با گوش دادن به موسیقی در حین کار چه اتفاقی برای ذهن ما می‌افتد؟!

با گوش دادن به موسیقی در حین کار چه اتفاقی برای ذهن ما می‌افتد؟!

موسیقی، زندگی شخصی مردم را از آغاز زمان پیدایش خود بهبود داده‌ است. دانشمندان امروزی بهترین راه برای پرمایه کردن زندگی را به وسیله گوش دادن به موسیقی می‌دانند.

زمانی که میل شما به انجام این فعالیت در محل کار نیز به اندازه کافی باشد، موسیقی می‌تواند بسیاری از نیازهای کاری شما را بر طرف کند. پیش از اینکه دکمه پخش را فشار دهید، بهتر است مدیریتی را روی زمان گوش‌ دادن به آهنگ‌های دلخواه داشته‌ باشید تا بیشترین فایده را برای مغز خود فراهم کنید.

متوقف‌ کردن پخش هنگام یادگیری

برای آموختن یک مطلب، ذهن شما احتیاح به تجزیه و تحلیل و به خاطر سپردن دستورالعمل‌های مختلف دارد. زمانی که موسیقی در حال پخش است، مغز شما به پردازش داده‌های شنیداری در عوض یادگیری دستورالعمل‌ها و حقایق می‌پردازد. به دلیل انجام این فعالیت چندگانه، مغز نمی‌تواند دستورات را به درستی تفسیر نماید و ارتباط میان آن‌ها را به شکل صحیح تشخیص دهد. همچنین ممکن است در ذخیره‌سازی موضوعی مهم دچار اشتباه شود. بنابراین، اگر سعی دارید تا مطلبی را در محل کار یاد بگیرید، بهترین کار متوقف کردن پخش موسیقی است، به ویژه در صورتی که این یادگیری به صورت شفاهی یا از طریق خواندن انجام می‌شود.

پخش موسیقی هنگام سر و صدا

اگر فضای کاری شما پر سر و صدا است، در این حین مغز سعی می‌کند تا تمامی اجزای واحد این هیاهو را مدیریت کند. با پردازش کل این حجم از داده، انرژی شما به جای تمرکز روی فعالیت کاری صرف امور دیگر خواهد شد. همچنین این موضوع باعث افزایش سطح هورمون استرس‌زای کورتیزول می‌شود و میزان دوپامین را کاهش می‌دهد. با توجه به این تغییرات هورمونی تاثیر منفی روی قشر جلوی مغز ایجاد می‌شود و مانع عملکرد صحیح اجرایی ما خواهد شد. در این مواقع، گوش دادن به موسیقی می‌تواند به ما کمک کند، چرا که موجب می‌شود تا از ورود  بیش از اندازه داده‌های شنوایی جلوگیری شود و به حفظ آرامش کمک کند.

پخش موسیقی در زمان مواجه با فعالیت تکراری

مطالعات مختلف نشان داده‌اند به طور کلی افرادی که هنگام انجام وظایف تکراری در حال گوش دادن به موسیقی هستند، فعالیت خود را سریعتر و با اشتباهات کمتری انجام می‌دهند. نتایج بدست آمده به این دلیل اتفاق افتاده‌ است که با پخش موسیقی دلخواه شما، انتقال دهنده‌های عصبی مانند دوپامین، سروتونین و نوراپینفرین منتشر می‌شوند، که در نهایت احساس آرامش و شادی را به شما القا می‌کنند و تمرکز بهتر را در پی خواهند داشت. حتی زمانی که در حال انجام کار پیچیده‌ای هستید (مانند جراحانی که معمولا برای تسکین استرس و بهبود تمرکز و عملکرد در اتاق عمل به موسیقی گوش می‌دهند) این‌گونه نتایج بر روی شما تاثیرگذار خواهد بود. با اصلاح وضعیت خلق و خو توسط موسیقی می‌توانید نتیجه آن را روی نحوه برخورد با همکاران خود مشاهده کنید. اگر احساس درونی بهتری داشته‌ باشید، شخصیت محترمانه‌تری را از خود بروز می‌دهید، بنابراین هدایت مناسب‌‌تری را روی کار گروهی خواهید داشت.

توقف پخش موسیقی جدید

زمانی که به موسیقی تازه‌ای گوش می‌دهید، این فعالیت، شما را با عنصر غافلگیرکننده و نوظهوری درگیر می‌کند. بدن شما هنگام مواجه با “پدیده‌های نو” اقدام به انتشار دوپامین می‌کند و سبب می‌شود تا به سطح بالایی از حس لذت‌بخش برسید. سرانجام، این امر می‌تواند برای شما از هر کار دیگری که در حال انجامش هستید جذاب‌تر به نظر بیاید و موجب شود تا توجه و تمرکز خود را از دست بدهید.

موسیقی کُرال را فراموش نکنید

موسیقی می‌تواند روز کاری متفاوتی را برای شما به ارمغان بیاورد. برای ایجاد احساس آزادی، جلوگیری از خمودگی، دوری از مسایل دنیوی یا در مواجه با امور تکراری، حجم صدای آهنگ را بالا ببرید. بهتر است لیستی از آهنگ‌های مورد علاقه را برای خود ایجاد کنید و در صورتی که فعالیت شما شامل گفتگو با افراد مختلف می‌شود، به سراغ موسیقی‌های فاقد شعر بروید.

نوشته با گوش دادن به موسیقی در حین کار چه اتفاقی برای ذهن ما می‌افتد؟! اولین بار در - آی‌تی‌رسان پدیدار شد.