حملات Phishing چیست و چگونه با آن مقابله کنیم؟

پیشرفت روز افزون تکنولوژی توانسته به کمک اینترنت دسترسی ساده تری را به همه چیز ایجاد نماید. در این میان افزایش جرایم نیز در دنیای اینترنت هر روز چشمگیرتر می شود. یکی از بزرگترین جرایم اینترنتی اصطلاحا به فیشینگ  Phishing  یا دزدی اینترنتی معروف است. در این روش فرد یا افرادی به کمک سرقت اطلاعات حساب بانکی شما اقدام به خالی نمودن حساب مذبور می نمایند. اگر علاقه دارید با نحوه انجام این کار و روش های پیشگیری از آن بیشتر آشنا شوید با گویا آی تی همراه باشید.

حتما تاکنون حداقل با یکی از ایمیل های درخواست کمک از طرف افراد مختلف (به خصوص از سمت کشور نیجریه) مواجه شده اید. ایمیل هایی که از شما درخواست می کنند تا به یک شاهزاده نیجریه ای کمک کنید تا بتواند دارایی بلوکه شده خود را آزاد نموده و در ازای کمک شما نیمی از دارایی را به شما ببخشد! حتی در برخی موارد مشاهده شده که ایمیل مذبور دارای مهر و شماره های رسمی نیز هست. اما به هیچ عنوان گول این چنین نامه هایی را نباید خورد زیرا آن ها به دنبال به دست آوردن اطلاعات حساب بانکی و سرقت دار و ندار شما هستند.

براساس گزارش های رسیده از سرویس آنلاین آمار، باید گفت تا کنون در حدود ۱ میلیون وبسایت کلاهبرداری اینترنتی در دنیا ثبت شده که هرچند بسیاری از آن ها تعطیل شده اند اما هنوز چیزی بالغ بر ۱۲ هزار تا از آن ها همچنان مشغول فعالیت هستند.  کمپانی گوگل در سال ۲۰۱۳ اعلام نمود که با پروژه جدید خود به کاربران درباره ایمیل های مشکوک دریافتی شان هشدار می دهد و با این کار تاکنون تونسته در حدود ۱ میلیارد نفر را از خطر سرقت اطلاعات مصون دارد.

phishing

نوع دیگری از این دزدی ها به کمک وب سایت ها و ایمیل هایی صورت می گیرد که تشابهات خاصی با نام ایمیل ها و آدرس سایت های دولتی، بانکی و مالیاتی دارد و از این طریق به سرقت اطلاعات فرد می پردازند. بنابراین در صورتی که با چنین ایمیل هایی روبرو شدید حتی از باز کردن آن ها نیز خودداری نمایید. (می توانید با مراجعه به برخی سایت ها نام برخی از وب سایت ها و ایمیل های جعلی را مشاهده نمایید.)

phishing

یکی از راه هایی که به شما در تشخیص صحت و یا جعلی بودن این ایمیل ها کمک می کند، بررسی دقیق متن نامه است. در متن نامه به دنبال غلط های املایی و نگارشی بگردید. همچنین توجه داشته باشید نامه های ارسالی از سوی بانک ها هرگز با لحن صمیمانه و دوستانه نگارش نمی شوند. همچنین توجه به این نکته ضروری است که بانک ها هیچ گاه اطلاعات رمز و حساب شما را از طریق ایمیل درخواست نخواهند کرد بلکه در مواقع ضروری شما را به صفحه ‌ای امن منتقل می ‌کند که در دامنه همان بانک است و در آنجا باید با سیستم امن رمزنگاری نام کاربری و رمز عبور را وارد کنید.

phishing

یکی دیگر از روش های سرقت اینترنتی بیش از هرکسی متوجه وب مسترهاست. این افراد باید مراقب ایمیل های دریافتی از سوی دامنه مربوطه خود بوده و برای تمدید آن تنها از وب سایت اصلی اقدام نمایند.

به طور کلی در مواجهه با ایمیل های این چنینی بایستی از کلیک بر روی هر لینکی خودداری نموده و همچنین آن ایمیل را برای سرویس های گزارش ایمیل ارسال نمایید.

نظرات و دیدگاه های خود را با ما و دیگر کاربران گویا آی تی در میان بگذارید همچنین با انتشار این مطلب در شبکه های اجتماعی به دیگران نیز در این زمینه آگاهی دهید.