از خوابگاه استنفورد تا تسخیر دنیا؛ گوگل در قاب تصویر (بخش دوم)

از خوابگاه استنفورد تا تسخیر دنیا؛ گوگل در قاب تصویر (بخش دوم)

مدتی قبل بخش اول تاریخچه گوگل را برای‌تان منتشر کردیم و حال در دومین بخش قصد داریم تا به ادامه روند تکامل این شرکت بزرگ دنیای فناوری تا تبدیل شدن به زیر مجموعه آلفابت بپردازیم:

یکی از چیزهای معروف دیگر، مجسمه دایناسوری است که فلامینگوها دوره‌اش کرده‌اند. شایعه‌ای که کارکنان گوگل بیان می‌کردند این بود که این دایناسور یک یادآور برای کارمندان است که منقرض نشوید.

 

در ۱۹ آگوست سال ۲۰۰۴، گوگل نخستین عرضه سهام خود در بازار بورس را آغاز کرد که بهای هر سهم ۸۵ دلار بود. امروزه هر سهم کمپانی آلفابت (هولدینگ مادر گوگل) برابر با ۸۰۰ دلار است.

 

در اول آوریل سال ۲۰۰۴، گوگل نسخه شخصی بتا از Gmail را معرفی کرد که یک سرویس ایمیل تازه بود. به دلیل همزمانی معرفی این سرویس با روز اول آوریل، بسیاری از رسانه‌ها فکر کردند که این دروغ اول آوریل گوگل است.

 

پس از اولین عرضه عمومی سهام، گوگل تمرکز خود را بر توسعه منعطف کرد تا صرفا یک موتور جستجو نباشد و سرویس‌هایی مانند گوگل Docs و گوگل Maps به وجود آمدند که هنوز هم جز سرویس‌های پر کاربرد گوگل هستند.

در سال ۲۰۰۵، گوگل یک استارت‌آپ کوچک را خرید که برای دوربین‌های دیجیتال سیستم عامل تولید می‌کرد. این استارت‌آپ اندروید نام داشت و توسط اندی رابین رهبری می‌شد.

 

در سال ۲۰۰۶ گوگل یوتیوب را هم به قیمت ۱ میلیارد و ۶۵۰ میلیون دلار تصاحب کرد، وب‌سایتی با شیوه‌ای جدید از اشتراک ویدیو که توسط دو کارمند سابق PayPal تاسیس شد.

گوگل روز به روز بزرگ‌تر می‌شد،‌ بنابراین در سال ۲۰۰۶ گوگل اولین دیتاسنتر را که تماما مال خودش بود طراحی و افتتاح کرد که در دالاس در اورگان و در کنار رود کلمبیا واقع شده است.

این غول اینترنتی سابقه درخشانی در بیشترین بهره‌وری از دیتاسنترهایش با استفاده از طراحی‌های مبتکرانه را دارد که اولین آن‌ها هم در همان سایت اورگان دیده شد.

تقریبا گوگل کم کم جای عبارت “جستجو در اینترنت” را گرفت و محبوبیت گوگل روز به روز بیشتر شد. در ژوئن سال ۲۰۰۶ فعل “گوگل” به فرهنگ لغت وبمستر اضافه شد.

سال ۲۰۰۶ پر از اتفاقات خوب برای گوگل بود و در ادامه‌ این روند، اولین گوشی اندرویدی دنیا که برای فروش عرضه شده بود، توسط شرکت HTC تولید شد. امروزه اندروید عنوان محبوب‌ترین سیستم عامل دنیا را به خود اختصاص داده است.

دو سال بعد گوگل مرورگر اختصاصی خود، گوگل کروم را معرفی کرد که با سوریس‌های گوگل تعامل خوبی داشت. گوگل به دنبال این بود که شما در هر دستگاهی از گوگل استفاده کنید و تبلیغات‌های او را مشاهده کنید.

در سال ۲۰۱۱، اریک اشمیت ( که زمانی رکورد دار مرتفع‌ترین سقوط آزاد از فضا هم بوده) از مدیر عاملی گوگل کناره گیری کرد اما در سمت مدیر هیئت رئیس این شرکت باقی ماند و باز هم لری پیج به عنوان مدیر عامل انتخاب شد.

با سرمایه بسیاری که به دست آمده بود، مدیران تصمیم گرفتند تا به دنبال ایده‌های ناب و جدید بروند که نسل آینده دنیای فناوری باشند. در ۲۰۱۰ گوگل اعلام کرد که در حال کار بر روی خودروهای بدون راننده یا همان خود ران است که کنترل آن بر عهده انسان نخواهد بود.

در ۲۰۱۲ گوگل عینک هوشمند خود را معرفی کرد، یک ابزار پوشیدنی هوشمند که اطلاعات و داده‌ها را جلوی چشم ما قرار می‌دهد. با وجود این که این محصول آن چنان که مردم انتظار داشتند راه خود را به زندگی روزمره باز نکرد، اما دنیا را تحت تاثیر قرار داد.

گوگل در آزمایشگاه‌های سری خود در حال کار بر روی انواع پروژه‌های جذاب است. یکی از آن‌ها لنزی است که می‌تواند سطح گلوکز خون در افراد دیابتی را اندازه گیری کند.

در یکی دو سال اخیر هم مدیران گوگل با تغییر نحوه اداره این شرکت بزرگ، ناگهان دنیا را شوکه کردند. برین، پیج و اشمیت گوگل را به مالکیت آلفابت، هولدینگ تازه تاسیس خود، در آوردند که لری پیج عنوان مدیر عامل آن را دارد. آلفابت در چند بازه زمانی توانست برای مدت کوتاهی عنوان با ارزش‌ترین کمپانی دنیا را از اپل بگیرد.

پیج با قبول مدیر عاملی آلفابت، مدیر عاملی گوگل را به ساندار پیچای واگذار کرد. او پیش از این در بخش گوگل کروم و اندروید مشغول بوده و حالا مدیریت پر درآمدترین کسب و کار آلفابت در دست اوست. از آغاز مدیریت پیچای، گوگل پیشرفت‌ بسیار خوبی در زمینه هوش مصنوعی داشته است و به تازگی گوشی‌‌های پیکسل این شرکت تمام گوشی‌های اندرویدی و حتی آیفون را به چالش کشیده‌اند.

نوشته از خوابگاه استنفورد تا تسخیر دنیا؛ گوگل در قاب تصویر (بخش دوم) اولین بار در - آی‌تی‌رسان پدیدار شد.