وزیر ارتباطات: هیچکس نسبت به شبکه ملی اطلاعات حس محدودیت ندارد
وزیر ارتباطات گفت: در گذشته بخشی از مردم نسبت به فعالیت شبکه ملی اطلاعات احساس نوعی محدودیت داشتند اما امروز همه از راهاندازی این شبکه استقبال کرده و هیچکس به هیچ وجه احساس محدودیت نمیکند.
محمود واعظی عصر امروز در حاشیه مراسم افتتاح طرحهای ایرانسل اظهار کرد: با توجه به راهاندازی فاز دوم شبکه ملی اطلاعات، شرایطی ایجاد شده که در بستر شبکه ملی اطلاعات همه چیز شکوفا شود.
واعظی ادامه داد: در ابتدا که بحث راهاندازی این شبکه مطرح میشد بیشتر از همه به دنبال آن بودیم که سرعت و کیفیت اینترنت را برای کاربران خود بالا ببریم و شرایطی فراهم کنیم که حریم خصوصی آنها نیز رعایت شود اما اکنون این کار وارد فازها و مراحل دیگری شده که حتی در ابتدای کار کمتر مورد توجهمان قرار گرفته بود.
وی افزود: اکنون با ایجاد این شبکه به نوعی رونق کسب و کار ایجاد شده است.
وی همچنین عنوان کرد: نکته دیگر مربوط به تلفنهای همراه میشود که وضعیت آنها هم به نوعی شبیه شبکه ملی اطلاعات است. یعنی در گذشته نگاه ما این گونه بود که کاربران از این وسیله استفاده کرده و نیازهای ارتباطی خود را برطرف کنند اما امروز شاهدیم که این وسیله در خدمت تمامی امور قرار گرفته است.
واعظی در ادامه با اشاره به تلاش برای راهاندازی دولت همراه اظهار کرد: در گذشته بر روی این موضوع فعالیتهای بسیاری انجام شده بود اما اکنون امیدواریم تا چند هفته دیگر دولت الکترونیک راهاندازی شود تا در گام بعد به بحث دولت همراه برسیم و از طریق این بستر مردم بتوانند نیازهای خود را با در اختیار داشتن تلفن همراه تامین کنند.
وزیر ارتباطات در ادامه به بحث اینترنت اشیاء پرداخت و گفت: اکنون دنیا به این سمت میرود و ما هم باید در این حوزه تلاش بیشتری داشته باشیم و به استقبال این تحولات برویم.
واعظی افزود: اپراتورهای موبایل نیز تاکنون پیگیری های مختلفی در این زمینه داشتهاند اما باید توجه داشت که در دنیا رقم سرمایهگذاری در این حوزه بسیار بالاست و ما هم باید در این حوزه وارد عمل شویم.
وی همچنین یادآور شد: حتی با گام برداشتن به این سمت، شرایطی ایجاد میشود که به تدریج مردم بدانند چگونه میتوان استفاده بهتری از مباحث تعرفهای داشت.
وزیر ارتباطات در ادامه صحبتهای خود به اقداماتی که اپراتورها در حوزه ارائه خدمات نسل ۴ داشتهاند، اشاره کرد و گفت: بخشی از نگرانیهای ما در شبکه ملی اطلاعات به بحث دسترسی مربوط میشد که اکنون با این شیوه، بخش قابل توجهی از نگرانیهای مردم به دسترسی برطرف شده است.
وی همچنین یادآور شد: طی ماههای گذشته مصرف دیتا شیب تندی پیدا کرده که این موضوع گویای آن است که مردم آمادگی استفاده از خدمات جدید را داشتهاند اما دیر بسترها و امکانات لازم را در این بخش فراهم کردهایم. حال نیز هر چه سریعتر در این زمینه اقدام شود، شرایط مردم برای استفاده از فناوریهای نوینتر فراهم خواهد شد.
واعظی در بخش دیگری از صحبتهای خود به بحث بهرهگیری اپراتورها از امکانات بومی اشاره کرد و گفت: در گذشته ایرانسل متهم میشد که به شریک خارجی خود یعنی شرکت MTN پشت گرم است و کمتر وارد فرایند بومیسازی میشود اما طی یک سال گذشته شاهد بودیم که این اپراتور در این حوزه نیز اقدامات متعددی انجام داده است که حتی این موضوع با توجه به آنکه سود شرکت را افزایش میدهد برای خرید خارجی نیز دارای جذابیت است.
وی با تاکید بر اینکه بهتر آن است که اپراتورها در انجام امور مختلف با شرکتهای متعدد همکاری داشته باشند، تاکید کرد: ما به دنبال آن هستیم که به سرعت خانواده ICC ایران بزرگ شود. البته زمانی در ابتدای دولت یازدهم سود بازار ICC نیز حدود ۱۷ تا ۱۸ هزار میلیارد تومان بود اما اکنون این رقم به حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
واعظی ادامه داد: با این وجود اصلا از این رقم راضی نیستم و اعتقاد دارم با توجه به جمعیت کشور، اقبال مردم و نوع سرمایهگذاری و هزینههای حوزه باید قطعا هدف ما بازار ۱۲۰ هزار میلیارد تومانی باشد.
وزیر ارتباطات در پایان اظهار امیدواری کرد همانطور که شیب استفاده مردم از دیتا افزایش پیدا میکند، بازار هم باید گسترش پیدا کند تا در نهایت گسترش بازار منجر به اشتغال فارغالتحصیلان کشور شود تا دیگر شرایط به گونهای نباشد که جوانان ایرانی برای اشتغال در شرکتهای مانند اپل و مایکروسافت به دلیل حقوق ماهی 3000 تا 7000 دلار خوشحال باشند و بتوانند درآمدی بیش از این را در کشور خود تجربه کنند.