تک استار: معرفی استارتاپ استاد سلام/ پل ارتباطی میان دانشجو و استاد
تکرا پس از گذشت ۲ سال از حیات خود، عزم خود را برای کمک به اکوسیستم استارتاپی کشور عزیزمان جزم کرده و قصد دارد با استفاده از تریبونی که در اختیارش است، به معرفی این کارآفرینان و کسب و کارهایشان بپردازد. معرفی استارتاپ ها در قالب برنامه ای با نام “تک استار” در وب سایت تکرا منتشر خواهد شد. در حال حاضر اخباررسمی نیز ما را در این مهم یاری خواهد کرد.
در این قسمت از برنامه تک استار قصد داریم به استارت آپ استاد سلام نگاهی داشته باشیم و با یک خانم کار آفرین و پر انرژی آشنا شویم که توانسته است تا پلی الکترونیکی میان دانجشویان یا افراد به دنبال مهارت و برترین اساتید کشور در هر زمینهای ایجاد کند. در ادامه با ما همراه باشید تا بدانیم که چگونه میتوان یک کارآفرین موفق بود، حتی اگر یک خانوم باشید.
۱- لطفا تک تک اعضای تیم خود را معرفی کنید؛ الان چند نفر هستید و چه تخصصها و مسئولیتهایی دارید؟ چند نفر هم بنیانگذار هستید؟
نغمه عقیلی هستم، بنیانگذار و مدیرعامل استارتاپ سلام. در استاد سلام ۷ نفر مشغول به فعالیت هستند که یک نفر در زمینه مدیریت، یک نفر در روابط عمومی، دو نفر به عنوان برنامه نویس، سه نفر در زمینه تولید محتوا و پشتیبانی با ما همکاری میکنند. برنامه نویس سایت استاد سلام، سرکار خانم دکتر رمضانی یکی از مهندسین هوش مصنوعی است که توانسته است در زمینه انتخاب هوشمند استاد برای دانشجو، کمک شایانی بکند.
۲– ایده شما چیست و چرا این ایده را برای اجرا انتخاب کردید؟
ایده ما در استاد سلام این است که بتوانیم در فضای آموزشی، یک منبع و پلتفرم باشیم که میتواند یک ابزار کارآمد برای درآمد زایی اساتید در هر رشتهای و در هر کجای ایران باشد. آموزش آنلاین در قالب کلاس مجازی، آفلاین و حتی تولید محتوای آموزشی از برنامههای ماست و از طرفی ما میتوانیم تا به سرعت بهترین اساتید را برای دانشجویان و یا افراد جویای مهارت پیدا کنیم.
جالب است بدانید که در استاد سلام ۹ هزار استاد خبره و درجه یک از مهارت قلاب بافی تا انواع مهارتهای ورزشی و علمی ثبت نام کردهاند و در حال کار با دانشجویانی از سراسر ایران هستند.
۳- اگر بخواهید کسب و کار خود را در قالب یک جمله توضیح دهید (Elevator Pitch)، آن جمله چیست؟
سایت استاد سلام یک مرکز ارتباط میان دانشجویان یا افراد به دنبال آموزش مهارت و استادان است که در واقع برای هر مهارتی در استاد سلام، میتوانید برترین اساتید را از سراسر کشور پیدا کنید، انتخاب کنید و شروع به آموزش مجازی یا به صورت حضوری بکنید.
حتی میتوانید جزوات و فایلهای آموزشی تهیه شده توسط اساتید در سایت را خریداری کنید. در واقع ما یک کسب و کار آنلاین هستیم که دانشجو را به بهترین اساتید مربوطه بر اساس یک روند هوش مصنوعی معرفی کرده و یک مرکز برای ساماندهی بهترین اساتید با هر مهارتی برای پیدا کردن دانشجو برای درآمد زایی و همچنین یک مرکز برای مدیریت آموزشگاهها، هستیم.
۴- با چه سرمایه ای کار خود را آغاز کردید و آیا فکر میکنید که این مبلغ برای شروع کارتان کافی بود؟
استارت آپ استاد سلام با کمتر از نصف حقوق یک ماه من (نغمه عقیلی) و در حدود ۶۰۰ هزار تومان شروع به کار کرد. این میزان برای شروع کافی بود و بعد از مدتی با یک سرمایه گذار خوب توانستیم تا بهترین عملکرد را داشته باشیم.
۵- آیا تا این لحظه سرمایه گذاری داشتید؟ کمی در رابطه با این موضوع توضیح دهید.
بله، استاد سلام در حال حاضر دارای یک سرمایه گذار بسیار خوب است که به کسب و کار استاد سلام نیز بسیار علاقه مند است و توانسته ما را در موفقیت هر چه بیشتر پشتیبانی کند. سرمایه گذار ما از طرف خانه کار آفرینی ایران که در حال حاضر درون آن نیز در حال فعالیت هستیم، به ما معرفی شد. به جرات باید بگویم که یکی از بزرگترین شانسهایمان تا به این لحظه، جذب سرمایه گذار هوشمند است؛ فردی که در کسب و کار ایران بسیار کم است و علاوه بر پشتیبانی از شما، در کسب و کارتان دخالت چندانی ندارد.
۶- تا این لحظه، بزرگترین چالشهایی که با آنها دست و پنجه نرم کردید چه بوده و فکر میکنید در آینده چه چالش هایی پیش روی شما خواهد بود؟
شاید بزرگترین چالش ما با چالش دیگر استارت آپها و شرکتهای اینترنتی در ایران بسیار متفاوت باشد؛ اما بزرگترین چالش ما در گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی بود. ما در گام اول درخواست نماد کردیم و به جایی نرسیدیم و به همین دلیل با خرج هزینه و پیگیری یک شخص دیگری، توانستیم نماد اعتماد تک ستاره را از ای نماد دریافت کنیم و در حال حاضر نیز در حال بهروزسانی سایت برای دریافت نماد دو ستاره هستیم.
برخلاف اعتقادات و طرز فکر بسیاری از افراد، ما در استاد سلام هیچگونه چالش مالی نداریم. استاد سلام در حال حاضر به سوددهی رسیده است و میتواند درآمد تمامی کارکنان خود را از طریق کسب و کار خود پرداخت کند؛ اما یکی از ایرادات وارد به سایت استاد سلام در زمینه UI و UX است که ما به آن کاملا واقف هستیم و باید بگوییم که این چالش نیز در حال رفع است و ما تمامی ویژگیهای جذاب را درست کردهایم و اندک اندک در حال تست آنها هستیم تا برای کاربران مشکلی پیش نیاید.
۷- اگر همین الان یک نفر قصد داشته باشد تا نیازهای تیم شما را برطرف کرده و به نوعی بر روی شما سرمایه گذاری کند، چه چیزهایی از او میخواهید؟ در مجموع فکر میکنید چه چیزهایی (عوامل یا امکاناتی) میتواند به رشد کسب و کارتان کمک کند؟
قطعا ما هم برای پیشرفت نیاز به نیروهایی متخصص و با تجربه داریم و اگر فردی باشد که در تیم ما به آن نیاز باشد و بتواند برای ما موثر عمل کند؛ چرا که نه! و قطعا به دنبال جذب و سرمایه گذاری بر روی این افراد هستیم.
۸- فکر میکنید چه عواملی ممکن است باعث شکست کسب و کارتان شود؟ آیا تا به حال به این موضوع فکر کردهاید؟ چه راهکاری برای مقابله با این عوامل در نظر دارید؟
قطعا من هم مثل دیگر مدیران استراتاپ ها، به موضوع شکست فکر کردهام و راهکارهایی را در میان کارمندان و کاربرانمان ایجاد کردهام تا از شکست دورباشیم؛ اما یکی از مهمترین عوامل شکست در هر استارتاپی در تمام دنیا، موضوع منابع انسانی و انتخاب نادرست فردی برای یک جایگاه یا انتخاب یک جایگاه نادرست برای فرد است که باعث میشود، امور شرکت به هیچ وجه انجام نشود.
ما در استاد سلام تا به امروز بهترین افراد را در کنار خود داشتهایم و جایگاه آنان نیز بر اساس علایقشان است که تا به امروز روش ما جواب داده و یک تیم بسیار صمیمی و دوست داشتنی را در کنار خود داریم.
۹- مطالعه چه کتابهایی را به دوستانتان پیشنهاد میکنید؟ لطفا یک یا چند کتابی که از مطالعه آن لذت برده و نکات خوبی یاد گرفتهاید را نام ببرید.
کتابهای بسیار زیادی را مطالعه کردهام و بسیار کتاب میخوانم چرا که برای مدیریت بهتر، باید شیوههای بیشتری را یاد گرفت. من به شخصه به دوستانم و دیگر افراد حوزه استارت آپی، خواندن کتابهای حوزه مدیریت و کسب و کار را مانند اصل سوم بازاریابی و صفر تا صد موففیت را بسیار پیشنهاد میکنم. همچنین به شخصه به موضوع CRM و منابع انسانی نیز علاقه مند هستم و در این حوزه هم هر از چندگاهی مطالعه میکنم.
۱۰- در نهایت به عنوان آخرین سوال، چشم انداز شما برای چند سال آینده چیست؟ به عنوان مثال ۵ سال آینده کسب و کارتان را به چه شکلی میبینید؟
ما در استاد سلام آیندهای درخشان را برای کسب و کار خود پیش بینی میکنیم و باید بگوییم که در آیندهای نزدیک، ۲ کسب و کار آنلاین دیگر که یکی از آنها در حوزه کودک است را رونمایی و بازگشایی خواهیم کرد. ما در حقیقت به استاد سلام که اولین استارتاپ ماست، به عنوان یک شرکت مادر برای کسب و کار آینده خود که بسیار بزرگ و جذاب است، نگاه میکنیم.
ما تا به حال در استاد سلام توانستهایم از دانشگاه تهران، دانشکده کارآفرینی و کنسرسیوم کسب و کارهای اینترنتی جوایز و سپاس نامههایی دریافت کنیم که برای ما بسیار ارزشمند است.
نوشته تک استار: معرفی استارتاپ استاد سلام/ پل ارتباطی میان دانشجو و استاد اولین بار در تکرا - اخبار روز تکنولوژی پدیدار شد.