.

رزومه نویسی را می‌توان اولین گام هر کارجو برای استخدام در شرکت‌ها و سازمان‌ها دانست. یک رزومه نویسی موفق می‌تواند شانس کارجو را برای استخدام در شرکت‌های معتبر افزایش دهد. چنانچه تمایل دارید یک رزومه کاری حرفه‌ای داشته باشید، می‌توانید برای شروع ساخت رزومه اینجا کلیک کنید.

یک رزومه کاری دارای بخش‌های مختلفی است که در هنگام رزومه نویسی باید به آن‌ها توجه شود. بخش‌ اطلاعات تماس کارجو، خلاصه رزومه، سوابق شغلی، سوابق تحصیلی، مهارت های نرم و سخت، علاقه‌مندی‌ها و گواهینامه‌ها، بخش‌های بسیار مهم در یک رزومه کاری خوب هستند.

مهم‌ترین مهارت‌ها در یک رزومه کاری

اگر به آگهی‌های استخدامی مراجعه کرده باشید، معمولا در قسمت شرح شغلی با تعدادی از مهارت‌های موردنیاز برای تصدی یک شغل مواجه شده‌اید. برای کار در هر فرصت شغلی کارجویان نیازمند داشتن گروهی از مهارت‌ های سخت و نرم هستند.

هرچند فهرست کردن مهارت‌ها در یک رزومه کاری می‌تواند در روند استخدامی افراد تأثیر مثبتی داشته باشد، اما برخی از مهارت های سخت و نرم می‌توانند یافتن شغلی ایده آل را برای کارجویان تضمین نمایند. در ادامه به معرفی مهم‌ترین مهارت های سخت و نرم که تأثیر فراوانی در جلب نظر کارفرمایان دارند می‌پردازیم.

مهارت های ارتباطی

توانایی برقراری ارتباط با دیگران یکی از مهم‌ترین مهارت‌های فردی است. این نوع از مهارت تا حدودی از ویژگی های شخصیتی افراد تأثیر می‌پذیرد. ذکر این نکته ضروری است که افراد با ویژگی های شخصیتی متفاوت، باید بتوانند در یک محیط کاری به شکل موثری با همکاران خود ارتباط برقرار کنند.

برقراری ارتباط موثر با سایرین می‌تواند از طریق گفت‌وگوی حضوری، تلفنی یا برقراری ارتباط از طریق شبکه‌های اجتماعی و ایمیل باشد. به دلیل اهمیتی که برقراری ارتباط موثر در انتقال و دریافت پیام دارد، می‌توان مهارت های ارتباطی را یکی از جذاب‌ترین نوع مهارت های نرم برای هر کارفرمایی دانست.

خوب است بدانید که مهارت های ارتباطی از چندین نوع مهارت دیگر تشکیل می‌شود. چنانچه تمایل دارید نسبت به سایر رقبای استخدامی خود فردی متمایز باشید، باید این نوع از مهارت های ارتباطی را در خود تقویت کنید. برخی از این مهارت های ارتباطی عبارت‌اند از:

  • توانایی گوش دادن
  • توانایی استفاده موثر از زبان بدن
  • اعتمادبه‌نفس
  • توانایی در انتخاب شیوه برقراری ارتباط
  • توانایی در دریافت و ارائه نظرات سازنده
  • رعایت احترام متقابل
  • انعطاف‌پذیری
  • نوع‌دوستی

به‌عنوان‌مثال فردی که می‌تواند به صحبت‌های دیگر گوش دهد، فردی با درجه بالایی از مهارت های ارتباطی است. فردی که برای شنیدن و درک نظرات و صحبت‌های دیگران وقت صرف می‌کند، مطمئنا بهتر می‌تواند به وظایف محوله در محل کار عمل نماید.

تقویت مهارت های ارتباطی

برای تقویت مهارت های ارتباطی، باید هر یک از مهارت‌های موثر در برقراری ارتباط را تقویت کنید. به‌عنوان‌مثال برای تقویت مهارت در گوش دادن، می‌توانید از طرف مقابل بخواهید که درخواست خود را به شکل واضح‌تری بیان کند. در این صورت بهتر می‌توانید چیزی را که دیگران بیان می‌کنند درک کنید.

برای تقویت زبان بدن می‌توانید هنگام مکالمه با همکاران، تماس چشمی برقرار کنید. این کار به همکاران شما نشان می‌دهد که شما به صحبت‌های آن‌ها گوش می‌دهید. همچنین توجه به استفاده از لحن مناسب و میزان بلندی صدا، می‌تواند در تقویت این نوع از مهارت های نرم موثر باشد.

برای تقویت مهارت های ارتباطی می‌توانید روی اعتمادبه‌نفس خود کار کنید. این نوع از مهارت های نرم می‌تواند به همکاران شما نشان دهد که شما به چیزی که می‌گویید ایمان دارید و در کار‌های خود کاملا جدی هستید. بیان محکم اما دوستانه و برقراری تماس چشمی، می‌تواند نشان‌دهنده اعتمادبه‌نفس شما باشد.

مهارت های کامپیوتری

یکی از انواع مهارت های سخت، مهارت های کامپیوتری است. امروزه برای استخدام در هر فرصت شغلی، داشتن مهارت های کامپیوتری یک ویژگی مثبت محسوب می‌شود. مهارت های کامپیوتری به مهارت در استفاده از نوع خاصی از نرم‌افزار یا سخت‌افزار اشاره دارد. مهارت‌های سخت‌افزاری به شما این اجازه را می‌دهند تا یک کامپیوتر را راه‌اندازی کنید.

روشن کردن کامپیوتر یا یک دستگاه خاص، مهارت در اتصال شبکه‌ها و تعمیر سخت‌افزار، مثال‌هایی از مهارت های سخت هستند. مهارت‌های نرم‌افزاری به مهارت در استفاده از نرم‌افزارها اشاره دارد. به‌عنوان‌مثال مهارت در استفاده از مجموعه برنامه‌های آفیس مانند ورد و اکسل، یکی از مهم‌ترین مهارت های کامپیوتری است. برخی دیگر از مهم‌ترین مهارت های کامپیوتری عبارت‌اند از:

  • مهارت در تجزیه و تحلیل داده
  • توانایی برقراری ارتباط از طریق ایمیل
  • طراحی گرافیک و کار با نرم‌افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ
  • آشنایی به شبکه‌های اجتماعی
  • توانایی بصری‌سازی داده
  • آشنایی با زبان‌های برنامه‌نویسی مانند پایتون، جاوا و php

مهارت های رهبری و مدیریتی

یکی از انواع مهارت های نرم، مهارت های رهبری و مدیریتی است. این نوع از مهارت های نرم برای سازمان‌دهی افراد جهت دستیابی به اهدافی خاص بسیار مهم هستند. تفاوتی نمی‌کند که شما در حال مدیریت یک پروژه باشید یا در یک جایگاه شغلی مدیریتی مشغول به کار باشید، مهارت های رهبری عاملی انکارناپذیر در رسیدن به موفقیت شغلی هستند.

مهارت های رهبری موجب انگیزه‌بخشی به اعضا شده و اتمام وظایف را در زمان تعیین‌شده تضمین می‌کنند. مهارت‌هایی مانند توانایی در آموزش افراد، انعطاف‌پذیری، ریسک‌پذیری، تیم‌سازی و مدیریت زمان، مهارت های رهبری را تحت تأثیر قرار می‌دهند. از مهارت های مدیریتی هم می‌توان به قدرت تصمیم‌گیری و توانایی در برنامه‌ریزی اشاره کرد.

تقویت مهارت های مدیریتی و رهبری

برای تقویت مهارت های مدیریتی و رهبری می‌توانید داشتن نظم را تمرین کنید. مدیران برجسته همواره دارای نظم و انضباط در انجام کارهای خود هستند. همچنین برای تقویت مهارت های مدیریتی خود می‌توانید مسئولیت‌های خود را افزایش دهید. دریافت پروژه‌های بیشتر که متناسب با توانایی‌های شما هستند، می‌تواند شما را از نقطه امن خود خارج کرده و درس‌های جدیدی را به همراه داشته باشد.

تفکر انتقادی

تفکر انتقادی یکی از انواع مهارت های نرم است که به توانایی تجزیه و تحلیل یک موضوع یا موقعیت اشاره دارد. با داشتن مهارت تفکر انتقادی می‌توان به شکل شفاف و منطقی تأمل کرد و ارتباط منطقی بین ایده‌های مختلف را درک نمود.

در حالت ایده آل تفکر انتقادی باید بدون دخالت احساسات و عقاید فردی انجام شود. در این حالت تفکر انتقادی تنها بر تجزیه و تحلیل داده‌های واقعی تمرکز دارد. از مهارت‌های مرتبط با تفکر انتقادی می‌توان مهارت در شناسایی، توانایی در پژوهش و کنجکاوی را نام برد.

تقویت تفکر انتقادی

برای تقویت این نوع از مهارت های نرم لازم است هدفی را که به دنبال آن هستید به‌خوبی شناسایی کنید. یکی از بهترین روش‌ها برای تقویت تفکر انتقادی، فرض نمودن خود به‌جای دیگران و تلاش برای تصمیم‌گیری و تفکر از دیدگاه آن‌ها است. در این صورت می‌توانید تأثیر عواطف و عقاید شخصی را کمتر کرده و از دید جامع‌تری به حقایق نگاه کنید.

کار گروهی

امروزه کمتر شغلی را می‌توان یافت که برای انجام وظایف و مسئولیت‌های آن، نیاز به انجام کار گروهی نباشد. بسیاری از کارفرمایان و صاحبان کسب‌وکارهای مختلف به این نتیجه رسیده‌اند که یکی از معیارهای موفقیت سازمانی، داشتن روحیه کار گروهی در بین تمام اعضای سازمان است.

اهمیت این نوع از مهارت های نرم به‌اندازه‌ای است که در بسیاری از مصاحبه‌های شغلی، مهارت کار گروهی به‌عنوان یکی از معیارهای استخدامی مطرح می‌شود. صرف‌نظر از عنوان شغلی یا صنعتی که در آن مشغول به کار می‌شوید، داشتن روحیه کار گروهی می‌تواند برگ برنده شما برای کسب موفقیت شغلی باشد.

افرادی که می‌توانند در محل کار خود با همکاران، مدیران و مشتریان به‌خوبی ارتباط برقرار کنند، ضمن ایجاد یک محیط کاری مثبت برای خود و دیگران، وظایف و مسئولیت‌های خود را به شکلی بهتر و با بازدهی بیشتر انجام می‌دهند.

به همین دلیل است که شرکت‌ها یا سازمان‌هایی که بر داشتن روحیه انجام کار گروهی تأکید دارند، سازمان‌هایی با کارایی و بازدهی بالا هستند. برای تقویت مهارت انجام کار گروهی، باید چندین ویژگی و مهارت مختلف دیگر را در خود تقویت کنید. توانایی برقراری ارتباط با دیگران، تعهد و مسئولیت‌پذیری، صداقت، توانایی شنوندگی فعالانه، نوع‌دوستی و روحیه همکاری، ازجمله مهارت‌های موثر بر روحیه کار گروهی هستند.

روش‌های تقویت مهارت کار گروهی

اگرچه تقویت مهارت های نرم مانند مهارت کار گروهی نیازمند صرف زمان و کوشش فراوان است، اما می‌توان با انجام چند کار ساده تقویت این نوع از مهارت های نرم را سرعت بخشید. با انجام مراحل زیر می‌توانید مهارت کار گروهی را در خود تقویت کنید:

  • نظرات صادقانه دریافت کنید. ممکن است شناسایی دقیق نقاط ضعف و قوت در مهارت های نرم کار دشواری باشد. دریافت نظرات صادقانه از یک دوست، همکار یا شخصی مورد اعتماد می‌تواند در تقویت نقاط ضعف و شناسایی نقاط قوت شما موثر باشد.
  • اهداف شخصی تعیین کنید. با استفاده از دیدگاه‌های دیگران و نظرات شخصی خود درباره نقاط قوت و ضعفی که در مهارت انجام کار گروهی دارید، می‌توانید اهداف مشخصی را ایجاد کنید. در این صورت با ایجاد یک برنامه زمان‌بندی مشخص، امکان تقویت این نوع از مهارت های نرم در یک چارچوب زمانی مشخص وجود خواهد داشت.
  • تمرین کنید. به مهارت های نرم خود هنگام انجام کار گروهی توجه کنید. روی آن بخش از مهارت های نرمی که نیاز به تقویت دارند تمرکز کنید.
  • الگوبرداری کنید. هنگامی‌که نمونه‌های موفقی از انجام کار گروهی را در محیط کار یا خارج از شرکت مشاهده می‌کنید، از شیوه تعامل افراد با یکدیگر الگوبرداری کنید.

جمع‌بندی

یکی از روش‌های جلب نظر کارفرمایان برای استخدام در یک فرصت شغلی، تهیه یک رزومه کاری مناسب است. یکی از بخش‌هایی که در یک رزومه کاری موردتوجه کارفرمایان قرار می‌گیرد، بخش مربوط به مهارت‌ های سخت و نرم است. اگرچه برای کار در هر شغل به مهارت‌های مخصوص به آن شغل نیاز است، اما همواره داشتن برخی از مهارت‌ها می‌تواند شانس استخدامی متقاضیان کار را افزایش دهد.

در این مطلب با طرح این سوال که: «کدام مهارت ها در رزومه نظر کارفرمایان را جلب می‌کند؟»، به فهرستی از مهم‌ترین مهارت‌های فردی اشاره کردیم. امیدواریم با تقویت این مهارت‌ها بتوانید به‌راحتی در فرصت‌ استخدامی موردنظر خود، مشغول به کار شوید.

این مطلب یک رپورتاژ آگهی بوده و آی‌تی‌رسان در تهیه آن نقشی نداشته است

نوشته کدام مهارت‌ها در رزومه نظر کارفرمایان را جلب می‌کند؟ اولین بار در اخبار فناوری و موبایل پدیدار شد.